reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku zapomniałam ci napisać;) ta laleczka którą zrobiłaś jest przepiękna :) ja też zatrzymałam się na bajkach które my oglądaliśmy trochę z chrześnicą ale tej bajki nie znam.
Kaczuszka moje dziecko obgryza papierowe opakowania a potem wyciągam kawałki papieru, kartonika.
Milusia Wojtek też gryzie tymi swoimi 6 ząbkami mnie bo ja z nim cały dzień jestem i nie mam pojęcia jak go tego oduczyć :( mówię ała boli ale on chyba jeszcze nie kuma :(

reklama
Hej Dziewczyny, przepraszam, że wszystkiego nie doczytałam, ale mamy mega trudny czas. Szymonek przed 1/2 h zasnął, i tak już 3 czy 4 nice z rzędu. I oczywiście pobudki co chwilę. Męczą go tę zęby stradznie. W dzień jeszcze jakoś daje radę, ciągle czymś zajęty i tylko momentami zapłacze jak go mocniej zaboli, ale przychodzi wieczór i jest masakra.
Gratuluję kolejnych pierwszych samodzielnych kroczków i trochę współczuję też, bo jeszcze więcej biegania.
Aneta, mój też się obija i nie da się z tym nic zrobić :-( Ale podobno dzieci mają stosunkowo większe opony mózgowe, właśnie dlatego, że jest sporo tych upadków i innych wstrząsów i one zabezpieczają mózg. Tak słyszałam, czy się mylę?
Kaczuszka, ja też najbardziej się boję połykania wszystkiego... Kiedy to minie?
Szymko się nauczył schodzić z łóżka nogami w dół :-) i teraz to ważna rozrywka jest. Oczywiście przy mojej asekuracji, ale trenuje. Czasem trochę źle jeszcze wybiera miejsce w którym się obraca (bo najpierw idzie głową do przodu), czyli za blisko albo za daleko krawędzi i wtedy potrzebna jest pomoc, ale w większości przypadków już go nawet nie muszę dotykać. To mnie akurat strasznie cieszy, bo moja największa schiza to upakek z łóżka po przebudzeniu (Szymko śpi tylko w łóżku), kiedy właśnie chce z niego zejść - dotychczas głową w dół, mam nadzieję, że teraz będzie po prostu schodził i skończą się barykady, które i tak pokonywał.
Cleo, Szymon też mnie gryzie, siniaków mam pełno i też brak pomysłów na przeciwdziałanie.Empatia u dzieci chyba później się pojawia :-(
Milusia, Zosia żywe srebro, dobrze, że chłopcy wyrozumiali.

Dziewczyny, mam pytanie, czy Wasze dzieci miały kiedyś wysypkę taką kontaktową? W kąpieli zobaczyłam, że Szymko ma czerwone mini plamki dosłownie na całym ciałku poza buzią :-( :'( Kurcze, nie wiem czy nie wyprałam jego ciuszków w naszym proszku :-( Ostatnio z tego niewyspania różne dziwne rzeczy robię :-(

Milusia u nas to samo. Nie uczymy ,że skoro Filip mały to Nataniel ma ustapic bo raz szkoda też Nataniela a dwa pózniej bym sobie z nim nie poradziła. To widać taki etap ,trzeba przeczekać aż zmądrzeje :) Ostatnio bawił sie piłeczką, wpadła pod szafe Nataniel nachylił sie po nia zeby dać małemu ta piłke, a Filip go uderzył w buzke... Bandyta :szok:

Nataniel ma 6lat więc wiadomo duzo rozumie , jest cierpliwy ale to jeszcze dziecko i czasem też widze ze sie złości..

Kaczuszka moj tez je wszysko !!! pisałam chyba kiedyz jak zjadł kwiatka z tektury??? Wszystko pcha do buzki , wszystko dla niego jest do jedzenia:) a juz najgorszym moim utrapieniem są lego Nataniela na które Filip ma ewidentnie chrapkę juz długi czas...

Yoanna ja tez piorę juz w naszyp proszku... Początkowo mieszałam yelp z naszym proszkiem teraz [piore juz tylko w naszym, czy mam persil czy ariel Filipowi nie robi różnicy,,,, Moze i potówki jak Milusia mówi, ale skoro wszedzie tylko nie na buzi to sama nie wiem

Chciałam jeszcze cos napisac , zapomniałam co...

wczoraj wieczorem Filip rządził w kuchni wstałam za nim bo coś cicho było a jak cicho to wiadomo-zły znak:)

Wchodzę a on siedzi cichutko w koncie i wcina jabłko ... swymi slicznymi dwoma ząbkami... no tak sie dobrał do tego jabłka, wyrwać sobie nie dał ale jak zobaczyłam jaki kawał skórki ma w buzce to zawał prawie na miejscu :) spragnione dziecko, bo na diecie przez te kupki czeste....

A ja sie ostatnio zastanawialam dlaczego te jabłka wiecznie takie 'napoczęte'

Ostatnia edycja:
Akuku śliczna figurka :) masz talent dziewczyno! :)

a co tam, to i ja się swoim zajęciem pochwalę ;) zaczęłam szyć otulacze wełniane na pieluszkę, mam już pierwsze zamówienia hehe ;)
DSC_2172.jpgDSC03149.jpgDSC03171.jpgDSC03238.jpgDSC_2150.jpg

a tak poza tym... Gabryś dogania już Wasze dzieciaczki!!! skubany zaczyna stawać przy meblach :-D

piszecie o praniu dziecięcych rzeczy, ja niestety nie mogę sobie pozwolić na pranie z naszymi, chłopaki mają okropne azs, szczególnie Gabryś, bo Nanek już powoli wyrasta.

co do pralki.. ja mam samsunga (ale nie ecobubble) i mogę oddać go za darmo... pierze tragicznie ;/

Załączniki

• DSC_2172.jpg
    DSC_2172.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC03149.jpg
    DSC03149.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC03171.jpg
    DSC03171.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC03238.jpg
    DSC03238.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_2150.jpg
    DSC_2150.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 54
hej kochane! :-)

Kolejna cudna noc, tylko jedna pobudka i do 7:30 spał, ale maz rano zabral Arka do salonu i ja do 9 pospalam:tak: chyba zeby przestaly mu na chwile dokuczac,ale pewnie nie na dlugo taki stan rzeczy..

U nas nie ma wysypki, uczulenia ani nic z tych rzeczy- ani na kosmetyki, ani na jedzenie, na nic doslownie! Nawet lekarz i pielegniarki chwala,ze taka ladna,zdrowa skore ma Arek;-)

My jeszcze pierzemy w Loveli ciuszki mlodego (tak z innej beczki- w biedronce promocje na lovele maja- 15zl jakby ktoras chciala:), ale juz testowalam i w naszych proszkach jest tez ok..musze poprostu lovele "wykonczyc":tak:

Vinga- super twoje dzielo! :-)
wszystkim zmeczonym zycze odpoczynku. Trzymajcie sie- moze szybko te zeby wyjda! U nas dwa narazie-wiec walka przed nami...

Ostatnia edycja:
Vinga, piękne otulacze! Aż żaluję, że nie jestem bardziej eko-mamą ;-) Gratuluję umiejętności i trzymam kciuki :-) I gratulacje dla Gabrysia :-)
Milusia, Blanka, obawiam się, że nie potówki, bo tak jak pisałam, są wszędzie i są całkiem płaskie, nie czuć ich od ręką wcale tylko widać. Nigdy wcześniej czegoś takiego... Kurczę, nie bardzo chcę go brać na opiekę weekendową, do tych wszystkich chorych. Może jakieś wapno? Wiecie może jakie dla takiego malucha?
Kadia, zazdroszczę.

Kasia dzięki za info! akurat nam się proszki kończą :)
Yoanna żadna ze mnie eko-mama ;) no najwyżej sroka :p dla mnie to po prostu ładne hehe, no i ekonomiczne, to dla nas główny powód pieluchowania wielorazówkami. kup kropelki fenistil ale wapno też nie zaszkodzi, w aptece powinni dac ci właściwe dla malucha

Vinga, dzięki za radę, już M. w aptece ;-) Mnie się pieluchowanie wielorazowe b. skomplikowane wydaje (choć jakoś nie zdążyłam się wgłębić w temat), więc respect, tym bardziej, że u nas zmiana pieluchy każdorazowo wiąże się z oporem Szymka wielkim, więc im szybciej tym lepiej ;-)
A powiedz, szyjesz też mufki do wózka dla mamusiek? Ile by taką kosztowała?

reklama
Yoanna nigdy nie szyłam mufki, więc nawet nie mam pojęcia jakby mi to wyszło :p co do pieluch wielo... to się skomplikowane i pracochłonne wydaje, jak się o tym czyta, ale w rzeczywistości tak nie jest ;) piorę co 3 dni pieluchy więc prania wiele też nie jest. jedyne co potrzebuje chwilkę czasu żeby je po praniu poskładać (wsadzić wkłady do kieszonki) i tyle :p

Do góry