reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

A jak trzymają rączki leżąc na brzuszku? Moja dalej zaciska w piąstki, przez co jej zaraz sinieja bo cały ciężar pokłada na nich. Rehabilitantka kazała wlasnie ćwiczyć z nia otwieranie dłoni. Działa tylko masowanie kostek.
Młoda tez sie strasznie wyrywa do siadania. Leży w leżaczku i glowe z tułowiem wypycha do przodu. Nie przewraca sie jeszcze. Ani z pleców na brzuch i odwrotnie.

reklama
U nas wczoraj pierwszy raz przewrócił się na brzuszek:) kilka minut tak poleży i zaczyna się stękanie... Wtedy przewracam na plecki. A on znowu na brzuch i tak w kółko[emoji3]

LayDeek - mój mały leży na płasko na brzuszku nic nie podkładam, unosi główkę razem z piersiami i próbuje prostować rączki. Z brzuszka na plecki przewraca się od 8 dnia życia a siada z pozycji półleżącej od 2 tygodni jakoś. Łapki lubi zaciskać tak jak starsza jego siostra. Prostuje jak coś chce trzymać i jak śpi.

Gniewko coraz mniej lubi leżeć na brzuszku:-pa uwielbiał to
przewracanie nadal zbytnio mu nie wychodzi,raz w tym tygodniu się przewrócił z brzucha na plecy w ogrodzie jak położyłam go w trampolinie
a siedzieć chce cały czas :tak:

Tatiana, my też wczoraj 4 :) :)

Karpanna młodsza do maluchów, starsza do zerówki ;)

Mommy u nas różnie, potrafi już na brzuszku prostować rączki w łokciach, ale za często tak nie leży, woli samolot robić haha. Nie sadzam go, chyba, że jest u mnie na kolanach. Napina się jak do siadania gdy leży półleżąco lub ciągnę go za rączki, no ale to jeszcze nie siadanie. I tez jakby coraz mniej lubi brzuszek, za to na plecach mógłby godzinami się wpatrywać w świat, a ręce mamy jeszcze lepsze :-D

Ehhh trochę mnie usopokoiłyście... Ale na piątek umówiłam nas do rehabilitanta dla świętego spokoju, niech nam pokaże jak się z nim bawić itp. Może przesadzam...Ogólnie lekarka jak go podciągała do siadu to główka do tyłu jeszcze leciała w domu sama wolę go nie ciągnąc za łapki chociaż kilka razy mi się zdarzyło i 2 razy główkę utrzymał sztywno.

Ja w biegu ciągle dlatego tak mało zaglądam do was i przez to nie wiem nawet co się u was dzieje :-(

reklama
Mommy, Ignaś jeszcze kilka dni przed szczepieniem miał wiotką główkę, ale szybko mu się zmieniło i ciągniety za rączki pręży szyjkę do góry :tak:

Do góry