reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Sprite samo obicie to u mojego tapicera wychodzi jakieś 400-500 zł i to z jego materiałem. Reszta to sprężyny. Tylko ja pytałam o normalny obiciowy materiał, a nie o skórę, bo tak mi akurat pasuje.
W każdym bądź razie tapicer mnie wpisał na listę i do 15 stycznia ma zrobić :szok:
Ale trochę go szantażowałam na "ciężarną" że przecież ciężarnym się nie odmawia. I zobaczymy - powiedział, że jak mu się coś zwolni to jestem pierwsza w kolejce.

reklama
U 3,5 letniego dziecka pobiera się już z żyły, ja robię Ninie profilaktycznie morfologię co najmniej raz na rok, myślę że warto.

Po porodzie wzrok powinien wrócić do normy, to nei są nieodwracalne zmiany. Mnie w pierwszej ciąży wada poleciała na tym "gorszym" oku ale okulistka powiedziała, że nie ma sensu zmieniać okularów bo się poprawi po porodzie i miała rację. Teraz mi poleciała wada w "lepszym oku", nic z tym na razie nie robię.

Dziewczyny, strasznie się stresuję- mam wrażenie że gdzieś od 2 dni Jagoda się o wiele mniej rusza w brzuchu. Nie ma ani jakiś specjalnych kopnięć ani rozpychania się...U Was też tak jest? Czy dzieciaki dalej aktywne jak kiedyś? Martwie się dosyć, mam iść do lekarza?

Bada co Ty gadasz? Grudzien sie rozpakowuje?! Aaaaaa!:p

Nulini wujek Ł nie musial miec oryginalnycn ale musily kosztowac wiec babcia chodzila do sklepu i prosila ekspediemtke by przeklejala ceny. Kupowala buty za 40zl a naklejali 200. Bo inaczej nie zakladal. Masakra :p

Haha femme to pikus. Moj tata skladal meble u mlodego w pokoju wszystko gotowe. Po jakis dwoch tyg przyjezdzal facet z tego sklepu bo mama cos tam chciala czy na wymiar zeobia czy jakos tak a ten facet tak patrzy i mowi ze szafka zle skrecona. Dol tata zamontowal od gory, gore od dolu, a przy szafce rtv drzwiczki do gory nogami i nie z tej strony co trzeba :p mozna? Mozna :-D do dzis tak stoja bo tata nie ma cierpliwosci a mama nie umie :-D

Agulqa Hahahahahaha :-D no dobra Twój tata rządzi :-D :-D

Bada wow! W sumie u nas miesiąc jeszcze spokoju pewnie i się powoli zacznie :-D matko jak to zlecialo! :p

Susel może juz mniej miejsca teraz to chyba te dzieciaczki coraz mniej ruchliwe będą... U mnie póki co bez zmian

Femme mój mąż jak skręcał meble do kuchni to drzwiczki do jednej szafki przykrecil do góry nogami, że uchwyt był na górze i mi jeszcze wmawial, że tak ma być, bo w instrukcji tak było...
Wszystko byle tylko nie poprawiać, ale mu nie odpuściłam

Jeny już się rozpakowują grudniówki? Wcześnie jakoś:szok:

Suseł - moje dziecię czasami słabiej się rusza choć to chyba zależy od tego jak się ułoży. Po 2 dniach zaczyna się to zmieniać i kopie jak szalone. Dziecko coraz większe mniej miejsca więcej teraz śpią itd.

femme obstawiam tak jak Ty ,że w grudniu już się cosik i u nas zacznie dziać ;-)
Gniewko nadal ruchliwy ,szczególnie pomiędzy 22 a 23 i ok poł godziny po każdym posiłku
alecta z tą modą to u dziewczynek z reguły szybciej,a i mój Mikołaj zawsze lubi się wystroić ,a Antek do tej pory mógł nosić worek po ziemniakach byle wygodny :-D

Suseł, nie pomogę, bo Ignaś potwornie wierzga... Teraz już staram się "liczyć", żeby minimum raz na godzinę go poczuć...

agulqa, no to taką snobką jest moja mama, najchętniej by się ubierała w Monnari, mimo, że ją na to nie stać :baffled: I też torebka czy buty to muszą kosztować setki, na tańsze nie spojrzy, a ja wolę tańsze, a kilka par...

reklama
Witam :-) W końcu mnie słoneczko obudziło! Choć lekka mgła jest.

Alecta zdrówka!

W temacie sera, na śniadanko racuchy z ricottą :zawstydzona/y: mniam

U mnie też się zdarzy marudzenie przy ubieraniu, ale na szczęście rzadko :-D

Młody się rusza, regularnie więc luz... może trochę słabiej czuć, ale przykopać, tak że aż boli, też potrafi :baffled:

Nulini musiałam się trochę zastanowić o jakim Ignasiu piszesz :-D U nas póki co też Ignaś, ale bez przekonania jakoś :p

Ostatnia edycja:
Do góry