reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja ma samsunga monte tak ogólnie to dobrze sie sprawdza bo ja tylke czasem dzwonie albo pisze smsa.czasem jak mi dziecko zgubi telefon po szafką to dopiero na drugi dzien sie orientuje ze wgl go nie ma no a ostatnio sie popisała i zaśliniła mi głosnik i jak z kims rozmawiam to nic nie słychać:-)
Oliwia nie wariuj kochana bedzie dobrze dużo kobiet ma plamienia , nie denerwuj się dzidzia jest silna!
A prppos ciuchów to ja narazie latam w zwykłych czarnych leginsach z h&m tylko ze rozmiar l i jakiejs koszulce hehe gorzej bedzie z ciepłymi spodniami na zime pewnie zostane przy welurowych dresach na gumce rozmiar xl :szok:

reklama
Bojkuu wymiękam.. wczoraj skakałam w końcu z radości widząc malucha na ekranie USG. Plamienia w niedzielę ustały, z dzidzią wszystko oki. Aż tu w nocy się budzę i czuję że znowu jest coś nie tak. Lecę do łazienki a tam znowu na wkładce wielka brązowa plamaaaa... ledwo zdążyłam.
Każdy dzień to walka z samą sobą, myślami o dziecku, czy żyje, czy wszystko jest dobrze. Wsłuchiwanie się czy kłucia w podbrzuszu to normalne rozciąganie macicy, czy może coś złego.

Zaczynam powoli wariować.
Kochana myśl pozytywnie, to na pewno nic groźnego, a dzidzi jest silna. Odpoczywaj, nie forsuj się i tak jak napisałam trzeba myśleć pozytywnie. Ściskam Cię mocno.

Ja właśnie skończyłam sprzątać chałupkę i nas pakować :)
Jutro jeszcze szybki obiad, prowiant spakować i w drogę! :-)

pustiszi -
z kropli bez problemu można Euphorbium, i lekarka powiedziała, że w sytuacji kryzysowej na noc otrivin czy coś w tym stylu nie zaszkodzi( ale sporadycznie)

co do ubrań ciążawych ja równiez zdobycze lumpowe- jeansy z gumą, nie z szerokim pasem na brzuchol za 4zł+ wymiana gumy za 3 zł. z poprzedniej ciąży jeszcze jedne spodnie w szafie leżą a le to juz z pewnością na później i może cos jeszcze w wakacje upoluje... tunik pół szafy więc jest dobrze,

nie wiem jak u was ale u mnie przecenyw sklepach i można kupić w h&m własnie od 30 do 75 zł spodnie ciążowe

malwi- moje tez bylo niespodziewane, a pierwsze pytanie teściowej bylo kiedy ślub... potem sie rozochociła i stwierdziła że wózek ona kupi a co

Mam nadzieję, że i moja się rozochoci ;).

A co do ciuszków ciążowych to u mnie o tyle dobrze, że moja siostra 2 miesiące temu urodziła i wszystko w sierpniu do mnie przybędzie :D

cze z rana samego

spać nie mogłam długo, bo wiadomo...trza się zaraz podmyć w strategicznych miejscach i brykać do gina.

Oliwia - zobacz, jak to jest...po wizycie plamienie, jakby nie mogło być dzień wcześniej! wtedy byś upewniła się na 100% że jest gucio wszystko. A to zawsze po wizycie być musi! Ale na pewno jest ok!!! może po badaniu plamienie?

hej kochane :)
wczoraj mało mnie było bo brzuch bolał, leżałam ile mogłam. dziś już jest ok i mam nadzieję, że tak pozostanie :)
Oliwia, a wiesz od czego były te poprzednie plamienia? wszystko będzie dobrze - musi być kochana

miłego dnia :)

Innomama i Vinga, plamienia pewnie z tego krwiaka, z tym że ja nie zauważyłam aby go lekarz oglądał na USG. Napisał tylko że krwiak w remisji. Każdy poprzedni po za dzidzią mierzył przekrój i długość tego świństwa.
Kurka... jak ja bym chciała czuć już ruchy :(

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy!

Hej laseczki!
Ale u nas upał od rana. Moja dziecię rano zawoziłam do babci w samych majtach:-D i kapeluszu przeciwsłonecznym:-).

Oliwia
rozumiem, że się denerwujesz, ale wyluzuj kochana, nie zamartwiaj si e tak bo to też szkodzi bąbelkowi. Postaraj się myśleć pozytywnie, choć wiem, że to trudne. Może faktycznie plamienie po badaniu?
Inomama powodzenia. Daj nam zaraz tu znaka&&&

Oliwia a nie mialaś np badanej szyjki? albo pobieranej cytologii?? Bo mnie ginka po badaniu szyjki albo jak mi ostatnio pobierala cytologie to mowila, ze mogę plamic i moze mnie dołem bolec...i faktycznie wczoraj troszke bolalo...ae staram sie tym nie przejmowac, bo wiem ze jest dobrze:):):) więc głowaaaa do góryyyyyy:tak::tak:

Oliwia - będzie wszystko dobrze maleństwo się schowało silne jest nic mu nie grozi, ja po badaniu zawsze miałam delikatne plamienie ale ginka powiedziała że strasznie ukrwione wszystko i wystarczy drobne otarcie. Głowa do góry.
a po badaniu zawsze coś zastanawia ja osobiście mam dyskomfort przy siadaniu tak boli macica ale jak szłam się badać to ani mru mru ona teraz jej się upodobało...

reklama
Oliwia spokojnie. jak bardzo sie martwisz zadzwon do lekarza. ale ja bym na razie spokojnie leżała, malo sie forsowała i matrzyła czy nie pojawia sie czerwona. Jak czerwona w dym do szpitala.

Dziewczyny moze galaxy jest super tylko cena zabija. ja mam zamiar dać nie iwecej niz 500 ze telefon. Tak jak pisałam potrzebny mi do dzwonienia ;)

Jutro mnie rozniesie, teściowa przyjedzie. Trymajcie kciuki zebym jej nie zabiła, bo zabije gnoja pójda do wiezienia jak za czlowieka. Już mam takiego nerwa ze aż strach. Jeszcze mi chciała dziecko do Zakopanego zabrać. Po moim trupie. Ja jej bym psa nie powierzyła a co dopiero moje ukochane dziecko !!! Jak tylko wspomnie powiem nie, kropka , nie i juz !! a niech sie gniewa będe miała spokój

Do góry