reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

emilly
gratuluję matutkiej i Tobie wygranej,sliczna dziewczynka
Marika miałaś ciężki dzień
tamtusia
to rewelacyjnie poszło,ratuluję super oceny i pierwszego zębolka :):tak:no i ładie waży,najważniejsze że zdrowy i skoro lekarz nie ma zastrzeżeń to jest ok-chociaż z tymi lekarzami to róznie jest,trafi się czsem na takiego co mówi,że za mało inny ,że za duzo ehh
ALe jest dobrze :) więc bardzo się cieszę

A u mnie Młoda już drugi dzień jak kupkę strzeli,to przy zmianie pampka tak dupcia ucieka,wywija nóżkami i się usmiecha ,ma ubaw jak matka sie ugania co by nic się nie ufifrało z kupki ;-)
Całe szczęście kupki się unormowały,bo wczesniej to robiła po 4 np i pupka często była odparzona.

Dziś próbowałakm Kini pstykać zdjęcia,ale ciężko było,bo zajęta,w każdej pozycji ciamkaniem palusków,piąstek,więc tylko jedno foto udało mi się pstryknąć w przerwie od cmokania a tak to non stop rączki w buzi ;-)
Kurcze leci ten czas,5 miesięcy minie 22.06

Pogoda fajna bo i sloneczko i taki lekki wiaterek,więc jest czym oddychać a dziecko się nie męczy.

Nanoc :);-)

reklama
Emilly gratulacje :-) my wygralysmy w ostatnim konkursie usmiechnijmy sie razen :-)

Wspolczuje Wam dziewczyny tych klopotow z dzieciaczkami. Po mojej to nawet skoku nie widac :-D jest supergrzeczna. Spi cala noc bez ani jednej pobudki :-)

Witam
U mnie po wczorajszym ból głowy, ktory zaczął sie w nocy. Bez taBletki się nie obejdzie
TAMTUSIA waga jak najbardziej ok. Gratki z zabka
EMILY Gratki z wygrania konkursu. A co dostarczcie w nagrodę?
NISIAO oj leci czas jak szalony
FIFKA fajnie bo wciąż się ma malenstwo w domku ;)
ANIA moja siostra też ma takie złote dzieciaczki

Koleżanka mówiła, że psycholog na wykładach mówiła, iż dzieci do 9 msc myślą że matka i dziecko to jedność. Stąd ta rozpacz, że mama znika. Hmm to może tak po 9 msc przejdzie dla Laury

Tamtusia w takim razie wszystkiego naj naj również dla Tymka:) Nawet nie zauważyłam, że nasze dzieciaczki są z tego samego dnia:)
I gratuluję ząbka, jeżeli Julka pójdzie w mamę to mam jeszcze miesiąc czasu i na to liczę;-) Ja sobie też sprawiłam sukienkę, ale na urodziny - teść ma zwyczaj, że każdemu daje kasę by sobie sam coś kupił, więc kupiłam od razu, bo inaczej na pewno poszłoby na codzienne wydatki:) A tak to całość na moje ciuchy:-D

Fifka jak dla mnie 7 kg to wydaje się dużo, może przez to że podejrzewam, że Julka w wieku Adrianka do takiej wagi nie dobije:) A może też nam się wydaje, że Adrianek jest młodszy a on już przecież ma prawie 7 miesięcy:) Rany, jak to leci, dopiero co miał pół roczku:)

Emilly gratuluję:)

Marika współczuję bólu głowy. Mam nadzieję, że już jest lepiej. Mnie dopada, jak jestem zmęczona, ale zazwyczaj paracetamol daje radę:)

Dobra, lecę wyciągać obiad, bo mi się spali w piekarniku:-D

Cześć dziewczyny :) ale cieżko coś napisać- totalny brak czasu. Bylismy u neurologa synuś rozwija sie prawidłowo a to przetrzymywanie śliny to zęby idą. Teraz znów sie przeraziłam bo wyczuwam dos duzy guzek przy łączeniu żeber byłam u pediatry i powiedziała, ze to łączenie mostka ale kazała tego nie dotykać i jakby sie powiększalo to przyjść na wizyte. Mam pytanie do was czy wasze dzieci tak mają? Mam tez pytanie do Ciebie Akuku jak jest w Anglii z rodzinnym kiedy przysługuje. Bo zastanawiamy sie nad wyjazdem, maż stracił prace ( firma padła) ma ofertę nowej pracy ale pensja o polowe mniejsza nie wyzyjemy za to w Polsce. I rozważamy wyjazd moja siostra pracuje w Anglii załatwiła by mu prace. Tylko mówi ze jak wyjedziemy razem to on nawet nie zarobi zeby wynająć mieszkanie dla 3 osób. Sorki, ze tylko o sobie ale nie mam jak czytać

Fifka faktycznie,czasem się zapomina,że przecież Adrianek to przoduje na forum i ma prawie 7 mieisęcy,no fakt to jest drobniejszy chłopczyk,ale co z tego,pieknie je nie wybrzydza,zdrowy,więc widac tak ma i lekarze tez nie panikują z tego powodu.

Fifka moim zdaniem Adrian ma bardzo ladna wage ;) dla wczesniakow nie licza sie siatki ;)

Marzus nie wiem jak jesy teraz dokladnie bo nowy polityk wprowadza zmiany z zasilkami ale chyba tylko chodzi o bezrobotny...a rodzinny dostaje kazdy .
Ile macie dzieci ??
Dosyaniecie child benefit (staly zasilek dla kazdego niewazne ile zarabia) 23 f na pierwsze dziecko i jakos po 19 na kolejne. (Tygodniowo)
Do tego Child Tax Credit tu w zaleznosci od zarobkow i musi miec minimu 24 g pracy tyg na rodzine... do tego jak malo bedzie zarabial to dostaniecie Working tax credit. Mozecie tez zaaplikowac o dodatek mieszkaniowy (housing benefit i council tax benefit)
Wyjezdzacie do angli czy szkocji ? W szkocji sa darmowe leki dla wszystkich (oczywiscie na recepte..ale ja przez neta zglaszam recepte na np. Emolienty..paracetamole..inhalayory..itd) nie wiem dokladnie jak w anglii jest.
A chcecie odrazu razem jechac czy najpierw maz sam ?
Jak dojedziecie to zrobcie sobie national incurance number (numer ewidwncyjnu)
Jakbys jeszcze cos chciala to pytaj ;)

Ja dzis 3 dzien cwiczen ..dzis juz raz cwiczylam i zaraz ide znowu.

Emilowi zeby pelna para..w nocy nie spi.. zielone kupy kwasne i kataf doszedl..
A wczoraj pierwszy raz na plazy byl emis i nawet stopy moczyl a jak sie cieszyl ;)

Akuku mamy jedno dziecko. Chcielibyśmy razem jechac ale nie wiem czy to sie uda. Sama juz nie wiem co robić. A powiedz czy lepiej zeby maz pracował czy ja ? A ile łącznie tygodniowo tak mniej wiecej mozna dostać tych zasiłków i dopłat ?( chodzi o kwotę)maz zarobił by ok 1000 funtów

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
Pustiszi teraz tak te filcowe torebki modne ale tez zwykle materialowe z jakims fajnym nadrukiem.
Fifka moj tez wazy 7kg we wtroek bedac a kontroli zwazyla go nasza pediatra a wzrostowo to nie wiem ale z 70 na pewno ma.
Dzieki za pozdrowienia od Donki, pozdrow ja od nas tez:)
Siva z mojego doswiadczenia wiem,ze w dalsza podroz jadac bezpieczniej bedzie jak usiadziesz z Lenka z tyłu, bo jednak nawet jak dziecko grzeczne to przy dłuzszej podrozy sa sytacje wymagajace interwencji a nie wymagajace zatrzymywania samochodu, bedziesz miala malutka na oku tak bedzie bezpieczniej. My tak jedzimy na codzien DAwid z przodu ja z tylu ale przeplacam to za kazdym razem choroba lokomocyjna nawet krotkie odcinki drogi, kiedys z czasem na pewno wroce do przodu a chlopaki posadzimy razem z tyłu, bo mowie Wam kazdy ostrzejszy zakret a wszystko stoi mi w gardle, jezdzac z przodu tak nie bylo mi ciezko :)
Jagus dla Twojej Julki spoznione sto latek na kolejna miesiecznice :)
Tamtusia dla Twojego Tymusia tez sto latek:) Gratuluje obrony, jaki kierunek studiow robilas?
Emilly gratuluje wygranej w konkursie, Amelka mała smieszka -super focia.
Akuku wytrwaloscie w cwiczeniach, ja sie juz dawno poddalam..zawsze mam slomiany zapal. Waga stoi w miejscu.
Marzus, ja tez bylam 2 lata w Anglii, czasem teskni mi sie zwlaszcza za shoppingiem :)

Do góry