reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Megami, słabo u mnie ze zdrobnieniami, ale na dobrą sprawę Tosię zdrabniamy zupełnie po swojemu, wymyślając (ja np. mówię Tosiana ;-)). A na Ignacego, oprócz standardowego Ignaś, pewnie będę mówić Igulec i Gucio :-D

reklama
Hej dziewczyny :-) Wleciałam się tylko przywitać i idę się powoli do wyjazdu szykować tzn, wykąpać , pomalować bo jeszcze w koszuli siedzę ;-) O 12 obiad i jedziemy w długą. Mam ambitny plan nie odzywać się w ogóle do starego gada....

Mały wczoraj na wieczór dał popis , że cały brzuch falował i dzisiaj od rana też więcej daje o sobie znać więc się trochę uspokoiłam. Zadzieram kiecę i lecę , wieczorem jak bedą siły wejdę nadrobić lekturkę :) Miłego dnia :-)

Aaa co do tego syropu *spam* to wczoraj naniego patrzyłam ale jak przeczytałam skład to odłożyłam na półkę i stwierdziłam że wolę jakby co naturalne sposoby choc nie powiem chciałam kupić, bo dużo kobiet sobie go chwali. Jestem pewna , że przy cukrzycy ciążowej nie powinno się tego brać-więc ja sobie to na wszelki wielki wypadek odpuściłam (ale to tak na marginesie ;-) ).

Ostatnia edycja:
Nulini moi znajomi na swojego Ignasia najczęściej mówią Igi :-)

W ogóle się wkurzyłam.
Myślę sobie, że się wykapie dla odstresowania, nalewam ciepłą wodę, wchodzę, a tam lód!
Próbuję dolać ciepłej, odkrecam na maxa, a tam letnia leci.
No i jak tu ma człowieka szlag nie trafić.

Nikola się dzisiaj na Lilke obraziła, bo nie zamiast ją kopać to poszła spać :p

Sprite ile placiłaś za Lactovaginal?
Kurcze ostatnio mnie strasznie pipka swędzi.
Nie mam pojęcia od czego, bo przecież się myję, brudnych gaci nie noszę...
Niby mam InVag, bo jakiś czas temu gin powiedział żebym sobie jakiś probiotyk kupiła, ale średnio jestem zadowolona z jego działania, a cenę jak za 10 kapsułek ma zabójczą :-/

hello!

my juz po cmentarzu i odwiedzinach u babć (moich; mieszkają w blokach oddalonych o 100m od siebie ;-)). jakis leniwy ten dzień. spać mi się chce, ale ja w dzień nie mogę spać, więc muszę jakoś przetrwać :tak:

alecta, za lactovaginal chyba 24 lub 26 zł. za lacibios femina 16,50 zł. na razie znowu łykam lacibios, bo dopochwowo zakładam natamycyne. jak skończę, to od razu aplikuję lactovaginal, ale drogi to interes, bo ich też jest 10 kapsułek tylko. dodatkowo smaruję się żelem provag.

alecta, a ja właśnie teraz gorzej się czuję po kąpieli niż w ciągu dnia. jak się umyję to tak piecze i swędzi, że od razu żel muszę nałożyć haha :-D

Ostatnia edycja:
Sprite to cena podobna jak za InVag.
No to morał z tego taki, że Ty musisz przestać się myć, a ja muszę z wanny nie wychodzić :-D
W poniedziałek przejadę się do Rossmana to zakupie inny żel do higieny intymnej, bo może tej mojej pipce ten z Ziaji nagle przestał odpowiadać :-/

hahahahahhaahahahah wiesz co, ale ja chyba przeżyję te chwilowe swędzenie i pieczenie i jednak nie zrezygnuję z mycia :-D:-D:-D
do higieny intymnej też używałam ziaję z kwasem mlekowym. ale później był w promocji lacibios femina dla ciężarnych i fajny jest;-)

reklama
Hej dziewczyny

agulqa strasznie współczuję znajomym :-:)-( Wiem, co czułam jak nam się cudem udało po 2,5 roku starań i straciliśmy tę ciażę, a potem kolejną... wtedy straciłam nadzieję, to było straszne :-(No ale potwierdzam, że po nieudanej ciąży łatwiej jest zajść ponownie, organizm "nastawia się" na ciążę, nam się udało po niespełna pół roku... a potem po drugiej stracie już zwlekaliśmy, bo chciałam poczekać na konkretną diagnozę i znowu zajęło to kolejne 2 lata. Także jeśli nie będzie p/wskazań to niech próbują!

mommy bezpłodność to niemożność zajścia w ciążę - np. brak macicy, jajników. Nie ma możliwości i już, nieodwracalnie. Wszelkie trudności, większe czy mniejsze to niepłodność Ludzie często nie rozróżniają.

Mój maluch już 3 dni był baaardzo spokojny i stres mnie złapał dzisiaj w nocy, że coś jest nie tak, nie mogłam spać :sorry2: to nad ranem mnie porządnie skopał i w dzień już trochę więcej puka :-)

alecta infekcje grzybicze często są od nadmiernej higieny właśnie :sorry2: zaleca się podmywać tylko dwa razy dziennie, nie więcej, zrezygnować z kąpieli, irygacji itp. i myć się kosmetykami z jak najmniejszą ilością chemii... u nas lactovaginal jakieś 26-28 zł za 10 tabletek.

Oddalam ten inhalator do naprawy, niestety będzie trzeba poczekać kilka tygodni bo w sklepie już nie mieli a tak bym dostała nowy :sorry2:

Do góry