reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Zosia też mało je teraz tylko pije i pije :) Ale nikomu się jeść nie chce więc nic dziwnego :)
My za niecałe 3 tyg mamy ślub i chrest i brata P. Ma być świadkiem i chrzestnym... Tak wyskoczyli nagle i kurdę nie dość że kasy nie mamy bo na 24 sierpnia mamy zaplanowane chrzciny Zosi to trzeba wyłożyć kilka stów na prezenty...
Wymyśliłam dla nich komplet sztuśców (wiem że nie mają takiego porządnego zamówiłam 72 elem.)
Taki komplet
SZATKA I ŚWIECA DO CHRZTU CHRZEST IMĘ KURIER HAFT! (4426164668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Tylko który wzór? Moi faworyci to K010 K024

No i prezent dla młodego ma 1,5 roku co byście wybrały? (pytam szczególnie mam które już przerabiały taki wiek)
Smily POCIĄG 3w1 CHODZIK PCHACZ JEŹDZIK LOKOMOTYWA (4417087350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Little Tikes Jeździk Statek Piracki 2w1 622113

Little Tikes - Jeździk Żyrafka 627170

Jakbyście miały jakiś pomysł inny to jestem otwarta na wszelkie uwagi, u Nas same dziewczynki w rodzinie do tej pory więc jestśmy w kropce :)

Vinga to ca babsko wredne! A Jakby było coś poważniejszego to by i tak nie wiedziałą co robić pewnie... Eh szkoda słów, zdróka życze :*

Fifka masz rację te 2 tyg już nic nie zmienią a może pieniądze przydadzą się na inną wizytę :* O widzisz a może on tak reaguje na stres, ostatnie kilka miesięcy na pewno były dla niego ciężkie, odstawienie od piersi, mama nie mogła go nosić, potem ktoś nowy się pojawił i mama poświęcała mu węcej czasu, może to jego sposób na zwrócene uwagi... :*

reklama
vinga - czy ja dobrze kojarzę, że gabryś ma powiększone komory w głowie, ma tam za dużo płynu? Jeśli tak, to spokojnie, to nie musi oznaczać czegoś złego. Moja 6 letnia teraz córka to przeszła. Jak miała coś 2-3 miesiące pediatra wróciła uwagę, że główki nie dźwiga i że duża ta główka. Neurolog, badania, usg. Stwierdzili poszerzenie komór i nadmiar płynu. Straszyli, że to takie wodogłowie z opóźnionym zapłonem... ile nerwów i łez mnie to kosztowało. co tydzień do kontroli mierzenia obwodu głowy. w pewnym momencie przestała się powiększać a płyny się wchłonęły. córcia jest w 100% zdrowa, mądra i nie ma żadnych ubytków czego i Wam życzę.

Elama dziękuję kochana za ten post. on ma płyn w tych komorach przyczołowych
jutro idę po to skierowanie, mam nadzieję, że szybko nas przyjmą do tego neurologa

Marika dzieciaki teraz juz z dnia na dzien coraz wiecej potrafią :) mój wczoraj wieczorem nauczył się pełzać do tyłu. wyobraź sobie moje zdziwienie gdy zostawiłam go z Natem w pokoiku przy szafie, a znalazł się dobre 2 metry dalej :p no raczej Nataniel go nie przeniósł :-p potem patrzę na niego a on kic do tyłu dupką :) i dzis tak samo

Oj tak... za zawsze powtarzam ze ten wiek jest najfajniejszy! Adrian ma już prawie 8 miesięcy ale rozwija się jak 7 miesięczny maluch. Uwielbiam patrzeć jak bawi się zabawkami - a ostatnio przechodzi faze na nie. Robi miny - marszczy nos i udaje złego jak się go poprosi - normalnie boki zrywać :-D Z pełzaniem u niego ciężko. Wstaje do raczkowania ale też muszę jeszcze poczekać aż "ruszy". Ogólnie wesoło jest.... teraz zaczyna się taki wiek, ze i pobawić się można (mój uwielbia zabawę w akuku, albo wsadza mi do buzi palca a ja gryzę - cieszy się aż sika po gaciach :-D )

Ostatnio i Konrad jakiś spokojniejszy a co za tym idzie i ja się lepiej czuję... mam nadzieję ze te "gorsze" czasy nie przyjdą za szybko. Muszę się uzbroić w MEGA cierpliwość... Bo powiedziałam sobie ze nie będę się na niego wydzierać i mam nadzieję ze uda mi się dotrzymać postanowienia...

Vinga trzymam kciuki za szybkie dostanie się do Neurologa!!!!

My coraz więcej w lozeczku. Mam bujane to wiecie. 3 noc bujam ją w lozeczku. Jakos nie moze skupic sie na spaniu, pije cyca na umor i ulewa. A malo kiedy jej to sie teraz zdarza. Co sie dziwic, jak raptem pije a za sekunde jest na brzuchu.
Około 24:00 wstaje jeść. I śpimy już razem.
Mąż mniej więcej będzie miał zjazd 09.08 czyli gdzieś na 11.08 będzie w domu. Ciekawe jak to będzie bo dużo czasu nie obciwalismy że sobą, dzień mam mniej więcej poukladany :)
Odkryłam mleka wege Instant. Mam kokosowe, ryzowe, kukurydziane, owsiane. 1 kg proszku 20 zł. Normalnie na tym gotować można. Wychodzi około 10 l mleka.
W najbliższym czasie, bo my wciąż w rozjazdach planuje dac Laurze obiad BLW.
Poszukuje krzesełka do karmienia, zastanawiam się czy kupić nowe czy używane

Marika my mamy krzesło z Ikei i bardzo je polecam. można do niego dokupić taką podusię i powinno być dziecku wygodnie. a jaka wygoda sprzątania :) przecierasz ściereczką i koniec. dla Nata na początku miałam z materiałową tapicerką, a że też sam jadł prawie od początku to ciągle brudne te krzesło było. wkurzyłam się i zakupiłam te z ikei, uwielbiam je ;-)

a jak Laura radzi sobie z blw? ja się przymierzam ale trochę się boję. Nataniel chyba w 8 msc zaczął blw (chociaż nie wiedziałam że to się wtedy jakoś nazywa :-p )

reklama
Vinga &&&
Fifka u nas Adaś chowa się tj nakrywa pieluszką i wołam niema niema to się cieszy a jak akuku to odkrywa i kwicZy :-D

Kurcze dziewczyny czy znacie kogoś kto,stosował aquaflex lub sensa tone na stymulację mięśni kegla?

Do góry