reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Miłego dnia!

Ja nie pamiętam o której wstawałam, rano standardowo na brzuch, a teraz pocyckał i gapi się :-D

Alecta moja A też ostatnio pytała o niebo i mówiła, że ona nie chce. Taki etap chyba.

Pora na kawę póki nie ryczy ;)

reklama
Ja w nocu zawsze jestem tak padnieta ze nie slysze mlodego jak zasypia wieczorem u siebie w pokoju
Ostatnio ł go przyniosl i mowi ze maly juz chyba dlugo plakal bo tak wrzeszczal ze az sie zanosil a ja nic nie slyszalam... dlatego spi z nami

Susel naszej sasiadki synek urodzil sie z zajecxa warga,, rozszczep podniebienia i wargi i niedosluch
Po porodzie ginka jej powoedziala ze od poczatku wiedziala ale nie chciala jej nerwow fundowac, a sasiadka twierdzi ze chociaz psychicznie by sie przygotowali bo tak wielki szok byl no i wszystkie butelki smoczki itp oddali komus za free bo dla niego specjalne potrxebowali, a wszysyko miala kupiome juz...

Bylam u pediatry z malym. Osluchowo serduszko ok ale wzielam skierowanie do kardiologa bo martwi mnie fakt ze sinieje mu skorka wokol ust, tym bardxiej ze kumpla coreczce siniaja i teraz zbieraja kase na operacje serduszka. Pewnie panikuje ale wole z kazdej strony sprawdzic niz olac.
Mlody wazy 4900 wiec w 3tyg przybral 800g i pediatra powiedziala ze za duzo. Leje na to :p ja sie ciesze ze ladnie nadrabia moj synus :-)

I uwaga dzis po 18 lub jutro od 9moge odebrac tabletki anty :p znalazla sie apteka we wsi obok i maja, a ja glupia zjezdzilam bydgoszcz, szamotuly, poznan, kalisz i inowroclaw i nie bylo nigdzie ;-)

femme co do wagi, to mały w tej chwili waży 4900 g, jego urodzeniowa 3190 g więc chyba wszystko w normie..
goferek jedna miarka na 30 ml, więc jak pije 120 ml to 4 miarki.. ale potem często jeszcze jedna miarka idzie. Myślę czy by nie zmniejszyć do 3 na te 120 ml..

Jenn nie można dawać mniej proszku!!! Dawaj mniejsze porcję i spróbuj dać wodę lub herbatkę przy mm pić się chce dzieciom i poza tym nagrzane domy tez powodują że chce się pić

Susel naszej sasiadki synek urodzil sie z zajecxa warga,, rozszczep podniebienia i wargi i niedosluch
Po porodzie ginka jej powoedziala ze od poczatku wiedziala ale nie chciala jej nerwow fundowac

Za coś takiego to bym żywcem zaje.bała!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nam Młody przybrał w miesiąc 1600g i też leję, że dużo ;-)

U nas nocka w miarę, dopiero o 7 rano krzyki i prężenie...

Któraś stosuje DELICOL???

Bo nie wiem, czy nie kupić :sorry2:

Dużo wasze dzieciaczki jedzą... Nina piła maks 150 ml jak miała pół roku...mi położna mówiła, że lekarze często mówią że za dużo przybiera, zwłaszcza jak dziecko na mm... bo łatwo przekarmić, trzeba pamiętać że trzeba właśnie dawać też picie jak DOggi mówi...
Ja ostatnio odciągnęłam moje mleko i dałam Jagodzie to ledwo 80 ml wypiła, chyba z 20 minut to ciągnęła...

reklama
Do góry