reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

A jak trzymają rączki leżąc na brzuszku? Moja dalej zaciska w piąstki, przez co jej zaraz sinieja bo cały ciężar pokłada na nich. Rehabilitantka kazała wlasnie ćwiczyć z nia otwieranie dłoni. Działa tylko masowanie kostek.
Młoda tez sie strasznie wyrywa do siadania. Leży w leżaczku i glowe z tułowiem wypycha do przodu. Nie przewraca sie jeszcze. Ani z pleców na brzuch i odwrotnie.

reklama
U nas wczoraj pierwszy raz przewrócił się na brzuszek:) kilka minut tak poleży i zaczyna się stękanie... Wtedy przewracam na plecki. A on znowu na brzuch i tak w kółko[emoji3]

LayDeek - mój mały leży na płasko na brzuszku nic nie podkładam, unosi główkę razem z piersiami i próbuje prostować rączki. Z brzuszka na plecki przewraca się od 8 dnia życia a siada z pozycji półleżącej od 2 tygodni jakoś. Łapki lubi zaciskać tak jak starsza jego siostra. Prostuje jak coś chce trzymać i jak śpi.

Gniewko coraz mniej lubi leżeć na brzuszku:-pa uwielbiał to
przewracanie nadal zbytnio mu nie wychodzi,raz w tym tygodniu się przewrócił z brzucha na plecy w ogrodzie jak położyłam go w trampolinie
a siedzieć chce cały czas :tak:

Tatiana, my też wczoraj 4 :) :)

Karpanna młodsza do maluchów, starsza do zerówki ;)

Mommy u nas różnie, potrafi już na brzuszku prostować rączki w łokciach, ale za często tak nie leży, woli samolot robić haha. Nie sadzam go, chyba, że jest u mnie na kolanach. Napina się jak do siadania gdy leży półleżąco lub ciągnę go za rączki, no ale to jeszcze nie siadanie. I tez jakby coraz mniej lubi brzuszek, za to na plecach mógłby godzinami się wpatrywać w świat, a ręce mamy jeszcze lepsze :-D

Ehhh trochę mnie usopokoiłyście... Ale na piątek umówiłam nas do rehabilitanta dla świętego spokoju, niech nam pokaże jak się z nim bawić itp. Może przesadzam...Ogólnie lekarka jak go podciągała do siadu to główka do tyłu jeszcze leciała w domu sama wolę go nie ciągnąc za łapki chociaż kilka razy mi się zdarzyło i 2 razy główkę utrzymał sztywno.

Ja w biegu ciągle dlatego tak mało zaglądam do was i przez to nie wiem nawet co się u was dzieje :-(

reklama
Mommy, Ignaś jeszcze kilka dni przed szczepieniem miał wiotką główkę, ale szybko mu się zmieniło i ciągniety za rączki pręży szyjkę do góry :tak:

Do góry