reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Marzus szczerze Ci powiem ze nie wiem ile wam wyjdzie na jedno dziecko...
To jest kalkulator do przeliczania
entitledto
Nie ma znaczenia czy Ty bedziesz pracowac czy on.. dla was lepiej zeby on pracowal a Ty zajmiesz sie dzieckiem...pozniej mozesz znalezc sobie pol etatu np. Wieczorami jak maz bedzie w domu.
Powiedz mi tylko czy jak pojedziecie razem to macie gdzie troche pomieszkac ? Bo zasilki dostaniecie ze zwrotem ale pewnie troche potrwa zanim je nalicza..tylko zeby to bylo szybciej to wezcie ze soba rozloczenie z ostatniego roku podaykowego albo nawet 2 za was obydwoje bo wspolne zarobki sie lacza.
Kwoty ile mozna dostac nie podam bo licza indywidualnie.
Ale 90 f dostaniecie child benefitu
Child tax creditu i workinga tax creditu mozecie dostac ok 200-300 f miesiecznie.. nie wiem
A do mieszkania tez roznie doplacaja..

DZIEWCZYNY NOWOSC NA ZABKOWANIE... TZN DLA MNIE NOWISC ****CLAMILIA*** lemk w ampulkach kolezanka uzywala i po wlaniu do buzki synek zapominal o zabkowaniu ! U nas tu nie ma ale zamowie z pl apteki w uk bo sie bardzo meczymy. Kupcie sobie zawczasu ;)

reklama
Witam się z rana i chwalę że Zosia od paru dni jest posiadaczką nocniczka do którego w 5s. robi siku:-D <dumna mama> mam zamiar ją odpieluchować tak samo szybko jak chłopaków-a że sama wie że tu się robi sisi to mamy już z górki:-)

gratulacje Milusia :D zdolna dziewczynka:) w jakim wieku udało Ci się odpieluchować chłopców?

Ja dzisiaj oszaleję moje panny zmówiły się wykończyć matkę!
Jedną płacze i marudzi cały czas a druga histeryzuje od rana o wszystko. Zwariować idzie !

Hej,
znów nie ogarnę za dużo z ostatnich wydarzeń na forum :-(
Milusia, gratulacje dla Zosi :tak: Zuch dziewczynka :-)
Akuku, współczuję ząbkowania. Oby Camilie pomogło :tak: Chyba też się zaopatrzę. Dziś mieliśmy płacz przez pół nocy, nie wiem dlaczego :-( Ale kupki kwaśno pachnące są od jakiegoś czasu i pojawia się co chwila zaczerwienienie na tyłeczku. Już myślałam, że to ząbki, ale nic nie widzę... może to zbieg okoliczności... w każdym razie takiej nocy jak wczorajsza nie chcę już więcej dla Szymonka...
Hope, wracajac jeszcze do chusty, u nas też na początku Szymonek przepadał, przytulał się i zasypiał, więc i ja przepadałam :tak: A teraz tak samo wierci się i chce odwrócić koniecznie, wiec po 5 minutach jest po noszeniu. Mimo wszystko chcę spróbować z nosidłem MT, no zobaczymy ;-)
Wróciliśmy z pierwszej długiej podróży z Szymonkiem i muszę stwierdzić, że z kolejną się wstrzymamy. Niestety Szymonek ciężko ja zniósł... Początek był ok, spał sobie, potem przebieranko, jedzenie, zabawa, rozmowa i kolejny sen, ale później po pobudce było już ciężko. Jednak tyle czasu w jednej pozycji dało się we znaki. Nic nie pomagało zatrzymywanie się. Wyjęty z fotelika i noszony po parkingu uspokajał się, ale od momentu ponownego włożenia do fotelika zaczynał się płacz :-( Wracaliśmy 11h, kiedy normalnie te trasę pokonujemy w 4,5 - 5,5h. Chyba jedynym wyjściem byłoby zatrzymanie się na nocleg w połowie drogi...

Z jedzonka u nas przerobiony brokuł (3 dni) - pyyycha i dynia (2 dni) - niestety więcej bączków i jakaś wysypka przy ustach, dzis wracamy do marchewki, która już raz posmakowała, ale tylko 1 raz podałam, więc chcemy spróbować ponownie.

Przymierzamy się do zakupu krzesełka do karmienia i mam mętlik w głowie. Możecie coś polecić? Myślałam o KRZESEŁKO DO KARMIENIA BAMBI BABY DESIGN LEGO W-wa (4309326424) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Macie może jakieś doświadczenia z tym modelem?

Miłego popołudnia! U nas zimno, pada i kisimy się w domu :-(

Ale wkurOna jestem..kasy brak a przekroczulam w jakis aposob abonament o 100f (500zl) masakra;( i nawet nie wiem kiedy

Sukces! Dziś udało się zebrać aż 10ml ;D po południu wyniki :)

Akuku zyczę wytrawołści w ćwiczeniach :D biedy ten maluszek Twój ale niestety wszystkich to czeka :*

Milusia zdrówka dla Ciebie! A może Kuba jakieś koszmary ma? Wow już nocnik? No to szybko :)

Kasia moja teściowa robi to jeszcze z galaretką :) Przyznam rację najbardziej mi nie pasuje ta co gra główną bohaterkę bo Grey jeszcze obleci :p

Nisiao my przyklejaliśmy woreczek i tak ciężko bo się kręci i wylewa bokami :p Ale jakoś poszło :) Moja Zosia też się tak kręci że ciężko pieluszkę przebrać ja się odwracam po pampersa a ona już na brzuchu .

Nismile witaj, moja je z butli ale czasem mruczy jak się naje a ciągnie smoka tylko żeby pogryść :)

Sylka u Nas była już raz zupka na króliku ale mięska jeszcze nie dałam żeby stopniowo dawać :)

Emilly gratki! Śliczne zdj :)

Greya też czytałam :) Ale mam mieszane uczucia, trochę zbyt banalne dla mnie ale można poczytać jako coś lekkeigo przed snem :p Ja już wam polecałam Tess Geritsen i cykl o Rizzoli i Isles ale polecę jeszcze raz! "Chirurg" to część pierwsza :) Na Chomiku są :)
A czytałyście "Grę o tron" ? Też fajne, lub "czysta krew" trochę seksu też się przewija :p Aczkolwiek ja jestem największą fanką "Harrego Pottera" i wszystkich tomów "Ani z zielonego wzgórza" :)

Yoanna krzesełko wygląda fajnie zwłaszcza szare i beżowe :)

reklama
Akuku to sporo przegadalas:) Ja tez zawsze przekraczam ale o 5f zazwyczaj :-).
Milusia wow nocniczek, nawet nie pomyslalam ze juz mozna siusiac do nocniczka, gratuluje :)
Monika ja za tydzien zaczne powoli wprowadzac miesko do zupek, dzisiaj jadl biszkopcika a raczej sie nim bawil, bo ak go rozkruszyl ze nawet w pampersie byl. Sprobuje mu zrobic biszkopcika z mleczkiem mm. Brzoszkiwnki tez swieze b.mu smakuja.
Yoanna a jechaliscie w dzien czy w nocy, my jak jechalismy w kwietniu to w pierwsza strone 8h w dzien (norma 5-6h) a w druga strone 5,h ale noca.I nca bylo zdecydowanie lepiej, bo przespal praktycznie cala droge. Teraz w lipcu tez tak pojedziemy.
A cokrzeselka to nie mam doswiadczenia z takim bo Dawid mial drewniane z funkcja stolika pozniej, Normalnie w nim siedzial. A no wlasnie juz siedzial w tym czasie w krzeslku bo mam zdjecia, Wiktor jeszcze taki lecacy.
A co do zabkowania to mam wielka nadzieje, ze tak jak u brata przejdziemy bezbolesnie, bez marudzeniowo itd, poprostu zabki wyrastaly bez zadnych objawow temu towarzyszacych.
Dzisiaj jazda na 18.00 juz jest sresik..

Do góry