reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam
ja właśnie narobiłam krokietów ...
wiecie ja od miesiąca praktycznie nie jem mięsa
ciekawa jestem czy anemia mi nie wylezie ??

Gocha współczuje to straszne przeżycie jeśli dasz tylko radę wytrzymać bez tabletek
bo raczej nie wskazane
ziołowe mogą byc za słabe to jednak ciężkie przeżycie :*

fajnie ze tak wyczekujecie ruchów mnie tylko smuci jedno ja nie czuje ze jestem w ciąży
zapominam się ... dopiero wieczorkiem ból w podbrzuszu przypomina mi ten fakt :(

Ostatnia edycja:
reklama
gocha bardzo mi przykro
[*]

A propo na katar naturalnie : na metalową lyżke taka od zupy nalac troche kropli miętowych i podpalic te krople jak się wypalą (żebyście nosów sobie nie poprzypalały) to wtedy mocno wdychać bardzo odblokowuje zapchany nos!:-) trochce mocne ale trzeba przebolec.

Witajcie:-)
Nie pisałam kilka dni, zapiernicz w pracy! Dodatkowo w domu też. Wczoraj robiłam do 23.0 gołąbki, będę miała na dwa dni luz z gotowaniem. Dodatkowo córa bardzo lubi więc tym bardziej fajnie.
Ale narobiłyście mi smaka na te placki ziemniaczanie

Inomama masz mnie dzisiaj na obiedzie! W prezencie przywiozę Ci Twój wymarzony Thermomix. Też bym chciała go mieć baaardzo:-D.

A ja w nocy i dziś od rana wymiotuje . aktualnie już nie mam czym , wiec troche spokoju:( Czuje sie jak przez maszynke przemielona.

Blanka, a może czymś się zatrułaś?

na katar pomagają również inhalacje z soli fizjologicznej ale do tego inhalator potrzebny ;)

pustiszi i znów ten sam wózek...dopiero doczytałam-bierzeż ślub we wrześniu? cywilny czy kościelny? Ja też biorę we wrześniu własnie.Kościelny o ile sie mój mąz nie rozmyśli bo coś przebąkuje o ślubie z chrzcinami.:no::no::no: wyobrażasz sobie? ja sama ogarnąć dom i dwoje dzieci w tym jednego maluszka i starszaka....a do tego jeszcze siebie. To nie na moje siły. Dlatego bierzemy skromniutki kościelny tylko rodzice i rodzeństwo obiad i bibka w domu a chrzciny strzelimy większe tak jak młodej i wtedy więcej rodziny zaprosimy.

a co do kiecek to mam ten sam problem....bo też nie wiadomo jaki duży brzusiol będzie

diablica - cywilny ale dlatego że my za granicą nie ogarniemy przygotowań do kościelnego :( bo teraz zmiana mieszkania imsamochodu najważniejsze i przygotowanie wszystkiego na przyjście maleństwa, a do ołtarza pójdziemy ale już tak jak Twój mąż mówi z malutkim odrazu chrzciny zrobimy. TEraz Szybki cywilny żebym ja przeszła na ubezpieczenie "męża" bo tu co miesiąc 200 euro prywatnie to nie mało no i maluszek w drodze. Mam nadzieję że się uda bo chcieliśmy w maju naurlopie w Lublinie babka powiedziała że może się uda przyśpieszyć ale nie wiedzieliśmy że potrzebne jest zarejestrowanie chłopaka w urzędzie w PL że jest rozwodnikiem. Niby brał ślub i rozwód w Niemczech ale musowo to zgłosić w PL. W Świdniku skąd pochodzi chłopak baba nas wygoniła z urzędu że chcemy bigamie popełnić i straszy nas. Więc kupa papierów tłumaczeń załatwiania i może się uda. A co do kościelnego też chcę taki skromniutki bo z chrzcinami to masa pieniędzy :( czyli wrzesień jakby niempatrzeć należy do nas :-). A kiecke w razie kompletnej pustki uszyje mi mama o tyle mam dobrze, bądź coś przerobi :)

moje dziecię właśnie uprało dywan i umyło kuchenkę. A jednak te wakacje nie są takie głupie. Zapytam, czy urodzi za mnie

kaha - ja to ustrojstwo w sypialni będę miała. Do kąpania wodę nosić trza, to prawda, ale przewijak i ubranka w komodzie wolę mieć w pokoju:)

Hope - zapraszam:) nawet bez thermomixa. W ogóle to brzmimy jak sekta jakaś. Albo co najmniej sprzedawcy, którzy zachwalają towar:)

Blanka - bidulo. Oddaj mi trochę, a co tam!

Diablica, Pustiszi - ja w tamtym roku ślub brałam w 4 miesiącu i sukienkę zakupiłam 2 dni przed, bo wcześniej też się bałam, że brzuchol niewiadomych wymiarów . Ale NAM fajnie - bedziemy miały podwójną imprezkę - bo zapraszacie, oczywiście?

reklama
Inomama - zaaapraszam imprezka będzie przednia :) nie wiem gdzie nie wiem kiedy ale zobowiązuję się do podania terminu :)

Ja tak czytam o tych plackach i czytam i czytam i zadręczam się niemiłosiernie że właśnie zadzwoniłam do chłopaka z prośbą o syropek dla mnie i o ziemniaki i jabłka. Z ziemniaczków placuszki dziś, z jabłuszek placuszki na deserek ale jutro :)

Coś mi się robi ze skrórą jakbym wszawice jakąś miała i coś po mnie łaziło brzuch nogi ramiona wszystko gryzie.
Dziewczyny cebula działa cuda kryzys grypowy przechodzi tylko nos zblokowany, swoją drogą może to po niej mam ten napad drapania.

Do góry