reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam się wieczornie prawie:-)
Moja Nina z tych wysokich i chudych, ma teraz ok. 104 cm a waży 14 kg. Jest strasznie drobna w pupie i brzuchu, wczoraj jej kupiłam spodnie rozmiar 92 - oczywiście trochę za krótkie ale w pupie i w pasie i tak za duże, nawet po maksymalnym ściągnięciu w pasie. Straszny mam problem żeby jej kupić jakieś spodnie... W pepco często robię zakupy, jakość nie jest zbyt dobra ale dzieci tak szybko wyrastają że na jeden sezon ubranka starczą. Poza tym nie jest mi żal jak zniszczy spodnie czy getry na pierwszym wyjściu na dwór bo kosztowały 8 zł.
Muszę się pochwalić- pierwszy raz w życiu ugotowałam kapuśniak i wyszedł na prawdę super:-D

reklama
Suseł dlatego ja robię zakupy ubraniowe głównie w lumpeksie, albo kupuję używane paki przez internet. Wychodzi taniej niż Pepco a jakoś nieporównywalna

Ja ogólnie na jesień mam córkę już obkupioną, a może i nawet na część zimy. Jeszcze buty zimowe, czapka, szalik i spodnie jakieś na sanki, bo kurtkę kupiłam na wyprzedaży w outlecie Terranovy na wiosnę. Przecena z 129,90 zł na 14,90 zł;-)

Doggi super. Ja poki co nie robie nic ze wzgledow finansowych. Nie mam tez tu dobrej kosmetyczki. W poznaniu mialam super laski i hybryde za 25-30zl mi kladla a do drugiej chodzilam na rozne zabiegi tez taniej wiec rewelka. A tu lipa :-\

Jezyk a to pewnie nie zdaze. Ja poki co wstrzymalam zakupy dzieciowe poki nie ogarne co mam a co nie
Ja na jesien mam, gorzej z zima....

Noo ja tez lubie dlugie miec do tego stopnia ze jak sie zlamia to mi jakos dziwnie :-( no ale tez z powodu kasy poki co nie robie

Tasia ja ciagle staram sie tu odkryc lumpka. Tego co raz bylam zamkneli, niby maja nowy otworzyc w tym miejscu ale jeszcze go nie ma. Za t oŁ juz zapowiedzialam ze jak 19wrxesnia pojedziemy do kalisza to lumpka koniecznie zaliczymy :p

Nadrobiłam :-)
Byłam dzisiaj odebrać akt nadania stopnia n-la mianowanego w starostwie ;-)
Co do jedzenia to jak piszecie o tych wszystkich pysznych rzeczach typu fasolka czy kapuśniak to jestem mega głodna...

indi ja KOCHAM brukselkę!!!

alecta, ja też oglądam (jak trafię) porodówkę i inne takie. wczoraj akurat leciały równocześnie trzy różne: porodówka, położone i coś co kręcone jest w pl PORODY czy jakoś tak. wszystko o tej samej godz., więc tylko na reklamach zmieniałam kanały i podglądałam co tam u innych rodzących słychać :-):-) zawsze wyję na tych programach. wczoraj nie było inaczej, ale dodatkowo poryczałam się nie ze wzruszenia, ale z rozpaczy, bo dziecko nie chciało się ocknąć po wyjściu z kanału rodnego (w którym zresztą siedziało ponad godzinę - parcie!). skończyło się dobrze, ale tak mnie to ogromnie przeraziło :-:)-(

Doggi, ale pazurki! wow :szok::-) moje pazokcie teraz jakoś fajnie rosną, ale też mnie irytuje malowanie. mam kupon do douglasa rabat 50% na manicure hybrydowy za 30 zł zamiast 60 zł. a przy okazji imprezy, którą organizowaliśmy w firmie, gdzie douglas był naszym partnerem i malował nasze modelki do pokazu dostaliśmy takie vouchery na bezpłatny manicure hybrydowy, ale przy zakupie dowolnych produktów za min. 50 zł. nawet nie wiem, czy ten za 30 zł się opłaca, bo nigdy nie robiłam. hmmm...

mój dzieć jest bardzo wysoki. ma dokładnie 2,5 roku i 102 cm (mierzony w piątek na miarce w lindexie). nie wiem ile waży, ale coś około 17-18kg. właśnie jutro lecę przed pracą do lidla po kurtkę softshell dla niego - rozmiar 110 od czwartku, 28.08. - Lidl Polska mam nadzieję, że upoluję kolor, który wybrałam, bo w lidlu rano po otwarciu jest tragednia jak jest towar z gazetki :wściekła/y:

Dziewczyny, które stołują się w MC DONALDS ;-);-);-) - od dziś są kupony rabatowe! :-p

Tasia, gratki wygranej :)

No ja też jutro mam misję kupić mężowi buty i kurtkę i teściowej kurtkę z lidla :p Nina miała taką kurtkę w zeszłym roku ale chyba jest jeszcze dobra to nie będę brała drugiej bo z kasa ciężko

Ja lubię te wszystkie programy o prodach ale mogę oglądać tylko jak męża nie ma :p

Doggi wow ale pazury :-D

Mimo że chodziłam do klasy kosmetycznej tylko raz miałam akryle czy tam żele nawet nie wiem bo nikt mi nie chciał robić takie mam ładne swoje :p

Źle się dzisiaj czuje :-/ jeść nie mogłam jakaś zabiegana jeszcze z mamą na koniec dnia się poklocilam teraz mąż mnie wkurza... Idę spać -_-

Skrobiecie i skrobiecie a mi ciągle coś wypada i nie mam chwili żeby usiąść na spokojne i poczytać:)
W poniedziałek MOŻE się to zmieni, bo młody idzie pierwszy dzień do żłobka-przeżywam to jak mrówka....
Co do pazurków to nigdy w życiu nie miałam sztucznych i zazwyczaj swoje długaśne, po ciąży się to zmieniło, na początku ciężko mi się było przyzwyczaić, ale bałam się że młodego podrapię.

Z pepco też mam średnie doświadczenia, bo bodziaki porozciągały się na wszystkie strony a dresy się skosmaciły po jednym praniu...
Najbardziej lubię polować na ciuszki w ciucholandach a tak to lidl, tesco i wszelkie wyprzedaże :D

gosiane my póki nie sprzedamy obecnego auta nie mamy co myśleć o nowym...a fajnie by było przed zimą :)

Emilchen gratuluje!!!

Sprite moglas nie dawac info o kuponach do maca :p mam nadzieje ze Ł nigdzie ich nie znajdzie ;-)
A kurtki w lidlu mega mi sie podobaja, szkoda ze nie mam teraz siana bo sama sobie chetnie bym kupila

agulqa, ja korzystam z kuponów z telefonu. nie trzeba ich szukać :-D

kurtki fajne, ale nie na nas. też mi szkoda kasy na zakup ubrań dla siebie, które włożę dopiero za rok.

reklama
Sprite wiem ze sa te aplikacje, ale on tak przytyl ze lepiej niech nie wie ze byla aktualizacja :p
No wlasnie i tez szkoda, licze na to ze moze w przyszlym roku tez cos w podobie bedzie ;-)

Dodam jeszcze ze ostatnia krostka- opryszczka zeszla a dzis od rana nieduzo dalej pojawila sie nowa :-/

I brzuch cos spiety na dole, pobolewa troche. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, dzis jakby nie bylo ponad 250km w samochodzie

Ostatnia edycja:
Do góry