reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Agulqa ja dzidziusiowych płynów nie używałam, bo po praniu ciuszki są już i tak miękkie
No i ja bym żadnych odplamiaczy itp nie używała, bo to nie potrzebne.
Chyba, że masz jakieś plamy co nie chcą zejść

Agulqa ja będę wszystko moczyła w Vaniszu i potem prała w proszku dla dzieci bez płynów, calgonów itd. Ale prała tylko raz. Po moczeniu w Vaniszu ( kurde nie wiem jak to się pisze:D) wypłuczę w wodzie i dopiero długie planie w dziecięcym proszku.

U mnie będzie duża żywa choinka:) Ubieramy dzień lub dwa przed Wigilią i co roku coś nowego dokupuję;)

pierwszy raz wypierz w normalnym jak chcesz bez płukania w płynie bo to bez sensu jak chcesz prać drugi raz,a ja do prania kupiłam płyny,a nie proszki i już w niczym nie płukam

Ostatnia edycja:
Niektore maja pojedyncze plamy. A te co sa biale chcoalabym chocizz w jakis wybielacz wrzucic by odzsykaly swiezosc.

Ewi wlasnie tak mi mama podpowiedziala. By namoczyc te ciuszki w jakims takim plynie co by ladnie wszystko zeszlo no i zeby je odswiezyc. A wyprac chce dwa razy bo tak jak mowie, te z allegro pachna ladnie, te z lumpka pachna lumpeksem, a te od kolegi Ł fajkami

agulqua, używam odplamiacza z Lidla albo Biedry. Ogólnie ok. Zawsze znajdzie się jakaś plama co zejść i tak nie chce...czytałam by dla dzieci takich malutkich w ogóle zrezygnować z płynu do płukania. Ja zamiast płynu dodaję taki specjalny płyn odkażający. Kupiłam w sklepie z chemią niemiecką.

Doggi
, choinka świetna. My też mamy żywą. Tylko głupii kot mi ściąga bombki, dlatego najczęściej na dole mam słomiane. I tak zeżre głąb jeden

Moje po dwójce dzieci (kuzyn używał dla córki) i po ponad 3 latach leżenia w worach poszarzały dlatego chcę je odświeżyć w jakimś odplamiaczu, wybielaczu;)

Agulqa myślę że raz prać wystarczy. Ten zapach zniknie już po jednym praniu:) Chyba że jakieś super przyspieszone robisz. Ja mam ten program popsuty więc mi pralka memła 2 godziny;) Babci teraz kupiliśmy nową pralkę bo dziadek ma problem z trzymaniem moczu i pali i babcia nastawia na szybkie pranie 30 min i wszystko świeże i wyprane.

reklama
Do góry