reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Śnieg…ale chociaż nie wieje jak przez ostatnich kilka dni. U nas noce idealne, już chyba piąta z rzędu cała przespana. Piotruś zasypia przed 20 i budzi się koło 6 :-) Życzę Wam wszystkim takiego dziecka ;-)
Jedyne co to czekam aż zacznie się przewracać z brzuszka na plecy bo póki co nic..

reklama
Mojej się to udało dwa razy, ale tylko dlatego ze była pod katem na kanapie. Jak leży na bardzo płaskim to nic z tych rzeczy.
U nas dalej wieje, pada deszcz, śnieg, grad. Wszystko co możliwe. Juz czwarty dzien siedzimy uziemione w domu.
Jutro muszę na zakupy isc, wiec siła rzeczy spakuje mała w auto i w długą....

Pogoda rzeczywiście tragiczna :-p my oprócz wtorku wychodzimy codziennie
G zaszczepiony,upłakał się bidulek ale co zrobić.Poza tym wszystko ok. waży 6100 czyli przybrał 1100 g przez 6 tygodni,a sucha skóra nadal jest na policzkach i rączkach ale na razie tylko pielęgnacja
G też na razie się nie przewraca ,ale wszystko w swoim czasie ;-) za to ciągle gdy złapiemy go za ręce podciąga się do siedzenia ,a gdy tak siedzi to się szczerzy szczęśliwy :-)

U nas odwrotnie, za ręce podciągany leci jak kłoda, w ogóle łebka nie podnosi, ale turla się z brzucha na plecy i coraz dłużej wytrzymuje na brzuszku :tak:

To ja muszę pochwalić mojego Oskarka bo on to mocarz. Trzyma główkę samodzielnie od urodzenia tak samo trzyma w górze ja twardo leżąc na brzuszku. Od 8 doby życia przewraca się z brzuszka na plecki. Bezproblemowo siada trzymając się moich rąk. :-)

U nas jakis dzien dobroci I milosierdzia dla bidnych rodzicow. Gremlin obudzil sie o 3.40 I potem spal do 7, dzisiaj robil kupe 3 razy, teraz sobie spi. Jak nie moje dziecko :)

Nasz glowe trzymal pros to od urodzenia, tylko mu sie gibala troche, ale on taki maciupci byl, to bylo mu lzej. Zaczal sie przewracac z brzuszka na plecki w 7 TYG, a pleckow na brzuszek 2 TYG pozniej.

Pogoda super, siedzimy sobie w parku w sloneczku :)

Załączniki

• 1427991325331.jpg
    1427991325331.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Jagoda od kilku dni uskutecznia króciutkie drzemki,20-30 minut i wielce wyspana...mam nadzieje że wróci dłuższe spanie bo w takim czasie to niewiele można zrobić...

Susel, to moj tak od dluzszego czasu ma, jak zasypia to ja posladami klaszcze z radosci, ze wreszcie cos w domu popchne, a tymczasem zanim pomysle, co jest najpilniejsze do zrobienia, to potwor sie budzi

reklama
Do góry