reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Sprite mnie samo cc nie przeraża, bo temat już 2 razy przerabialam.
No nie ukrywam, że na myśl o cewnikowaniu i znieczuleniu mam trochę ciarki, ale to dlatego, że przy tym jest nieprzyjemne uczucie.
No i wenflonow nienawidzę :p

reklama
Alecta mam dokładnie tak jsk.opisujesz z cycami. Aż Sue boję co będzie jsk Sue rozrusza produkcja.

Goferek to nic tylko w ciąży chodzić :) ja i moje ciało zdecydowanie źle znosimy ciąże za to poród i bycie mamą super sprawa :)

LayDeeK ja takie strzały kłucia mam kilka razy dziennie, wydaje mi się ze to dziecko uciska i stąd ten ból. U mnie brak rozwarcia i brak skróconej szyjki :( jak mi cc nie zrobią to ja nigdy chyba nie urodze bo w takich warunkach szyjkowych to niemożliwe. Z Olą na tym etapie szyjki juz nie miałam prawie o rozwarcie na palec czyli chyba 2cm (co potem się okazało ze go nie ma :p) a teraz... Szyjka 5,5cm i wszystko pozamykane jedyne dobre ze miękka szyja

Jezyk juz Sue nie mogę doczekać aż z moimi dzieciakami będziemy mogli grać w różne gry :))

Sprite a czemu u ciebie niewiadomo jaki poród? Przez pęknieta szyjkę?

A ja miałam posprzątać a skończyło się na tym ze do T dotarło w końcu ze za kilka dni zostanie tatusiem znów i wicie gniazda mu się wkrevilo ;) i ja leżałam a on wysprzatal całą chatę poza łazienką bo to ja musze sama zrobić bo tylko wtedy mogę z niej korzystać jakoś tak lepiej wysprzatane jest wtedy :p

I ustala T grafik do pracy na najbliższe 2 tyg i mówi fo braciaka jak to będzie wyglądało i mówi "no a czwartek albo piątek Dagmara wychodzi..... z..... młodym..... Ze szpitala..... O ja pier.dole! To już" Hahaha się uśmiałam z niego :)

Doggi, hahhaha mój właśnie sprząta :-D. uffff :-)

alecta, jego przeraziła ta przecięta skóra. aż pytał, czy to żółte to tłuszcz. no i tam wkładali taką jakby łyżkę do odciągnięcia tej skóry, a od dołu położna musiała ręką wypchać dziecko z kanału do macicy (bo cc było po 30h nieudanego porodu sn). głupek :-D

Wyciągnęłam swój stanik do karmienia po Ninie... Yhy ciekawe na co mam do sobie nałożyć -_- muszę nowy wiekszy zamówić :p dobrze ze sprawdziłam

Jutro powrót do normalności szkoła praca znowu czas zacznie lecieć jak głupi :O

Ale mnie głowa boli.... w klatce też.... Dramat jakiś.

Femme ja mam szmaciany taki z alles czy jakoś tak-gówniany na maksa ale sobie już zostawiłam... Do szpitala pod koszule może być. Czekam i jak da radę jutro zamawiam biustonosz u P. Michalak, już się doczekać nie mogę no i ona chociaż ma różne wielkości misek i doskonale dopasowane.

Umieram.

reklama
Mały zaraził się, bo za długo rodził się bez wód, rodziłam go jakieś 12 godzin, a zaczęło się od odejścia wód takiego, że zalałam pół korytarza i całą podłogę na sali porodowej... antybiotyk dostałam dopiero po 11 godzinach jak lekarz podjął decyzję o cesarce - mimo regularnych i mocnych skurczy po oksytocynie doszło tylko do 1,5 palca rozwarcia :-( dostałam lek a zaraz potem wieźli mnie na salę operacyjną, za późno mi dali :-( mały miał paciorkowca w każdym wymazie, z ucha, odbytu itd., a ja gorączkowałam po porodzie i urwał mi się film, więc wyjazdu z operacyjnej już nie pamiętam - lekarze stwierdzili, że przez to wszystko plus małego podwyższone CRP Dominik wymaga koniecznie leczenia...

Karmienie piersią idzie ciężko, mam mał0 pokarmu i muszę dokarmiać sztucznym, bo dostałam Dominika dopiero po kilku dniach i oni karmili go od początku mlekiem modyfikowanym... staram się = teraz w domu - ściągać laktatorem i podawać chociaż coś. Ze ssaniem ma problem, no bo przyzwyczaił się do butli, poza tym ma cofnięty podbródek.

Ale jestem szczęśliwa, że go mam :laugh2:

Do góry