reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja nie mam zadnych zapasow
Chce przejsc w dzien na wielorazowki ale ciagle brak wiekszego siana na zakup

Nieobecna wspolczuje, ale bedzie wszystko dobrze :-)

reklama
Ja mam jeszcze zapas 2 pampersów ale nie wiem czy zdąże wszystko wykorzystać bo Jagoda ma duży brzuszek i ledwo się już mieści. Teraz robie zapasy 3, mam taki duży karton z biedronki i trochę od znajomych...my już po spacerze, Jadźka dosypia na balkonie a ja gotuje kaszę do obiadu, pulpety są już gotowe. Spróbuje dzisiaj taką mega lekkostrawną diete sobie dać zobaczymy jak mała zareaguje. Jeżeli dalej będzie wrzask przy bąkach, kupie itp. to znaczy że to nie wina diety...

Moj od dwoch dni taki marudny, ze rece I cycki opadaja. Nie mam nawet kiedy cos napisac bo wyje. Ostatniej nocy budzil die co godzine a od 4 juz wcale nie spal tylko kwekal. Dopiero pomoglo jak maz go wzial na klate o 6. Straszne mi sie cycus z dziecka zrobil I juz czasami nie mam sily do niego. Rano bylam tak zmecxona ze 10 min stalam zawieszona nad sxuflada z majtkami nie wiedzac, co mam z niej wziac. Masakra.
Dziewczyny, wiele razu sie przewinelo przez forum, ze kladziecie dzieci do spania na brzuszku. Moj uwielbia tak spac, ale Boje sie go tak zostawic bez opieki, bo sie Boje, ze sie udusi. Wy zostawiacie tak je same na noc np?

Indi, ja śpię z Młodym na mojej klacie, więc nie pomogę :-( Ale w dzień kładę go na łóżku samego na brzuszku i nie boję się, bo on majda łebkiem we wszystkie strony i myślę, że "jakby co" to sam by się odwrócił, żeby się nie udusić...

Indi mój też uwielbia leżeć na brzuchu, w dzień kładę go na brzuch jak śpi, ale w nocy tego nie robię dla świętego spokoju. Chociaż wiem, że by tą głowę w razie czego obrócił. No ale jednak nie śpimy razem z nim w pokoju więc wolę nie ryzykować.

Znowu mamy odroczone szczepienie.. Osłuchowo czysto, wszystko w porządku ale ciągle to charczenie jest. No i pediatra zdecydowała, że jeszcze poczekamy. Ile tak można odraczać pierwsze szczepienie? Orientujecie się..?

Ja wlasnie tak nie potrafie zasnac, ale maz niezle sobie radzi. Nulini, jak spisz z nim tak, to nie masz potem problem, ze nie chce spac w swoim lozeczku sam? Bo sie tego troche obawiam. Moj glowe sxtywno trzymam jak lezy na brzuszku, ale nie wiem czy mozna go tak polozyc spac. Czemu dzieci nie maja instrukcji obslugi : D ?

Jenn, ile trzeba, to nie ma znaczenia ;-) Niektóre dzieci mają indywidualny kalendarz, zaczynają po pół roku, po 2 latach i jest ok :-p

Indi ja jak Jenn w nocy dla świętego spokoju śpi na plecach, w dzień na brzuchu, ale nie wiszę nad nim, głowę obraca. Mój młody też często śpi na moim brzuchu i nie ma później problemu by spał sam ;)

Agulqa a tetrę masz? Na początek polecam kupić 1-2 otulacze, zapinkę snappy do pieluch składanych i tetrę wkładać ;-) Później jak kasa będzie można się bawić w jakieś bambusowe, muślinowe czy inne kieszonki, wkłady itd.

Tu masz instrukcję foto: Pieluchy tetrowe i pieluszki tetrowe - jak składać?

Ostatnia edycja:
Indi, powiem Ci tak - wiem, że łatwo dziecko do czegoś przyzwyczaić, ale równie łatwo odzwyczaić ;-)
Z Młodą przechodziłam przez wiele niewygodnych nawyków i z czasem stawiałam na swoim i ją oduczałam tego, co mi nie pasowało :tak:

reklama
my dopiero z 1 na 2 przeszliśmy, a i tak dady są za duże na moją małą dupcię ;-)
chciałam dziś kupić te pieluchy z superpharm, ale nie było 2 :baffled: (1 też nie). ale macałam je i jakieś takie dziwne (1 szt. była wyciągnięta).

nieobecna, sodowski ma centrum medyczne w k-ce, ale do zeszłego roku był ordynatorem w moim szpitalu, teraz już nie jest, ale dalej w nim pracuje. a ja jestem z r.śl.

Laydeek, nie żałuj, że nie byłaś w tk dziś. wiedziałam, że będzie sporo ludzi, ale że aż taka kolejka do kasy????!!!!!???!!!!! wyszłam bez niczego, chociaż chciałam kupić młodej ręcznik. ale bez przesady. chyba z 2 godz. stałabym w kolejce. a ogólnie bardzo mały sklep. w zabrzu i czeladzi jest większy.

ja na razie do spania na brzuszku nie kładę, bo odkładam do łóżeczka, w kórym ze względu na ulewanie mamy klin. no chyba, że może tak pod górkę leżeć?
kładę na brzuch w porze aktywności na podłodze na macie i pokazuje czarno-białe książki, bo inaczej się denerwuje po dłuższej chwili.

a ja też nie przewijam przy każdej nocnej pobudce, ale tak jak Wam pisałam i tak mam za swoje, bo czasami nawet 4 pieluchy muszę zmienić na jednym karmieniu :-D:-D

agulqa, Urodził się bez rąk i nóg. 7 badań USG nie wykryło wady - wideo Dzień Dobry TVN

Do góry