reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Doggi, ale choinka! niezła! ale dużo ozdób musicie na nia mieć, wow ;-)

bada, suszarka super sprawa. kilka prań już suszyłam i potwierdzam, że wychodzą z suszarki bardzo miękkie. nigdy takich ręczników nie miałam! natomiast co do opinii, że nie trzeba prasować to hmmm... zależy chyba od osoby. ja tam jestem do innych standardów przyzwyczajona ;-). bawełniane na programie SUCHE DO SZAFY moja suszarka suszy 2 godz., ale sama sobie skraca czas, gdy okazuje się, że pranie wyschło wcześniej. później jest jeszcze taki 30 minutowy cykl OCHRONA PRZED ZAGNIECENIAMI i jeżeli chcesz od razu włożyc ciuchy do szafy bez prasowania, to powinnaś odczekać aż to się skończy. głośno chodzi. jest głośniejsza niż pralka i zmywarka. ale nie przeszkadza, więc spoko. słyszałam też, że niby po wysuszeniu prania w suszarce nie czuć zapachu płynu do płukania, którego użyło się w pralce. ja czuję :tak:. to chyba tyle ;-)

ja nie chcę śniegu w zimie. ble

a gin ma dalej wyłączony tel. mimo, iż automatyczna sekretarka mówi, że do 29.10. jest na urlopie i o kontakt tel. prosi od 30.10. :-( co ja mam teraz zrobić? :-(

reklama
agulqa, stały chwyt niestety :dry: Nawet kiedyś laska z pracy mnie prosiła, żebym poszła oddać kurtkę za nią, a ona za chwilę pójdzie i ją kupi w niższej cenie :wściekła/y: To ją zje.bałam z góry na dół... Tak samo cwaniary imprezowiczki - kupią kieckę na wesele i po weekendzie oddają :wściekła/y:

alecta, ja nie mogę spać w dzień, bo później wieczorem zasypiam godzinę :baffled: U mnie też frytasy :-D

Doggi, na sucho bym nie mogła, ale z mięciutkim masełkiem, o mamo! Choinka CUDO!!!

jeżyk, dam znać, dam znać :-D

bada, POZABIJAJ GNOI!!! :wściekła/y: Każdy sąd Cię uniewinni! :wściekła/y: A szał zakupowy to mnie na łopatki rozwala :-D

Ewi, bo za Gutka każdy nam kołki ciosa :-( U nas też najchętniej sukienki całe dnie, i to te weselne! Masakra...

Boże, mąż się tak strasznie denerwuje, że aż mi się udziela!!!
Normalnie chodzi struty jak przed maturą co najmniej!!!

My choinkę zawsze żywą, mimo, że miejsca nie mamy w ogóle, i wcześnie ubieramy, bo już po Mikołaju, żeby pachniało :-D

Nulini a o takich co na impre kupuja tez wiele slyszalam. Dla mmie to zalosne

Ja dzis na obiad nalesniki zrobie sobie. Tylko nie mam nic do nich wiec z cukrem chyba jedynie :-(

Nulini, a mnie w ogóle przerażają ceny ciuchów. z chin to wszystko za grosze przychodzi, a sklepy sobie takie ceny narzucają, że szok. dla siebie rzadko kupuje coś bez przeceny a i tak uważam, że to drogo! połowa tych szmat nie warta jest ani 5 zł.

agulqa, ja zawsze używałam płynu do płukania. lubie ubranka po użyciu płynu. chyba, że to był płyn do prania to wtedy już nie.

Nulini, dlatego u nas nikt nie wie jak młoda będzie się zwać. Mama ostatnio pytała to jej powiedziałam, że powiemy jak się urodzi bo później zawsze znajdzie się ktoś kto ma jakieś ale. A to nasze dziecko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Agulqa ja bym potraktowała odplamiaczem konkretne plamy, a nie całe ubranka, bo szkoda ich. Prałam raz w delikatnym proszku plus podwójne płukanie (bez płynu do płukania).

Ludzie to maja tupet.. ja nigdy nie wpadam na to zeby co kupic i pozniej oddac po uzyciu, ale to moze dlatego, ze tez zazwyczaj kupuje w lumpku tanich sklepach czy na wyprzedazach i jakos sie tego nie wstydze jak niektorzy :-) a wrecz przeciwnie:-D

Co do ciuszkow to ja odplamialam tylko te z plamami, a tak to pralam tak jak na codzien na szybkim praniu, a pozniej tylko w jeleniu tez na szybko :tak:

Ewi, kiedyś na forum jedna laska tak chciała zrobić w Orsayu, jak ją zapytałam o smród czy brud na kiecce, to stwierdziła, że się pilnuje ostro, żeby się nie poplamić, nie przebywa wśród palących i nie poci się, żeby nie śmierdziało :baffled: Czyli kwestia wprawy :baffled: A tak naprawdę to wszystko zależy od materiału, bo na niektórych kieckach widać chociażby przymierzenie, a na niektórych nie dostrzeżesz kilku imprez...
Kiedyś koleś chciał jeansy zwrócić, widać było, że noszone, załamania w kolanach, a ten twardo, że nieużywane, no ale kierowniczka go wyśmiała i kazała spadać na drzewo...

sprite, no dokładnie z tymi cenami!!! A już jak do ZARY wchodzę, to aż mnie skręca, szmaty jak z każdej sieciówki, a cenią się jak poje.bani!

McPearl, u nas na Tośkę nikt nic głośno nie mówił, a teraz na Gustawa każdy, KAŻDY kręci nosem i jakoś tak straciliśmy pewność co do tego imienia, chociaż tak naprawdę nie byliśmy go pewni w 100% :sorry2:

reklama
Ja chyba odplamiaczem serio plamy zrobie a tak porzadne pranie w normalnym proszku i szybkie pranie w dzidziusiowym. No i zaniose do tesciowej. W sensie pojde do niej to wyprac i wezme jwszcze mokre do siebie bo ta nasza pralka nie mz mego zaufania. Jezt po poprzddnich wlascicielach i jakos tak nie wieml mam wrazenie ze wszystko takie sztywne z niej wychodzi i pomechacone. Ale rizmawialam juz z Ł. Po nowym roku kuoujemy pralko suszarke ! Hurra!!!

Do góry