reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Sprite jak lodówka? :-D

Karpanna jejku biedna :-( jak się dzisiaj czujesz? Ty idź do szpitala z tym

Nie czytam tego typu historii to nie na moje nerwy...

My właśnie jesteśmy w drodze do lekarza <3 :-) :-) :-)

reklama
Sprite u mnie śmierdział ten pojemnik z tyłu, bo się zapchał. Trzeba było odkręcić kratkę tylną i go zdemontować - porządnie wymyć domestosem i wyparzyć. I wrócił miły zapach.

karpana współczuje. Ale nie możesz leżeć, bo nogi ci drętwieją czy brzuch i wsio OK jak stoisz? Ja też całe noce się kręcę, bo mi niewygodnie i nogi bolą jak leżę tylko na boku...a tu jeszcze tyle do stycznia:/

Aza sama nie wiem co gorsze ;-) remont idzie ladnie do przodu, w sumie zostal do wygipsowania itp salon i korygarz wiec jest ok. Do konca wrzesnia powinni sie wyrobic tak jak planowali :-)

Witam z rana,

Ja też wolę nie czytać takich historii.

Karpanna- współczuję takich dolegliwości. Oby lekarz jakoś temu zaradził.

Od piątku byliśmy bez laptopa, gniazdo do ładowarki się zepsuło i był w naprawie :-(. Podczytywałam was w telefonie, ale nie lubię pisać na nim postów.

Jutro mam wizytę, pewnie też dostanę skierowanie na glukozę, ciekawa jestem ile przytyłam. Niestety nie mam wagi w domu więc nie kontroluję jej tak regularnie.

Jeżyk aaaaa... Myślałam, że na jakąś wycieczkę jadą :))) To wyśpij się za dwóch :))))

Agulqa no to super, że wszystko idzie zgodnie z planem :)

Femme kciuki za wizytę :)

Ja glukozę idę robić jutro i pewnie wenflon mi założą bo powiedzieli, że 3 razy będą się wkuwać.

Karpanna łącze się w bólu, tez pół nocy nie spałam bo strasznie mnie krzyż bolał i to tak ze promieniuje na pachwine i do prawej nogi strasznie boli, ja nie wiem czy znów mi się gnaty rozchodzą czy co to za syf znowu, poza tym mój pęcherz nievwytezymuje dłużej niż godzinę i co chwilę latam sikać. Jeszcze tylko troszkę jeszcze tylko 16 tyg.......
Idź do lekarza, do szpitala niech ci pomogą!!

LayDeeK mój też z samego rana zaczął szaleć i szczerze to chyba w poprzek leży bo równocześnie wali z prawej i lewej strony brzucha na wys pępka

Alecta mnie dawno żadna książka tak nie porwała żeby czytać bez przerwy, rok temu miałam swój pierwszy raz z Harrym potterem i w miesiąc wszystkie części przeczytałam tak mnie pochłonęły :) a teraz nic zero co zaczynam to nie kończę bo nic mnie nie wciągnęło tak żebym MUSIAŁA to przeczytać :( i ubolewam nad tym no.kocham czytać :(

Idę spać bo przez ten ból krzyżowo pacheinowo nogowy nie mam siły a boli nadal. Ale mniejsza wku.rwia ta ciąża!! Ja myślałam że ola dala mi w kość av przy tym co teraz mam to ola i skurcze 2 miesiące przed porodem to pikuś. W ogóle z ciekawości sprawdziłam jakie miałam skurcze na ktg jak rodziłam pamiętałam ze jak juz się zaczęło to miałam na 190 zaczęło się od 80-90 (ale takie miałam właśnie dwa miesiące przed bo w szpitalu mi mierxyli i dziwili się ze nie rodzę) tylko były rzadziej a w dzień porodu od rana coraz częściej były już info masażu szyjki zaczęły się coraz mocniejsze i skończyło się na 190 (tyle zapamiętałam potem już nie patrzyłam bo spałam między skurczami)

Doggi ja czytam głównie kryminały ;)
Chociaż Harry Potter swego czasu mnie tak porwał, że niektóre części po kilka razy czytałam :-D

Alecta.mi 1 i 2 cześć ami trochę się nie podobały za to od trzeciej siwy dym!! :) chociaż severusa snape'a pokochałam na dzień dobry i T tylko mówił "ty to jesteś nienormalna postać która od początku wydaje się być złą osobą ciebie w sobie rozkochala " ale ja tak zawsze Lubie postacie które przez wszystkich spisane są na straty :p

reklama
Te wczorajsze historie niestety wpłynęły na mnie negatywnie. Martwiłam się pół nocy czy niunia wystarczająco mocno kopie...kopie ale jakby od 2 dni miała lenia i zaczęłam schizować. Źle mnie nastrajają takie rzeczy. Jednak w ciąży z Mikołajem będąc młodą, głupią gąską nie przejmowałam się tak.
Oglądałam sobie wczoraj na Ipla program z polskich szpitali "Porody cud narodzin". Ale się naśmiałam jak położna kazała mężowi kręcić sutkami żony by dostała silny skurcz na końcu porodu. Myślałam, że się posikam ze śmiechu. Ale też przypomniałam sobie jak to było i zrobiło mi się mniej wesoło :-p
Czy któraś czytała Igrzyska śmierci i może polecić? Przymierzam się do przeczytania.
Jestem ciekawa czy moja gin każe mi robić glukozę. Stwierdziłam, że jak tak to się zapytam czy można to zjeść zamiast robić z tego ten ohydny "lukier" do picia.
W tej ciąży bardzo staram się unikać zaparć. Mocno dały mi w kość przy Mikołaju.

Do góry