reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Olich w kkoloowulacyjnych dniach sie staramy.. ale nie patrze na kalendarz itd... nie mierze temperatury wiec nie wiem dokladnie kiedy owu...
Chce na luzie ale wiem ze w okoloowulacyjnych trzeba hihi ;)
Teraz staralismybsie jakos w 13 14 dniu cyklu nawt nie wiem dokladnie bo nie zapisuje sobie ;)

reklama
Kaczuszka też właśnie zastanawiałam się nad tymi puzzlami. Ale teraz trzeba będzie poszukać czegoś innego. Dzięki za cynk.

Emily gratulacje kolejnego ząbka

Akuku powodzenia w starankach

Siva
udanego wypoczynku

Inomama właśnie Kajcik! A może Laura za nim tęskni?;-)

Pojadłam dzisiaj bigosu :zawstydzona/y:pycha z młodej kapuchy. Mam nadzieję, że Lenki nie będzie bolał brzuszek .
Uciekam zaraz pod prysznic i spać, bom wypompowana po całym dniu.

Dona a na jakim mleku dajesz kaszke ? Czy mozna ja na wodzie ztobic ? I jaka kaszke dajesz ? Ja chyba wyślę kase mamie i niech mi kupi te holle..hm

Akuku, ja robiłam dziś holle jaglaną na wodzie. A na ebay-u nie możesz kupić tych kaszek? holle to przecież nie polskie kaszki, tylko niemieckie, więc chyba powinno się je też dać w uk kupić

Ja dam tą co Malinka jak tylko przyjdzie laktator. Dziś kobieta wysłała kurierem i pewnie jutro będzie.
AKUKU dokładnie to niemieckie kaszki. Mają tylko przyklejona pl naklejke ze składem

tak nie do końca pamietam, co do kogo miało byc, wiec z góry przepraszam za pomyłki ;)

u nas w ramach kładzenia na podłodze świetnie się sprawdził basenik dmuchany - średnica koło 1,5 metra. w środku koc dość gruby. zabawki w jednym miejscu, a nawet jak się niefortunnie przekręci malutka lub z siedzenia upadnie to miękkie lądowanie. aczkolwiek zawsze pod kontrolą! i na widoku.

sylka: moja śpi na brzuszku od 2 miesiąca życia. mamy matę do monitorowania oddechu, ale jak w dużym łóżku śpi to i bez. ładnie głowę przekłada.

kaczuszka: zdrówka!!!

ja już z chusty elastycznej zrezygnowałam, bo gorąco! a tkaną na razie mam z pętelki i dobrze się nosi. o ile pamiętam to trzymanie głowy było warunkiem. a w nosidełku miały się nogi nie "majtać".

fifka: super z extra miejscem! a próbowałaś mleka migdalowego do kawy? lekko palony posmak, ale poza tym całkiem "mleczne" :)

inomama: powodzenia z przeprowadzką.

akuku: torty piękne

czarnooka: eh, kosztowna nauczka :/

medela swing z mojego punktu widzenia całkiem niezła, ja nieregularnie odciągam, a i tak już drugiego dnia ~70mil za jednym razem. i ciche.

oj muszę doczytać o tej ekspozycji na gluten. bo my na kaszce mannie zwykłej - na początku na moim mleku, ale się okazało, że na samej wodzie też smaczna ;). ale nieregularnie, a tu chyba codzień trzeba.

na polskich gorących wakacjach. pozdrawiamy też.

Elama miałam Tobie odpisać,cieszę się że wieści o mamie są już lepsze,choć i tak jeszcze musi swoje przejść,ale wierzę że wytną co trzeba z tego płuca i będzie dochodzić do siebie,strasznie tak widzisz z dnia na dzień ją złamało,ale już będzie coraz lepiej-na pewno.
Co do szwagierki -ja pitole ona to ma tupet,wstydu nie ma nic a nic,to świnia ma chyba wiekszy wstyd,normalnie współczuję użerania się z nią,bo ta cała sytuacja jak dobrze pamiętam dość się ciągnie.człowiek nie może czuć się w domu jakoś swobodnie tylko Taka wejdzie do pokoju i szpera, jeszcze podkrada,bezczelnie zaprzecza i się stawia,jakby nic nie zrobiła.Rzuciła tymi pieniędzmi i zadwolona,myśli że sprawa zalatwiona.Na to wygląda,,że jej facet sprawy sobie nie zdaje,że jego dziewczyna ma problem.Stąd pewnie jej reakcja,bardzo dobrze że macie te nagrania,tu się chce tego wyprzeć i cały cas jej postawa taka jest,ale sie nie wyprze.
Normalnie jak czytam o niej,to mnie roznosi,juz brakuje na nią słów
Eh-się uniosłam :)

Dona nie dziwię się,że mialaś wnerwa niesamowitego jak w tym labolatorium odesłali Cię z dziećmi z kwitkiem,głupota że niby laboratorium a jednak ograniczenia,bo kobiety nie ma co pobiera.ja mialam podobna sytuację,,tzn mialam zrobić ogólną morfologię i w mojej przychodni mnie odeslali do innego lab,bo w przychodni nie pobierają takim maluszkom krwi-szokło mnie a w innym lab stwierdziły,że tak najłatwiej odesłać bo wiadomo takim maluszkom ciezej się pobiera,to lepiej się wymigać.Nie wiem czy na tsh trzeba z palca czy z żyły :/

Inomama no faktycznie jak tak piszesz,to skok jest non stop no ,ale teraz ząbki do tego to w sumie nie ma się co dziwić,ale jak tak sumując to wychodzi,że stale coś wieczny skok,wierzę że zmęczenie sięga zenitu i nie wiesz gdzie ręce włożyć.
Wierzę,że przy tej przeprowadzce sajgon,tyle spraw,pakowania.
Nie jest Tobie szkoda??Chyba już oswoiłas się z tą myślą o powrocie do PL
kACZUSZKA dobrze wiedzieć,że to dziadostwo jest,sama się zastanawiam nad puzzlami tego typu i teraz wiem,że te to badziewie.Oczywiście wszędzie wycofują a u nas dostępne wszyzstko.Wspólczuje tej anginy.
monika dobrze,że dałaś znać :) ciesze się,że latorośl dobrze się rozwija i zdrowa
emigrantka ja o tej ekspozycji to juz różnie czytalam,jedna mama wypowiadała się ,że tydz podawała pół łyżeczki mannej,potem jedną łyżeczkę a za jakiś czas 1,5 łyżeczki,gdzieś też czytalam że co 3 dni sie podaje,teraz że codziennie-ja podaje teraz codziennie po pół łyżeczki i ok-zgłupieć można :-)

Siva
pieknie spędzacie czas,odpoczywajcie.jak jest pogoda to tylko korzystać

Kasia wyobrażam sobie jaka mial frajdę przy tym pluskaniu,trzeba korzystac ile się da z tego pogody
Fifka ja to rozumie, to już też nie pierwsze Twoje dziecko i w sumie się nie pierdzielisz,to tez pewnie i lepiej niż trzymanie sie ściśle schematów i innych duperelów.
Miejski Bandyta Ciebieto daaawno nie było,interes się kręci ,pracy w 3d i ciut ciut,ale bardzo dobrze a muluszek broi powiadasz pewnie mu przejdzie to co opisywałaś :)
Przy tych upałach to te okna na oścież otwarte a czasem psinco to daje,dopiero noc jest może lzejsza a tak to męczarnia.

A i jeszcze dziekuje za odpowiedzi na moje pytania wątpliwości rozwiane,wiem że potrafilam byc irytująca pytania non stop z cyklu,,dlaczego tak a nie inaczej'',czy tak jest dobrze;; itd ,ale mając tutaj doświadczone mamy jak tu nie zapytać,doświadczone mamy czy świeżo upieczone,ale każda miala coś ciekawego do powiedzenia,tak myślę że się może ograniczę z tym forum,bo co za dużo to...:-D będę Was podczytywać co u Was
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Kaczuszka- ja mam puzle chyba w toy r us kupione. I nie smierdzialy. Po otwarciu moze z godzine zapach mialy. Wiece mam nadzieje ze jednak te nie są trujace... :/

Siva- milego odpoczynku. Ja w tym roku rezygnuje z wyjazdu wakacyjnego. Po prostu nie wyobrażam sobie z moją terrorystka gdzies jechac:)

Kasia- a nie za goraco dla Areczka było? Mieliscie jakis namiocik lub parasol?

Akuku- super ze planujecie 4 . Ja mam taka traumę po porodzie ze nie wiem kiedy zdecyduje sie na kolejne:(

Nisio- ja tez mam często dziwne pytania:) ale w zasadzie forum jest moim jedynyn źródłem wiedzy:)

Nie chcę zapeszac ale dzis nocka lepsza. Pobudka o 1 i potem o 4.45 i juz nie zasnela. Ale to i tak duuuzo:) m wstal do małej. Ja jednym uchem slyszalam ze idą armaty w pampersa. Za chwile uchylam oko patrze a Paulinka na przewijaku z rozpietym pampersem, M stoi trzyma jej nozki, koszulke ma naciagnieta na nos, łzy w oczach a w ustach juz pełno śliny. Mówi że on już nie da rady jej przewijac z kupy" i pobiegł do lazienki. :) mieczak:) fakt ze zapach ostatnio powala nawet mnie wstrzachnie.:)

reklama
Do góry