reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Aza, nulini jak przyjdzie wstawie zdjecie ;-) pewnie z opoznieniem tak jak sypialni, ale wstawie ;-)

Bada no rozumiem co do szykowania swiat. Sporo czasu i roboty idzie. Jak ja bylam dzieckiem to u nas od ciotek itp zawsze byly prezenty, a pozniej rodzice moi rzucili haslo by tylko swoim kupowac. Woleli nam kupic cos lepszego niz zebysmy mialay kilka drobnych lub kiepskich rzeczy. A co do kasy to nam tez zawsze duzo uciekalo. W tym roku dlatego musze wiecej zrobic sama by mniej kasy ucieklo ;-)

O bosh... nie moge sluchac o ps :p moj byly mial. I efekt byl taki ze sie rozstalismy bo zaraz po pracy siadal i gral. Zero pomocy, zero czasu soedzonego razem. Chodzil spac o 3 a o 7 do roboty wstawal i byl nie do zniesienia. Biedny Ł przez to cierpi bo chcialby miec a ja stanowczo ze nie :p poza tym i tak nie mamy tv :p

Moja mama w tym roku robila mlodemu. Placila 200 lub 300zl za 10dzieci plus Kuba. Ta kwota jest stala, jakby miala 5dzieci to tez tyle by zaplacila. Zabawa trwala chyba od 17 do 20. Wiadomocze tort napoje itp swoje. Ale kawa czy herbata jak jakas mama przyszla i siedziala to byla brana z sali. Taki wymog. I chyba 5zl kosztowalo

reklama
hello!

ale zimno w mieszkaniu! brrrrrr

ja też robiłam własnoręczne prezenty, właśnie jak byłam w ciąży z młodym z powodu większych wydatków. później jakieś zwykłe, w miarę niskobudżetowe. natomiast w tym roku tak myślę, żeby całkowicie z nich nie rezygnować, to może po prostu zrobimy jakieś "kosze" na rodzinę, tj. coś wspólnego dla moich, coś dla teściów, z rodzeństwem ugadamy się pewnie, że wzajemnie sobie nie robimy, a być może złożymy się na ten większy dla rodziców. dla 2 chrześniaków no i dla młodego, bo to jedyne małe dziecko w najbliższej rodzinie ;-). jakoś ogarniemy ;-)
znalazłam na tel. prezent, który robiłam dla kumpeli :-D był to okres mojej zaawansowanej ciąży i też takie tematy poruszałyśmy, koleżanka marzyła wtedy, że kiedys chciałaby mieć córkę Klarę i woziłaby ją wózkiem retro z Inglesiny :-D:-D:-D:-D. no to zrobiłam jej prezent na gwiazdkę :-D misia kupuję od kilku lat (Kup Misia Temu Kogo Kochasz...), w roku 2011 była między innymi Klara, więc złożyło sie idealnie :tak::tak::tak::tak:
2011-12-19 21.33.01.jpg
pamiętam jak z tym moim wielkim brzuchem kleiłam na kolanach ten wózek :rofl2:. był naprawdę duży :rofl2::rofl2:. a jak go przyniosłam koleżance, to aż jej mama sie zapytała, czy o czymś nie wie :-D czy może ma zostać babcią :rofl2::rofl2::rofl2:

Załączniki

• 2011-12-19 21.33.01.jpg
    2011-12-19 21.33.01.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 38
sprite świetny prezent:happy: ja nie potrafię takich cudów robić,za to moja bratowa też nas obdarowuje zrobionymi przez siebie prezentami w ubiegłym roku dostaliśmy eko bombki,takie duże,jak wyjmę na święta to pokaże:happy:
my ps3 mamy od zeszłej jesieni,m wziął przy przedłużeniu umowy w play,ale w sumie teraz nikt nie gra,wszyscy wolą gry na laptopach internetowe :tak:
mój mąż wyczerpał już w tym roku limit prezentów :-D we wrześniu kupiłam mu akwarium,teraz na 14 lat razem radio philipsa do pracy,więc teraz może liczyć jedynie na portfel,bo mu się rozlatuje :-) ja powiedziałam,ze nic nie chcę,no chyba ,że 100 aby dołożyć do suszarki,bo tak łatwo nie odpuszczę tego zakupu

Bada czekam na fotki bombek!!! Ja pewnoe zrobie sama stroik na swieta na stol. Tylko musze wziac sie za to. Jeszcze nie wiem kiedy. Poki co jestem w trakcie robienia butelki dla mamy :p

Agulqa Ty chociaż jesteś w trakcie robienia czegoś :p
Ja wczoraj miałam wenę na szkatułkę, ale przy moich dzieciakach nawet nie zaczynałam, bo zaraz chcieliby "pomagać", a dzisiaj moja wena odeszła :p

Witam

Femme fajnie nie fajnie on lubi wymyślać zbędne wydatki :/ to chyba jego hobby

Sylwi ja mam no spe i magnez i tez jakoś nie pomaga skurcze są czasem wręcz nieznośne :/
Sylwi nie myśl o tym nie stresuj się stres w niczym nie pomoże a tylko może generować skurcze. Wytrzymasz i bedxie dobrze!!!!!

Agulqa_b strasznie uparty można tłumaczyć o tłumaczyć a ten wie swoje, musi pojechać i zobaczyć i dopiero zrozumie, uparty osiol!

Agulqa_b ooooo to już stesknilas się za siostrą ze stół kupiliscie? :pppp

Elutka w zgc chyba id tyg juz pada i do tego zimno jest :(

Agulqa_b mój też zaraz po pracy siada o gra ale mi to pasuje bo ja mogę się zająć swoimi sprawami i nie bredzi ze się nim nie interesuje :p on ma zawsze godzinę dla Tomaszka i spokój na chacie jest :p

Sprite u nas cieplutko bo id dwóch dni w kominku palimy na wieczór i rano zawsze cieplutko :) uwielbiam to ze mamy kominek

Temat prezentów.... Masacra dla mnie.... Ja mówię do T "tomek wtym roku z racji dużych wydatków i braku siana odpuścimy sobie prezenty na gwiazdkę" a T wielce oburzony "tak jak nigdy ci nie kupuje nic i sama sobie wybierasz tak w tym roku na złość tobie kupię ci prezent, NIE MAMY KŁOPOTÓW FINANSOWYCH ZROZUM TO!!"
Ale ja wiem swoje :p kłopotów oczywiście ze nie mamy ale czeka nas milion wydatków a dla niego to nie kłopot grrrr wkurza mnie

Wczoraj poszliśmy do znajomych bo moja koleżanka miała dla mnie paczkę ciuszków. Yo pakowanie próżniowe to cud wynalazek! Ona po swoim młodym wyprala ciuszki pokładala i spakowala próżniowo. Wczoraj otwieram ta paczkę a te ciuszki które leżą od dwóch lat w piwnicy pachnące, czyste, no cud miód!!!!! Już nie mówię o tym ile oszczędzają miejsca! Super sprawa!!

reklama
Do góry