reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Agulqa- ja po pierwszym dziecku i siedzeniu w domu stwierdzilam że juz nigdy więcej :D
Po Cyplu wrocilam jak miał 7 miesięcy. A teraz to już inna bajka.

reklama
Moj tez mowi ze mala glodna i zeby dac cyca... A ona nigdy nie odmowi... Tak to z dzieckiem zajac sie zajmie ale zeby posprzatac to juz nie bardzo, wiec sprzedaje mu dziecko i ja dbam i dom.

Nie wiem co sie dzieje ale Sonia chce byc tylko blisko ciala, nie moge nic zrobic.... Co jest?? Na skok jeszcze za wczesnie.

Agulqa to zaproponuj Ł takie rozwiązanie jak u Jeżyka.
Ty wracasz do pracy, a on wykorzystuje resztę macierzyńskiego/rodzicielskiego ;-)
Zobaczymy jaki będzie mądry :p

My ostatnio oglądaliśmy Różowe lata 70 i była scena jak Eric wyobraża sobie Donne siedzącą z 2 maluchów, uśmiechniętą, bujającą ich na rękach i mówię do niego, że oni właśnie takie wyobrażenie mają...
Tylko, że jak raz został sam z Lilą i Tymkiem jak ja z Niksonem do fryzjera pojechałyśmy to sam powiedział, że mało co udało mu się zrobić, bo co Lile odłożył to się darła.

edit.

Agulqa co do wysr.ania się to w takich momentach trudno niech się drze.
To jest akurat potrzeba matki, którą lepiej spełnić niż miałaby wykonać się sama :p

Ostatnia edycja:
Młody w końcu zasnął - na moim ramieniu, na szczęście nie wybudził się przy odkładaniu :p i można coś napisać.

Współczuję problemów brzuszkowo-kolkowych itd. Oby szybko minęły!
Ja dziś bezczelnie zajadam pączki i pizzę.

Młody jak się drze przy cycu, szarpie itd to znak, że chce odbić, albo bardzo zmęczony już.
Wkurzają mnie te cyce. Ile by nie jadł to i tak przy karmieniu ciągle kapie. Jak nie fontanna to niedokręcony kran. Bez tetrowej ani rusz, bleh.
No i zapomniałam co miałam pisać. Chyba się zdrzemnę korzystając z ciszy ;)

Ostatnia edycja:
Bziumelka no nic jej nie jest, do mamy poprostu chce się poprtzytulać. Poczuć ciepło, bicie serca ... witamy w 4tym trymestrze :)

Femme poki co taki zapieprz z tym slubem sis itp ze sie nie zapisalam jeszcze

Laski tyle ze ja nie tesknie poki co za praca... no i nadal oficjalnie pracuje w poznaniu...

Bziumelka moj jest do mnie przyklejony od 7tyg a ma 7tyg i 1 dzien

Dobrze ze moja mama bedzie na tym slubie.
Mam 3 porcje mleka zamrozone
Sprzedam malego i uciekne gdzies gdzie nie bede slyszec placzu

Alecta on tylko czeka az to zaproponuje kiedys odciagne mleko na dwa dni i wyjade do rodzicow ciekawy jaki madry bedzie

Agulqa współczuje, tak jak pisałam mój syn był mocno wymagający ... dodatkowo pierwsze dziecko to sie wszytsko bardziej przeżywa. Ja bym poszła wpi **** i zostawiła starego z dzieckiem jak taki cwany !! odrazu by szacunku nabrał do Twojej pracy. Marudzenie minie, prędzej czy później :/ Męczące to jest i wkurzające ... no ale to tylko maluszki inaczej nam nie powiedzą, trzeba zacisnąc zęby i przeżyć :tak:

Alecta tylko jego ryk tak dziala ze mi sie wszystko blokuje i i tak nie moge zrobcic tego co powinnam

Zelka czwarty trymestr trwa 3miechy?
Jak tak to samobojstwo mi zostalo jedynis :p

Zelka tyle ze ł walnie soe przed kompa z malym na brzuchu i siedzi
A ja musze sobie zrobic obiad, ubrac sie umyc itp
No zdzieckiem na rece nie zrobie tego...

reklama
Kurde probowalam ja odłozyc to jak tylko delikatnie ruszylam rękoma to wrzask. Juz własnie cos słyszałam o tym 4 trymestrze. Od wczoraj jest taka przyklejona. Masakra. Całe szczescie ze ja mam jedno dziecko a jak macie juz wiecej to naprawde szacun dla was jak ogarniacie wszystko.

Do góry