reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Jest te krzeselko z Ikei do karmienia w moim mieście i nawet obok mieszkają. Z 50zł na 40 zł. Z tacka. Myślę że cena może być. Nowe jest tanie ale przesylka 30 zł wiec 100 zł trzeba było by wydać.
No i mogłabym rozpocząć BLW?

reklama
Hejo :-)

Ostatnio mało mnie, ale jakiś pech związany z forum mnie prześladuje bo co zaczynam pisać posta <najczęściej na telefonie> to coś nie rozłącza i nie dodaje, a jak naklepie jak głupia :-D

Fifi najpierw do Ciebie kilka słów odnośnie Konrada, chce Ci napisać, żebyś nie martwiła się na zapas, choć wiem, ze to nie łatwe.... Ale moja Martynka też niektóre zachowania ma bardzo podobne. Fakt mówi wszystko już idealnie i nie ma z tym żadnych problemów i rozwojowo z nią wg mnie jak najbardziej ok. Ale przed urodzeniem się Lenusi była bardzo grzecznym dzieckiem a tuż po urodzeniu całkiem inne dziecko - niegrzeczna, nie słucha mnie wcale. Choć widać, ze siostrę kocha nad życie, poświęca jej swój czas i na szczęście nie robi jej krzywdy <choć ciągle mam na nie oko i staram się nie zostawiać samych>. Ale ta zmiana zachowania to jest jakaś masakra. Sądzę, że w ten sposób chce zwrócić na siebie moją uwagę tym bardziej, ze jestem z nimi praktycznie sama całe dnie. Mąż wraca wieczorami tuż przed kąpielą dziewczynek no i niedziela jest w domu. Wstyd się przyznać ale czasem brakuje mi cierpliwości i też krzyczałam na Martysię, też ostatnio obiecałam sobie, ze nie będę tego robić. Bo to na pewno nie pomaga. Może u Konrada też tak być, że w ten sposób odreagowuje bo pisałaś, ze przed Adrianem tak nie było. Tym bardziej, że sam fakt, ze od tak dawna jest bez pieluszki też świadczy o tym , ze rozwojowo idzie nawet ponad program :) z mową też jest często tak, ze przychodzi później. Ale oczywiście wszystko trzeba zdiagnozować. Kochana a byłaś z nim u logopedy?

Vinga kciukasy za wizytę mocne &&&&&&&

Dobra tyle na dzisiaj bo dziewczynki domagają się mojej uwagi, może wieczorem jak zasną uda mi się jeszcze Was nawiedzić:-)

Milusia super fotelik a ile kosztował jeśli można wiedzieć?
całkiem nie dużo 300zł:-) ale na allegro takiego nie spotkałam

mam pytanie czy ktores z waszych dzieci mialo kiedys robaki? wiem jak to brzmi, ale szukam przyczyny stalego kaszlu mojego dziecka i czytam te rozne artykuly i dotaralam do walsnie robakow. tylko jezeli dobrze zrozumialam kaszel przy robakach jest w nocy i chyba suchy, a moja cora ma mokry az taki niekiedy do wymiotow i normalnie w ciagu dnia, a w nocy tez niekiedy.
My się już parę razy odrobaczalismy(w sensie dzieci) u Kubusia wyszła glizda ludzka-jedena z najgorszych odmian robaków.KAszel owszem był-ale suchy,do tego w nocy żucał nam się po łóżku,płakał-a wręcz wiszczał bez powodu(a jak dostał dawkę leku to w ogóle działa się masakra w nocy!!!-widocznie musiały go bardzo drażnić bo jak dostał 3dawkę to się dopiero uspokoiło ). Do robaków można podłączyć mnóstwo chorób.Najlepiej zrób jej wyniki kału-tylko pobieraj 3 próbki-każda w odstępie 5-7dni(bo robaki mają wylęg raz na ok.21dni) i nie zawsze nawet w 3próbkach trafisz w nie....powodzenia

Fifka ja mam nadzieję, że to nie autyzm. wiem łatwo się pisze ale poczekaj na werdykt lekarzy. może to taki większy bunt dwulatka... ehhh. Nataniel też się boi obcych, dzieci a nawet znajomych czasem... jejku nie wiem jak cię pocieszyć :(

u nas kiepsko, lekarze mają nas w doopie. dzwoniłam do szpitala, bo dostaliśmy skierowanie na neurologię, to pani ordynator postawiła nam diagnozę nawet nie znając wieku dziecka... tak aroganckiej i wrednej kobiety jeszcze nie spotkałam. wprost powiedziała, że stanowimy za mało ciekawy przypadek...
Oj życzę powodzenia,trzeba mnieć dużo zdrowia żeby w pl chorować...zdrówka dla malutkiego

Fifka ja myślę że to taki większy bunt+ konkurencja z Adriankiem(choć wcale nie musi tego pokazywać...). No niestety dzieci w tym wieku są w większości niegrzecznie... A z tym nie patrzeniem w oczy to żeczywiście moze on po prostu nie słyszy i dlatego patrzy na usta...

No to witam....
Boszeeeeeee!!!!!!!! DZiewczyny jak ktoś chce chorowac to życze dużo zdrowia do naszej służy zdrowia!!!!!!!!
Byliśmy dziś na rozkruszaniu moich kamieni....1,5h spędziliśmy w kolejce do przyjęcia szpitalnego tylko p oto żeby nas odesłali na oddział bo to nie u nich (a mąż pytał czy tu mamy stać...):wściekła/y: Z oddziału odesłali nas do szp.obok żeby założyć karte w por.urologiczne...A tam z tym skierowaniem nam nie założą-znów na oddział przeprawić skierowanie,żeby znów pójsc do poradni....I Z poradni znów na oddział:wściekła/y:Myślałam że dostanę kur***(jeszcze ja na czczo...) więc myślałam że pana w rejstracji to zaraz zjem!!!Aż łzy w oczach miałam!!2h się bujalismy od jednych do drugich a mój zabieg trwał 30min!!!:wściekła/y:

Niedzielny spływ-baja:-)było rewelacyjnie:-) ekipa uzbierała się dobra-18osób

Zosieńka ma jak jadła cudnie z łyżeczki tak teraz chyba będę zakładać i jej i sobvie jakiś skafander:-Dbo fajnie jest przecież pluć kiedy ma się coś w buzi...:baffled::baffled::crazy::-D

Milusia ja wlasnie czytalam o tym skladaniu jaj co jakis czas ale mi kiedys lekarka kazala robic w czasie pełni i to dzien za dniem, wiec juz nie wiem wtedy nic nie wyszlo ale to bylo juz dawno, no ale tez nie wiem czy byl to dobry sposob pobierania kalu. czlowieku bądź tu mądry i pisz wiersze. a co do Zosi jedzenia to mamy podobnie, zwykle ładnie je ale jak nie jest bardzo glodny to lubi wlasnie sobie tak prychac jedzeniem i wtedy wszystko brudne, ostatnio tak nas zalatwil buraczkową:) do dziś mam plamy

he u nas też dziś poszła w ruch burakowa:sorry2: a co do robali,to one lubią nawracać...więc trzeba odrobaczać co jakis czas..Ja na Twoim miejscu bym próbowała to zbadać...bo to na prawdę coś wstrętnego...my mieliśmy już parę kuracji-i najlepiej jak odrobacza się cała rodzina...bo jesli u jednego z członka jest,to pewnie reszta też ma...ja sie nie odrobaczałam bo karmiłam...mała też za malutka...ale następną kurację bierzemy całą rodziną...80% ludzi ma robaki...bleeee

serio 80% ? Masakra. Moja starsza też mi się strasznie rzuca po łóżku w nocy. Muszę w tym poczytać.
Milusia na czym polega ta kuracja odrobaczania? To lekarz pediatra u dzieci musi przepisać? Czy jakiś inny gastrolog np?

Hej ;)

Alr u nas cuudna pogodna w szkocji od kad tu jestem czyli 7 lat nie bylo tele dni tak pieknej pogody . Szczerze ciesze sie ze nigdzie w tym roku nie pojechaliśmy bo tu mamy to samo tylko pod nosem ;)
Woda piach gory lasy ;)
Dzis juz o 8.30 wybylismy z domu i dzieci kapaly sie w basenie dla dzieci przy placu zabaw ;) potem na placyku sie bawili ;)

Ja sie opalilam i ogolnie super dzien.

Wieczorem pojechałam z dziećmi na obiecane zakupy zabawkowe ;) (sprzedalismy stare zabawki i wzamian mogli sobie cos kupic) dodam ze juz ponad tydzien mtemu mielismy kupic ale codziennie cos nabroilo a mowilam ze musza byc caly dzien grzeczni ;) tak wiec dzis sie udalo hehe.
I Viki ma fisia na punkcie transformersa i kupil sobie takiego co sie zmienia w ciezarowke ..szczerze myslalam ze bedzie to troszke bardziej skomplikowane i troche inne za ta cene..ale coz . Viki zadowolony a to najwazniejsze ;)
Alex wybral sobie lego ;) ostatnio uwielbia budowac co mnie cieszy bo to akurat rozwijajaca zabawa ;) ja sama lubie lego hehe ;)

Wrocilismy i mieli sie umyc i isc baeic ale zapukal sasiad w wieku Alexa czy moga wyjsc na dwor.. i chlopcy juz nie chcieli ale kolega powiedzial "nikt sie dzis ze mna nie chce bawic"(jedynak-rodzice pracuja na caly etat. Ps nie mam nic przeciwko jedynakom ) no i Alex mowi mamo moge jeszcze osc sie pobawic z Brianem zeby mu nie bylo smutno a lego zbuduje jutro ? Slodziak moj ;)
Poszli na dwor i kapiel kolacja i zbudowalismy lego bo tacy grzeczni ze hej dzisiaj ;)

M dzis caly dzien w pracy byl i do konca tygodnia bedzie... a jak weekend bedzie mial wolny to wezmie starszakow pod namiot i na wycieczki gorskie a ja pospedzam czas z emilkiem sam na sam ;)

Mega zmeczona dzis jesyem bo juz tyle nocy nie spie ale mimo wszystko znajduje w sobie mega energie ..sama nie wiem skad ;)

Sorki ze tak tylko o sobie ale idr sie mezem zajac co by kazdy moj facet mial ode mnie po trochu uwagi :D
Tak więc milej nocki zycze.

No i zdrowka i powidzeniabz polska sluzba zdrowia ;/

A ją właśnie uświadomiłam sobie, że już 3 msce jestem sama z dziećmi. Prawie jak samotna się czuje, tylko konto mam zasilone i czasami mam z kim pogadać :(
Jedyny plus z tego to wiem, że jakby mnie zostawił to bym sobie poradziła :(

reklama
Hej. U nas zabki chyba, albo niekonczacy sie skok.... Maruda na maxa. Mamy jeden zabek i chyba idzie drugi ale coś nie widze po dziaslach zeby szedl. Jak bylo i was z dolnymi jedynkami? W jakim odstepstwie wyszly?
Uzywacie maści Calgel?
Akuku- u nas tez pogoda. Gratki ząbków.

Marika- podziwiam ze sama dajesz sobie rade. Ja codZiennie wyczekuje do 15 az m wróci.

Fifka- trzymam kciuki oby byl to bunt 2 latka.

Przepraszam ze tylko tyle ale juz jest marudzenie. Milego dnia.

Ostatnia edycja:
Do góry