reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Malinka, jakis czas temu w pokoju dzieciecym w domu mojej klientki uzywalismy na 1_scianie tej farby:
I jest super. Nie smierdziala jakos specjalnie bardziej niz inne farby, a sprawia sie super :)

Załączniki

• 1429796028764.jpg
    1429796028764.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
malinka jak przyrosty są w normie to nie trzeba wybudzać! Wkurza mnie takie pierdzielenie, jak ktoś się nie zna na laktacji to po kiego się odzywa i zamęt w głowach mam sieje! :wściekła/y:
A Ty już chcesz odstawić czy po pół roku? Jak później to może z niekapka będzie pić ;) Przecież nie musi z butli, szczególnie w takim wieku.

Goschon
ja zacznę rozszerzać po pół roku ;)

"Zgodnie z zaleceniami ESPGHAN oraz EFSAwprowadzanie produktów uzupełniających należyrozpocząć po ukończeniu przez dziecko 17. tygodniażycia i nie później niż w 26. tygodniu życia." źródło

Ostatnia edycja:
Jak uda mi się nadal karmić piersią to tak jak Megami po pół roku będę wprowadzać marchewkę i resztę.

Megami - Twój Marek też duży i rośnie tak jak na początku czy przystopował?

A znacie w ogóle wózki firmy Camarelo?? Jak są wykonane i jak się sprawują?

Miłego dnia!

Karpanna, nie no jakby rósł jak na początku to miałby już prawie 13 kg :-) zdecydowanie przystopował ale nadal ładnie rośnie, w normie.

Moja Majeczka chyba za szybko nie przybiera, waży 6300g i ma 60 cm, czyli urosła 4 cm i przybrała niecałe 2750 g. Jakoś malutko... ale rodzinna nic nie mówiła, że za mało.

Odkad po 5 tygodniu wazyl 7 kg :-) teraz ok 150-200 przybiera

Unita ladnie przybiera, caly czas w normie :-) jakos na 5 (a kp nawet na 6) miesiecy dziecko powinno podwoic mase - niewiele jej brakuje!

Ostatnia edycja:
Dzięki Megami, aż popatrzyłam na siatkę centylową, jak to wygląda. Jak zobaczyłam ile już urosły nasze niektóre grudniowo - styczniowe bobaski, to się trochę zaniepokoiłam, bo jest duża różnica.

Unita - każde dziecko ma swoje tempo wzrostu. Przynajmniej nie nosisz ciężaru ( choć to słodki ciężar) jak ja:-).

Mój Oskarek od tygodnia z pozycji półsiedzącej sam siada i się utrzymuje a jak go kładę to jest podkówka i wrzask.

Idą mu też ząbki jak coś dorwie to od razu do buźki. Jakie teraz są dobre żele na ząbkowanie bo wyraźnie go bolą.

Ostatnia edycja:
reklama
Co do zeli nie mam pojecia, moze najpierw sprobowac zimnego gryzaka np?
Ale on siada z póllezacej? Tzn z plecow? To niezbyt zdrowy pomysł

Do góry