reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witajcie Dziewczyny
Jaka ja dziś mega niewyspana jestem. Córcia juz od pół godziny na nogach. Mi dziś brak sił do życia. Najchętniej cały dzień w łóżku bym spędziła ale nie mam jak

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzień dobry z rana! :) U nas dzisiaj lekkie ochłodzenie - w końcu jest czym oddychać :)
Młody już wywioziony do siostry, a ja mam leżeć.. ehhh, a dupa rośnie ;)

Wiecie, że w ciąży przysługuje nam leczenie kanałowe zębów na nfz? :) Mam akurat 1 ząb do kanałówki, w lipcu lekarze będą mieli nowe kontrakty więc chyba skorzystam. U nas lekarz bierze 200 zł za 1 kanał, więc przy moim zębie będę na plusie 600 zł, chyba skorzystam.

A tak ze złych wieści (bo wczoraj nie wszystko mogło być pozytywne), okazało się, że pomyliłam termin spotkania w urzędzie pracy (przez ciągłe wizyty u lekarza zapomniałam) i odebrali mi status bezrobotnego i zabrali zasiłek. :( Nie wiedziałam, że muszę brać L4 gdy jestem na bezrobociu, a teraz już lekarz mi nie może wystawić tak bardzo do tyłu. :/ Spróbuję się jeszcze odwołać ale nie wiem czy to coś da... jeśli nie to jestem w czarnej dupie - bo do pracy nie mogę iść. W sumie jest też taka opcja, że skoro zasiłek odbierają mi na 120 dni, to będzie mi znowu przysługiwał od końcówki września przez 4 miesiące - czyli do 25 stycznia. Jeśli urodzę w trakcie zasiłku lub do miesiąca po (a termin mam na 25 stycznia), to będzie mi przysługiwał roczny zasiłek macierzyński w wysokości zasiłku dla bezrobotnych... Więc już nie wiem co robić, odwoływać się czy nie... Jeśli się odwołam i dostanę już teraz zasiłek, to muszę znaleźć pracę by mieć macierzyński + rodzicielski (a nie wiem czy znajdę i czy będę mogła iść do pracy), a jeśli się nie odwołam to teraz przez 4 miesiące jestem bez grosza ale po porodzie będę miała tą minimalną kasę przez rok... Pomóżcie, co robić? :)

Hey,
mały już do przedszkola oddelegowany a ja zaraz lecę do Lidla po organizator na fotel :)

Nieobecna ja bym poczekała bo widzisz, że musisz leżeć a gdzie tu pracy jeszcze szukać. Tym bardziej, że z pracą to teraz różnie a tak to chociaż będziesz miała jakiś grosz na macierzyńskim.

Cześć dziewczyny
nieobecna- ja bym przeczekała do tego września, zawsze to potem coś Ci się będzie należeć

U nas też dzisiaj jest czym oddychać, wiaterek wieje, a ja kisnę w domu:wściekła/y::wściekła/y: też zazdroszczę dziewczynom, które bezproblemowo przechodzą ciążę, myślałam, że może z trzecią będzie inaczej, ale nic z tego,
Jak mnie boli głowa biorę apap, nie męczę się dla zasady.
Jestem dziś zła i jakoś tak dupnie się czuję.

Miłego dnia

kevinka- super wiadomości:tak:

Hej laski ;-)
U mnie jak zwykle chu***o :p niech to się już skończy hehe jem herbatniki w łóżku i czekam na cud dobrze ze córa juz taka duża to sobie śniadanie sama zrobi ;-)

Nieobecna - tez myślę że lepiej poczekać :-) widzę humor dopisuje :-D jedz sobie na zdrowie :-D

AZA. Ja będę polować teraz na patelnie z lidla ;-)

ANGELICA - witaj ;-)

Witajcie o poranku.
Jaka ja dzisiaj słaba jestem to jest szok...czuję jakbym wcale siły w kończynach nie miała. Zaraz do pracy. Mąż jutro wraca i trzeba by było jeszcze mieszkanie ogarnąć ale nie mam sił.

jezyk, mój mąż ma siostrę starszą o 12 lat... Ona i jej obecny mąż karmili mojego męża butelką... Zawsze mieli dobry kontakt, ale taki naprawdę OK dopiero jak Robert zaczął ze mną być ;-) Ja też nie cierpię "cierpienia dla zasady", moja mama jest taka - nie zje tabletki, bo "może przejdzie", a mnie nigdy nie przechodzi samo :no:

gosiane, ja w pierwszej ciąży łapałam przeziębienie za przeziębieniem :-(

agulqa, u mnie obaj bracia traktowani jak jajo, synusie mamusi :baffled: Ja mam potworne migreny, każdego dnia boję się, czy mnie nie złapie... Na zwykły ból głowy biorę Apap, a migreny jeszcze nie miałam TFU TFU TFU!

nieobecna, no z tym szpitalem to jakaś porażka :no: Ale grunt, ze frytki w nagrodę dostałaś :-D Ja już jestem gruba :wściekła/y: A o tych zębach to warto wiedzieć, tylko nie wiem, czy mój dentysta ma w ogóle kontrakt z NFZ :sorry: A czy na pewno po tych 4 miesiącach przywrócą Ci zasiłek? I czy nie zostanie on skrócony o te 4 miesiące bez wypłat? I co z ubezpieczeniem? Ja bym się chyba wstrzymała, lepszy macierzyński :-D

bada m., mnie obie ginekolog coś tam wypatrzyły, ale jedna stwierdziła, że to torbiel, druga, że "coś tam jest" ale to normalne w ciąży i nawet nie wiem co to... Ale coś mam, może to też krwiak...

angelica, na pewno Cię nie zjemy ;-)

Ja codziennie sprawdzam, czy mi włókniak w cycku nie rośnie, ale odkąd mi cycki urosły, to trudniej mi go wymacać...
Na szczęście póki co nie rośnie, może ominie mnie operacja...

reklama
Witam z rana.

Ola juz w przedszkolu a ka szykuje śniadanie, pyszną wędlinkę kupiłam ;)
Wiecie to jest chore i w Pradze i w sławie w ogóle mdłości nie miałam, tydzień spokoju a wczoraj ledwo weszłam do domu i odcrazu niedobrze :/ muszę znów wyjechać najwyraźniej :)

nieobecna super ze dzidzi ok :)

Kevinka gratuluję :)

agulqa_b ja żadnych dragow w ciąży nie biorę mój sposób na głowę to spanie i dużo wody

angelica witaj, czego się spodziewać? Wszystkiego co najlepsze :)

nieobecna ja dzięki za kanałowe nawet darmowe '!! Naxszczesvie 6 miesiecyvtemu wyłączyłem wszystkie zęby i mam spokój :)

Do góry