reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Hej dziewczyny :) wracam już do was :)
co u nas? Tymon rośnie zdrowo. Cały czas KP i wciąż podaje witamine D i K czy z tej K to już zrezygnować? Bo nie pamiętam do kiedy ją dawać.. u nas też chyba niedługo zęby będą bo młody ślini się strasznie i ciągle rączki do buzi wpycha - staram sie mu zamiast rączek smoczka wciskać ale u nas smoczek działa tylko do zasypiania tak to ciągle go wypluwa. Tak jak na początku Tymek ładnie przesypiał nocki tzn budził się 2 razy ale jadł i szedł dalej w kime to ostatnio robi cyrki i spać nie chce.. nie wiem może to przez zęby.. ale mam przez to kryzys i nie wiem czy nie zrezygnować z KP na modyfikowanym moze bedzie lepiej spał ?

MyszaKrak Tymon na spacerach też drze się niemiłosiernie - każdy początek spaceru to jakieś 10min krzyku uspokaja się troche po tym jak szarpie wózek wprzód i w tył.

Dziewczyny czy dziecko ze skłonnością do azs można zabrać na basen? Tymon uwielbia się kąpać, myślę że basenem też bedzie zachwycony :)

Lay co to za wózek? bardzo mi sie podoba :D a właśnie rozglądam się za spacerówka..

my po szczepieniu,Gniewko po wielkim płaczu dopiero się obudził (spał 2,5 h i to nawet przez 1 h nie wożony :-p to cud ) waży 7300 i lekarka powiedziała,że idealnie,bo ją zapewniałam,że wiecznie głodny,a on stale trzyma się na 50 centylu,obejrzała ząbki i powiedziała,ze lada dzień będą 2 następne
kazała rozszerzać dietę ,łącznie z glutenem,następne szczepienie już jak skończy 6 m,akurat 2 lipca jest czwartek a w tedy u nas szczepią,na szczęście już pojedyncze :tak:

karpanna śliczny synuś :happy:ja farbuję teraz pianką wella i jestem zadowolona (ciąża,nie ciąża farbuje włosy od 14-tego roku życia,kiedyś bo lubiłam ,teraz bo muszę :-p)

Ostatnia edycja:
Bada m - mój synek śpi od 12.40, od wtorkowego szczepienia jest taki śpiący. Kolejne szczepienie mamy 28 lipca a potem jak skończy roczek. Czy pianka pokrywa siwe włosy ??

Moj tez od szczepienia jest senny, po poprzednich tez tak mial. Dzisiaj rano obudzil sie o 6.30, zjadl I dalej spal, obudzil sie na dobre dopiero ok. 10. Az sprawdzalam co chwila czy oddycha ( masakra mam jakas schize z tym).

Co do slinienia sie I wkladamia wszystkiegi do budzi, to niekoniecznie zeby ida JUZ. Tak moze byc jeszcze dobrych kilka miesiecy zanim wlasciwie zabek sie przebije.

Moj witamine K dostal w zastrzyku zaraz po tym, jak sie urodzil, wiec nie musielismy podawac. A wit D podaje jak nie zapomne :( wyrodna matka ze mnie. Z ta wit d to w sumie dowiedzialam sie od polskiego pediatry, z tych tutejszych ani polozna ani lekarz, nikt nic o tym nie wspominal. Dziwne, Zwlaszcza, ze w UK jest znacznie mniej slonca niz w PL.

Karpanna, co do farbowania, to jak masz krotkie, to tym bardziej zero problemu. To nawet mozesz sobie sama z zamknietymi oczami machnac :)
Ja za czasie nastolectwa farbowalam na wszystkie mozliwe kolory, bo lubilam. Teraz nie musze I nie robie, bo by mi sie nie chcialo co chwila odrostow farbowac. Zreszta mi bardzio szybko kudly rosna i mam dlugie, ehhhhhh za duzo roboty. Poza ombre ktore zrobilam jeszcze przed ciaza, to moje wlosy leza odlogiem i rosna w niekontrolowany spisob. Jak mi sie siwulce pojawia, to farba idzie w ruch.

U nas kijowa pogoda na maxa, zimno I leje juz Caly dzien, masakra jak w listopadzie, a wczoraj bylo tak ladnie :(

Ostatnia edycja:
Jagoda troche marudna po szczepieniu,wiecej śpi,poza tym nic jej nie jest.kupiłam kilka słoiczków marchewki disiaj,w weeken pipróbujemy.

tak pianka pokrywa siwe włosy,a że mam włosy długaśne i sama je farbuje dlatego lubię taką konsystencje farby,dużo łatwiej się farbuje :tak: zresztą na większości farb jest info o tym czy pokrywa ,czy też nie ,a tej mojej farby byś zużyła 1/2 opakowania jak masz krótkie włosy,ja jak robię same odrosty to też zużywam połowę

u mnie świeci słońce,ale ciepło nie jest -jakieś 15 stopni zaledwie

Ostatnia edycja:
reklama
Jak ja już tu dawno nie byłam. Co słychać?
Ja to spadam nynać bo młoda ostatnio kompletnie nie daje się wyspać :-( tak to jest w byciu słomianą wdową...ach

Do góry