reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Hej kobity! Żyję :-D jak juz napisałam małego wydobyto o 14:22 a ok 15 skończono mnie szyć. OK 18 juz ruszał am nogami i ok 21 chciałam wstawać ale nie było z kim. Jakieś 30 min temu wstalam i koło łóżka z nogi na nogę pochodziłam. Masakra jak szczypie. Ogólnie podczas cc nic a nic nie czułam nie było źle :-) Mały jest cudowny. Cycowalìśmy i później spał cały czas :-)

reklama
Zelka, Tasia zdrowka dla dzieciaczkow..

Stokrotka sliczne dzoewczynki:-) ja Ci podziwiam jak Th dajesz rade z dwiema naraz;-)

Femme super, ze chociaz teraz dobrze z lekarzem trafilas:-)

Mommu szybkiego powrotu do formy zycze!!:-D Teraz Dorianek wszystko Ci wynagrodzi:-)

Alecta wiem, ze nie sluchac. Na babcie tak spojrzalam po tym tekscie ze do naszego wyjscia nie odezwala sie do mnie ani slowem

Stokrotka cuuuuda :-)

Mommy gratki raz jeszcze

Aaaaa!!! Moje dziecie zjadło wlasnie dwie butle pod rząd!!! Nie mam sciagnietrgo pokarmu na następne karmienie!!!! Ile takie 6 dniowe dziecko jest w stanie zjeść!!!! Łącznie chyba z 90ml pociagnela!
Mommy gratulacje raz jeszcze :-)))

Agulqa- ja o przełamaniu nic nie slyszalam, ale jak Alecta pisze-tesciowej i babki nie sluchamy tak do konca

A w ogóle czemu nie wilacie że tu jesteście kiedy normalni ludzie śpią.
Franek nie spi od 5 rano wcsorajszegp dnia. Tzn spi ale przy cycku. Kryzys drugiego dnia, z Cypkiem też tak miałam. No nic, przetrwamy i to.

To właśnie nasze babki praktykowaly te metody. Moja mama przy Kacprze chciała próbować!!
Głupota.
Agulqa- tylko Ty nic tam na siłę nie przyciagaj.

Marcioszek- a na pewno dobrze łapie? A Ty się dobrze odzywiasz?

Stokrotka- super slodziaki.

Laydeek- moje dwudniowe dziś je cały dzień, więc nie wiem ile da rady Twój obzartuch ;)

Mommy- wracaj szybko do formy.

Emilchen - moja starsza ulewała, ale ja karmiłam tylko piersią, chodziłam do gastrologa z nią i wtedy zaczęłam stosować zagęszczacz SINLAC podawałam go na początku karmienia. Trochę ściągałam z piersi mieszałam z sinlakiem i podawałam łyżeczką i potem pierś. Pomagało a przestała ulewać jak zaczęła siedzieć sama.

Stokrotka - śliczne dziewczynki

Nulini - odezwij się.

Mam jutro termin :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny!
Martwią mnie strasznie te bole brzucha u małej. Ma wtedy twardy brzuch, płacze, pręży. A ulgę przynoszą jej bąki i kupki. Jak robi kupę, to odgłos jak przy biegunce. Kupka zolta, jak kurze żółtko.
Karmie ja tylko mlekiem swoim, ale podaje przez butelkę. Je łapczywie. Powietrza na pewno trochę wciągnie przy tym. Ale te wzdecia sa dość często. Wczoraj wieczorem, dzis od 6 do teraz. Masujemy, używamy suszarki. Pomaga. Ale nie wiem co dalej robić by tego uniknąć.
Jeśli chodzi o moja dietę, to nie jem nic takiego co by mogło jej zaszkodzić. Kawy nie pijam. Pomóżcie!

Jezyk ja stwierdzam ze w ogole ich sluchac nie mozna :p
Nie planuje nic mlodemu robic... moim zdaniem jakby go bolalo to nawet cycek ani zmiana pieluchy by nie pomagaly

reklama
Mommy super, gratki. A z wyjściem to jest tak, że dziecko musi mieć 2 pełne doby i dlatego pewnie nie chcą Cię wypisać w niedzielę. Ale pomyśl sobie, że lepiej tak niż byś wracała z żółtaczką do szpitala bo by wyszła na następny dzień.

LayDeek, może rzeczywiście za szybko pije i później jej gazy doskwierają. Odbija jej się po jedzeniu? Niestety nasze maluszki nie mają jeszcze dojrzałego układu trawiennego..

Do góry