reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Szukam alergologa bo zapisalam sie na 16 wrzesnia. Musze gdzies prywatnie podjechac. Mam namiary na dobrych pediatrow w B-stoku (60km ode mnie) Czy moze szukac konkretnie prywatnego alergologa?
MONIKA wyrazy wspolczucia. Mialam jednak nadzieje, ze Twoj tata z tego wyjdzie. Przutulam
Zosiaczek przeslodki.
Jakie leki dostaliscie?
NISIAO widzisz tak zle nie bylo. Chorobowy kaszel jest taki, ze na pewno bys to zauwaxyla. A jakie leki Wam dala?
Laura przez 12 dni przybrala 200gram i wazy 5670 gram

Laura non stop chce cyca. Ulewa ale chce dalej, piszczy marudzi. Przy jedzeniu tak nerwowo mnie sciska ze mam juz caly dekold podrapany i az mnie to boli. Ile taka mala sily ma. Co jest? Nie najada sie, nie leci jej? Ale przeciez ulewa

reklama
yoanna82 - no powiem że już mam swoją ulubioną farbę od dziś chyba zaczne cześciej farbować :)

wiecie gadałam z kumpelką jej córa ma 2,5 miesiąca ja sie nigdy nie wpierniczam bo każda mama ma swój rozum instynkt każdy bobas inny ma inne potrzeby ale ta mi gada że ona już 2 tyg daje małej mleko krowie 120ml na noc tzn gotuje to mleko daje kasze żeby jej sie dziecko w nocy nie budziło tralalalalalala a tu głosy słyszałam że jak małemu brakuje chwili do 4 miesięcy to na marcheweczke za wcześnie tralalala :eek::eek::eek:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam pytam no ale jak jakie mleko z kartonu ???? a ona nooo to normalne mleko tylko że 0% tłuszczu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PUSTISZI za czasow naszych babc nie bylo MM i faktycznie mieszaly mleko krowie z woda i tym dokarmialy. Ale zeby w tych czasach to rece opadaja

Marika - ha! ona to samo mówi że jej babka wychowała 6 dzieci w tym jej matke na takim sposobie ... tylko że ukrywa to przed pediatrą a czemu ? nie wiem ... zapytałam tylko czy na obiad schaboszczaka jej daje to zmieniła temat ... no nic ona tez odkąd ją znam (10lat) to tylko "trawe" je

Ania szpital w którym zmarł mój tato jest szpitalen akademickim więc nie ma się nic do powiedzenia, oczywiście pisaliśmy oświadczenie że nie mamy żadnych zastrzeżeń itp i nie chcemy sekcji ale to dyrektor podejmuje decyzję (babcia zmarła tam rok temu i mimo że też pisaliśmy podanie, miała robioną sekcję i pogrzeb był dopiero po 2 tyg tak długo to trwało) u taty teraz też było wiadomo dlaczego zmarł, po 6 dniach śpiączki przestał samodzielnie oddychać i gdy podlączali go pod respirator od razu powiedzieli że w razie zatrzymania akcji serca nie będą reanimować... Więc po co sekcja? Dla studentów.

Marzus my mamy takie cudo Katarek :: Aspirator do nosa-sposoby na katar u dziecka, niemowlaka i polecam bardzo gorąco! Katar wyciąga w 3s dosłownie! I do tego używaliśmy Nasivin od 3 miesiąca zycia, na noc maść majerankowa i Maść Vicks VapoRub taka maść na klatkę piersiową i przechodziło :)

Marika na kaszel mieliśmy prospan a na anemię Ferrum lek w syropie i my mieliśmy nadzieję do końca, w noc zanim umarł śniło mi się że się obudził i był taki jak sprzed 2 lat przed udarem, całkiem sprawny. Gdy się cieszyłam że już jest zdrowy powiedział mi się przyszedł się tylko pożegnać, i po południu zmarł... :(
Trzymam za Was kciuki niech te 3 tyg szybko miną i będziesz mogła chociaż spróbować dokarmiać lub zagęszczać swoje mleczko :*

Pustiszi moja bratowa gotuje od 3 msc życia małemu zwykłą kaszę manne na mleku 2% i dzieciak ma już 2 latka i zdrowy :) Ja nie mam odwagi i przekoniania do takich metod...

MONIKA to mialas sen przepowiedni. Slyszalam juz nie raz o takim czyms. A czy tato leczyl sie u jakiegos specjalisty?
Moj szwagier w wieku 27 lat mial udar. Zycie wisialo na wlosku. Na szczescie po leczebiu wszystko dobrze sie skonczylo. Jest na rencie
Znam ten syrop dawalam starszakowi.

Marika mój tato miał 58 lat gdy dostał pierwszego udaru, spędził w szpitalu miesiąc przy okazji wyszła astma, miażdżyca ale trezba przyznać że palił po 2 p papierosów dziennie... Doznał paraliżu lewostronnego, niesprawna ręka, noga nawet twarz. Po roku rehabilitacji po 2h dziennie już sam chodził o lasce i potrafił zginać rękę w łokciu, w medzyczasie dostał padaczki i dzień po świetach poszedł do toalety wracając się wywrócił bo właśnie dostał ataku i już się nie obudził. Był pod co tygodniową bserwacją lekarza rodzinnego, prywatnie co miesiąc neurolog i co jakiś czas tomograf i różne badania krwi itp. Nic nie wskazywało że może się coś stać :(

reklama
Marika
no kaszelek to ma rzeczywiści inny niż wcześniej,zaraz widać że coś nie tak,i dziś często tki duszący.
Biedna.
Tyle tych syropów,że mała już potem miał ciężko to wszytko przełykać :( ma min ibufen na 3 dni po 3xsyropek lipomal,,ma przepisane krople Berodual i do tego sól fizjologiczną na inhalacje,inhalator tłokowy przeznaczony o aerozoloterapii .Udało się w aptece wypozyczyć-choć nie wiem czy nie warto by było w coś takiego się zaopatrzeć.
do tego syrop Bactrim,i syrop Elofen,wszystko mniej więcej 3x dziennie w dawkach 2,5 ml ibufen 1,8ml .

W środę kontrola,oby to pomogło,tak pokasłuje przez sen ,że boje się kłaść,że nie usłyszę jakby się akurat ksztusiła.

Mnie też gardło drapie już mocniej,kurna,kurna.

z biegiem dnia kaszelek już jest bardziej wyraxniejszy,także dobrze że pojechaliśmy dziś a wczesniej miala taki suchy,jak w wiekszości i nie wiadomo czy to już nie był początek dlatego uwaga wyostrzonabo mężu chory to wiadomo.

co do karmienia raanyy ,ja bym nie miała odwagi miąchać mleko krowie np i zagęszczac kaszkami itd,w sumie nasze mamy,babcie jak robily i my zdrowi,no ale teraz inne czasy i szczerze jakoś nic na wlasna reke bym nie robiła.

Własnie się zastanawiam kiedy by wprowadzić Kindze pierwszą marchewke potem no kleik ryzowy do mleczka,co pierwsze powinnam była i kiedy,jak już stukną 4 miesiące to można czy lepiej jeszcze tak odczekać z dwa tygodnie....

Strasznie jestem ciekawa jak przyjmie te nowe posiłki...
Karmie MM ,więc może to jakaś róznica co pierwsze podać.
Tak poza tym to jak Kinga ma te mleko Nutramigen,to te kaszki też pewnie jakieś dla alergików,wlasniemam chyba kleik ryzowy dozwolony dla dzieci z nietolerancją mleka krowiego oraz soi,to chyba bobovita a też z nestle jest kaszka Sinlac bodajże ,ale te pytania to może na wątku dla alergików

Do góry