reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

U nas też kp coraz cześciej bo mała ma skok i jadłaby za dwoje a ja nie mam tyle pokarmu.wiec jak chce jeszczw to daje mm.wczoraj na kolacje zjadła obacyce a po pół godzinie dopcha£a 90ml modyfikowanego.w nocy i rano był cyc.teraz przed spacerem zamierzam dać mm.w sumie zaczeła mm wtedy kiedy starsza siostra.

reklama
Mleko mamy (oczywiscie o ile mama odpowiednio o siebie dba) napewno jest najlepsze dla dziecka, jest najbardziej naturalne, ale mysle, ze nic na sile. Wazne, zeby dziecko nie bylo glodne I rozwijalo sie prawidlowo, a przeciez zarowno kp jak I mm daje ta mozliwosc.

U nas bardzo pracowicie Ostatnio. Mamy wykonczeniiwke w domu. Chcemy miec juz,wszystko zrobione do 15, no I wprowadzic sie do konca miesiaca, zorganizowac wynajem naszego mieszkania I wreszcie miec spokoj. Dziewczyny, nie wykopsajcue mnie z grupy na fb, chwilowo nawet nie mam czasu na plotki, zagladam tam czasem, ale nie moge sie zebrac zeby cos pisac. Niedlugo sie poprawie :)

U nas uwaga uwaga: maly wczoraj po raz pierwszy zasnal calkowicie sam. Lezal lezal I wkoncu padl. :) syn mi dojrzewa !

Indi u nas też jeszcze wykończeniówka- 2 miesiące mieszkaliśmy tylko na dole a górę jeszcze kończymy :sorry:męczące to bo końca nie widać... ale satysfakcja ogromna bo wszystko robimy sami :-) Wprowadziliśmy się trochę za szybko ale mieliśmy okazję wynająć mieszkanko i w ostatniej chwili wredne babsko się wycofało (jak już większość gratów przewieźliśmy). Także póki co ogłoszenie zawiesiliśmy i czasami jak mąż robi coś głośno lub śmierdząco to śpimy z dzieciakami w mieszkaniu :)

No i gratulacje dla młodego :)

...mojej wredocie ani razu nie udało się przespać nocy i odkąd skończyła 6 tyg tez nie usnęła sama. Spacerów nienawidzi, drze się, wózka tez nicierpi, na balkonie tez nie zasypia a no i gości też nietoleruje, wczoraj robiliśmy majowke z grilem ma 10 osób, koszmar, darła się, siedziałam z nią albo w innym pokoju albo na balkonie.....moje dziecko lubi tylko leżeć ze mną na cYcu. A rozszezanie diety zaczęłam z 2 tyg temu. Je jabłka i marchewki ze sloiczka i pije rumianek lub wodę I mm z kleikiem.Jutro wprowadzam zupę. Milej niedzieli.

Piękny dzionek :happy::happy: mam nadzieję,że u Was również :tak:

Indi gratki dla N ,wiedziałam,że i Ty się doczekasz samodzielnego uśnięcia,skoro Gniewkowi się zdarza,a to przecież pokrewne dusze :-D
dziś mam zamiar podać marchewkę,mąż mnie namawia ,ale ja się boję,bo G ciągle ma problemy brzuszkowe:-(najgorzej jest w nocy,już lepiej spał po urodzeniu :-p
i jeszcze gratki przeprowadzek i &&& za rychły koniec remontów

ja wczoraj z mamą i chłopcami oraz synkiem brata (3-letni Jaś) pojechałyśmy pociągiem do Wrocławia (moje młodsze dziecko pierwszy raz :-p) byliśmy 9 h-2 godz.jechał pociąg:sorry:a Gniewuś został z tatą:tak::tak: ,było super,jakie fajne atrakcje były na święto flagi,co duże miasto to duże miasto,ciągle coś się dzieje
my za tydzień będziemy mieć urodziny Mikołaja,mam nadzieję na pogodę ładną,co by zrobić bibe w ogrodzie

Bada, raz mu sie zdarzylo :) jak sie przeprowadzimy to zaczne go przyzwyczajac do spania w lozeczku. Mam nadzieje, ze nie bedzie problemu. W nocy on sie budzi tylko na zarcie, a jak zje to praktycznie sam odplywa I nie trzeba go nawet przytulac (w dzien niestety nie jest tak rozowo :) )

Mysza, Twoja coreczka caly czas tak ma czy ma lepsze dni? Moj za to nie ciepi byc sam, I'm wiecej ludzi wokol niego tym lepiej, bo on caly czas chce zeby cos sie dzialo, zeby ktos mu poswiecal uwage.
Co do spacerow, to moze sprobuj zmienic pozycje wozka, jesli sie DA. My mamy wozek taki 3 w 1 I ustawilam mu do pozycji polsiedzacej I jest git, na lezaco sie darl. Moze Twoja tez potrzebuje wszystko widziec

My od jakiś 2 tygodni kładziemy Młodego spać na wszystkie drzemki do łóżeczka i za każdym razem usypia sam, ja tylko stoję w pobliżu, żeby w razie czego smoczek wsadzić jak wypluje :tak:

Za to przechodzimy skok - tylko by na cycku wisiał i tak żre i rzyga z przeżarcia na zmianę :baffled:

A dziś na noc znowu nowość - łyżka kaszki ryżowej dodana do mleka, bo przecież to już jest masakra, żeby po mm spał MAX 3 godziny :wściekła/y:

No i zmieniliśmy smoczek do butelki na stopień 3+ - od razu zauważalna różnica, z tego 0+ Młody jadł 100ml i to z ciężkim bólem na siłę wręcz, a dziś 140ml WCHŁONĄŁ, widocznie wcześniej za wolno mu leciało i nie chciało mu się ciągnąć :sorry:

My tez odkąd zmieniliśmy smoczki na 3m+, to młoda zjada po 150 ml co 3,5-4h. U nas niestety juz tylko mm.
Wczoraj chrzciliśmy Were. Wszystko super się udało :-) I o dziwo nawet pogoda dopisala.

Moj nawet 120 Ostatnio na raz nie chce pic, gryzie smoczka albo odwraca glowe. Przybiera normalnie I polozna mowila, zeby by me wmuszac. Czy te smoczki 3+ maja jakies cudowne dzialanie poza tym, ze mleko szybciej leci?

reklama
Jagoda dzisiaj znowu kiepski dzieńmiała,rano darła sie ostro i potem wieczorem jak teściowa z nią była...u nas dalej skok,wczoraj wieczorem oba cyce zjadła i potem 90 ml.za to dzisiaj 60ml nie chciała...no i dziecko krzyczy,jak niemoje.ile ten skokjeszcze ma trwać?

Do góry