reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini hahaha cooo?! Odlicza od alimentow! Zal! Ciekawe czy sad by go wysmial :-D

No daj spokój, dla mnie to żałosne! :no:
Boże, biedna dziewczyna!!! :-:)-:)-( Strasznie m i przykro :-:)-:)-(

sprite, prawda jest taka, że owszem, meble z Ikei wychodzą taniej, niż z innych sklepów, ale mimo to wielu ludzi na nie nie stać, a w Niemczech Ikea to sklep dla biednych studentów :baffled:

McPearl, nasączam wodą z cytryną :tak: Ale tylko biały biszkopt, czekoladowego nie nasączam ;-)

Stokrotka, ja na zęby brałam Ibuprom Max... Apap to sobie mogłam co najwyżej wsadzić :baffled:

Mam orgazm podniebienia, sernik wyszedł tak zaje.bisty, że mogłabym go jeść do wyrzygania :-D
Nawet Tosi smakuje! :szok:

A mężu dziś już dobrze, szczęśliwy, bo dostał pyszną kolację, wcześnie do domku wrócił no i ma kilku znajomych w pracy, więc jakoś leci ;-)
Gorzej, bo cały przyszły tydzień chodzi 14-22 :-(

reklama
Nulini rozumiem że trudno Wam się przyzwyczaić do zmian męża w pracy. Ale spokojnie przywykniecie. Musicie tylko wpaść w ten nowy rytm.
Mój Marcin pracuje na trzy zmiany i na początku to był koszmar. Ale teraz jest już OK. Pierwsza zmiana popołudnia razem. Druga zmiana mam wolne popołudnia i wieczory. Trzecia zmiana cały dzień w łóżku :D

Elutka mojej tesciowej znajoma tez urodzila dziecko z ciazy pozamacicznej bo uwaga lekarz sie nie dopatrzyl ze to pozamaciczna. Mloda urodzila sie w 6tym miesiacu i od urpdzenia niewidoma :-(

Gosiane szczegolow nie znam. Nie pytalam. Oni probowali invitro kilka razy no i jak sie okazuje to tez bylo. Teraz sie udalo i bach. Lipa. Ale nie poddaja sie. Podziwiam ich za sila jaka w sobie maja. No i trzymam kciuki by sie udalo w koncu.

Alecta oby to cos dalo. W sumie to i tak sukces ze gdzies sie zagniezdzil zarodek. Do tej pory ani razu sie to nie udalo, wiec nadzieja jest :-)

Nulini moja mama kak chodzi ma 14 to caly tydziem mlodego nie widzi

No doczytałam was dziewczyny... Ja padam na cycki po wczorajszym i dzisiejszym dniu. Ale wykończeniówka już wszedzie porobiona (powtórka z rozrywki będzie latem...) i dziś w końcu wysprzatałam mieszkanie i później bolał mnie brzuch. Wczoraj te 2 ciasta zrobiłam i dzisiaj wieczorem jeszcze obiad na jutro bo ok 13 wyjeżdżamy i w jedną stronę mamy 120km :-/ wrócimy zdygani i qr...jeszcze sobie goście przyjadą , powiedziałam , że wyjdę w cholerę do rodziców do domu żeby w świętym spokoju odpocząć....

Z moim się dzisiaj tak ściełam , że usiadłam i wyłam :-( Mały coś się mało rusza od kilku dni , słabiej i się też tym martwię.... Nie wiem czy jechać jutro do szpitala na usg, ktg? Już tak mocno buncał , że brzuch cały podskakiwał a teraz mało i słabiej... A ten mi jeszcze nerwy psuje... Zabiłabym dzisiaj gołymi rękoma....

Któraś z dziewczyn pisała (nie pamiętam która) , że jakaś dziewczyna była bezpłodna i zaszła w ciążę. I moje pytanie-bezpłodna czy niepłodna była?

Agulqa a nie wiesz gdzie na ivf jeźdźili? Przykra sprawa :-( Ja też się bałam ciąży pozamacicznej i pustego jaja płodowego... Miałam tyle obaw....

Hey, witam się z Wielunia. Od 2 dni próbuje Was nadrobić i dopiero teraz się udało :))) Wczoraj przyjechaliśmy do teściowej i oczywiście już mi zdążyła ciśnienie podnieść bo jak zawsze po paru kieliszkach. Nie mam już do niej siły. Usnełam wieczorem na Kołysance a dziś od 4 spać nie mogę.

Pisałyście o pobraniu krwi u dzieci to Konradowi nawet jak miał pół roku to brali z żyły. Z palca nie miał nigdy ale może i dobrze bo ja sama dokładnie pamiętam jak bolało gdy mi tak pobierali. Przy pobraniu z żyły Konrad nawet się nie skrzywił.

Agulqa stół super. Ja mam szklany i niestety nierozkladalny czego często mi brakuje. Co do znajomych to bardzo to przykre. Dobrze chociaż, że się nie poddają. Trzymam za nich kciuki.

Nulini no super tatusia ma Tosia :) Co do zmian to spokojnie się przestawicie. Wyobraź sobie, że u nas jeszczedo niedawna oboje pracowaliśmy na 3 zmiany :)))

Goferek super przystrojenie. Patrzyliście tak z ciekawości ile takie coś ciągnie prądu?

Bada oby szybko śruby przysłali a co do mądrych kolegów to bym też się wkurzyła...

Zdrówka dla wszystkich chorowitków...

AZA to witaj w klubie ja też chwile po 3 wstałam i dupa zasnąć juz nie mogłam :angry: nie wiem o co chodzi... Znowu do teściowej? Nie była ona u was ostatnio czy mi się coś pomyliło?

Mommy no to intensywny dzień miałaś może po prostu dlatego nie zwróciłas uwagi na ruchy? Jak masz być spokojniejsza to pewnie idź na to ktg :-)

Agulqa straszne są takie wieści :-(

Gosiane wow to napieklas! :-D

Nulini brawo perfekcyjna! :-D

Emilchen super ze taka fajna położna się trafiła :-) moja ponoć tez fajna i zastanawiałam się w ogóle po co jest ta położna? :-D :-D

Dobra więcej nie nadrabiam :p może w końcu zasne bo już mnie oczy od czytania bolą :-D

Aza za często teściową widujesz po prostu :p

Moja wewnętrzna córka chce chyba dzisiaj przez brzuch wyjść, bo tak szaleje, że cały się trzęsie.
O słyszę, że Tymko też już wstał więc powoli czas zaczynać imprezę pt "wstajemy" :p

reklama
Femme czyli obie się męczymy pół nocy :) Co do teściowej to tak, tydzień temu od nas pojechała a teraz musieliśmy przyjechać ba grób teścia więc weekend znowu muszę się z nią pomęczyć :)))) Kiedy Twoja córa wychodzi? Miała mieć robione jakieś badania czy coś mi się poplątało?

Alecta i tu masz rację :)) Jak się dziś czujesz?

Do góry