reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie ale mi sie przykszy za Wami !!!! :( mam sajgon 3 dziecko mi doszło do opieki moja chrześnica Wiki :) jej mama w szpitalu 33 tydz zagrożenie porodem przedwczesnym a malutka w brzuszku za mała za słaba na ten świat :( wiec leży biedna nawet siku do basenu :(

wiki mi daje popalic ma 4,5 roku jest okropna juz nie mam sił ale musze sobie poradzić musze pomoc szwagierce ona mi pomaca służy zawsze i ja zrobię to dla niej i drugiej jej coreczki !!!

reklama
Witam
Dzis mala nic mi nie spala. Dwa razy spacer i tez praktycznie nic. Co to jakis skok?
Ide sobie pod blokiemnz wozkiem i psem (takim wiekszym Yorkiem) A tu nagle nie wiadomo skad podbiega Bulterier sasiadiw z bloku obok. Rzucil sie na mojego Tobiska. Ja smycz do gory i go podnioslam. Te bydle zlapalo za jego bluzeczke i wlasciciel ledwo odciagnal. Tlumaczyl sie ze mlody i chce sie bawic. Ja tylko powiedzialam ty w kaganiec go bierz. Wystraszylam sie i zdenerwowalam. Bluzka porwana. Maz pozniej podszedl jak wlasciciel wrocil i piwiedzial o tej porwanej bluzce i niby kase ma oddac. Jak mozna z psem takiej rasy chodzic bez kaganca. A jak kolejna ofiara bedzie dziecko. Mam nadzieje, ze da nu to do myslenia

FIFKA wszystkiego Naj dla Adrianka. Oby to od plesniawek

KAMAG mi dalej boli jeden sutek, byl mocno rozszarpany. Goil sie prawie 2 msce. Juz sie z tym pogodzilam, ze bolal, boli i bedzie bolal poki nie skoncze karmic.
Sprobuj do poradni laktacyjnej

MIRKA to super ze usg wyszlo pozytywne.
Ja ubieram w pajac bawelniany, czapka cienka pawelniana i na to bardzo cieniutki kombinezon. W samochodzie i tak potrafi sie spocic. Jak jest bardzo cieplo to nie przykrywam, mniej cieplo to tylko okrycie od fitelika/gondoli a bardziej zimno to kocyk

AKUKU to wychodzisz bez zadnej czapeczki na dwor? Troche mnie to szokuje ale wiem, ze tak robia i nic sie nie dzieje ;)
DONA ja wielojrotnie jadlam frytki ale te mrozone do piekarnika i bylo ok

FIFKA to super ze to tylko zabkowanie

MAGSUS a podaja sterydy dla tej ciezarnej. U mojej kolezanki uratowali corke z 32 tyg. Niecale 2 kg. Urodzila sie zdrowa dzieki sterydom i tylko tydz lezeli w szpitalu jak waga przekroczyla 2 kg

Marika tak u mnie czapki sluza jako ozdoba hehe, ja ogolnie jestem za nieprzegrzewaniem dzieci i uwazam ze kapturek wystarczy, szczegolnie jak jest w wozku czy foteliku, bo ma bude i mu nie wieje. A on jak za ciepli to sie zlosci, zawsze wole ubrac czapke jakbg wialo niz zdjac jak bedzie spocony ;)

Fifka bo Adrianek sie bardzo dobrze rozwija... on na rom powienien otroic wage urodzeniowa czyli mniej niz 9 kg a na pewno tyle bedzje mial...zreszta moj Viki mial jakos tyle na rok a zdrowy chlopjna jest ;)

Aaa zator mi sie na piersi zrobi., teraz po odciaganiu... wkladka byla krzywo i chyba przycisnela kanalik, a teraz nie chce sie to odciagnac ...wrr..a Emil jadl bedzie dopiero rano..

Hej kochane

Ale u nas dzisiaj piękna pogoda była:) pierwszy raz byłam z Lenusią w chuście na dworze i to jest to:) łatwiej mi bawić się z Marti :) ale dziSiaj zupełnie bez wietrznie było.

Marika moja dama też tak mało śpi w dzień jak Twoją ciągle się zastanawiam co jest tego przyczyną .

Kasieńka super że ten sotie avent i u Ciebie się sprawdził :) sama się zastanawiam nad nim. Ale moja ostatnio ciąga ten super cienki z mambaby. Jednak ze smoczkowym dzieckiem ciut łatwiej:)

Mirka super że nie'ma Leoś też przepukliny:)

U nas dzisiaj bardzo ciepło było. Ja ubrałam w body na długi, półśpiochy, pajac welurkowy, cienką bawełniana czapeczka miałam jeszcze kocyk ale było tak ciepło że odkryłam:)

Cześć dziewczyny,
Nie mam czasu wszystkim odpisać, bo zaraz gości mamy a ja w pidźamie:) chciałam się tylko pochwalić,że mały spał dziś od 19 do 7 z jedną pobudka 1h:) a cycki to myślałam, że mi odpadną..ale wyspana jestem..chyba nawet w ciąży tyle nie spałam:)

młego dnia

hej kobiety

u mnie prawdziwy koszmar nocny, od 00.30 kreceni ze i wiercenie, ja nie wiem moze jednak po tych frytkach:( a nie zjadlam duzo wlasnie zeby nie przesadzic, dopiero nad ranem wzielam go do siebie i troszke pospal, tak zaczynam sie zastanawiac czy to tez nie mam wplywu na jego sen ze moze on chce spac blisko mnie? ale wtedy zle by spal chyba przez cala noc., teraz odsypia a ja ledwo na oczy widze

Mirka super ze usg dobre wyszlo

Magsus trzymam kciuki zeby wszystko dobrze bylo ze szwagierka, boze jakie to jest straszne gdy dojdzie sie juz do takiego tygodnia i pozniej nagle zagrozenie. i za twoja wytrwalosc tez trzymam kciuki

Dona ja zabieram Adriana do siebie... On budziłby się inaczej co godzinę na pierś a tak oboje śpimy w zasadzie normalnie - bo się przytuli i nie ma już takiej potrzeby cycowania, bo on głodny nie jest... po prostu potrzebuje bliskości. Ze starszym też spałam i się oduczył całkiem gładko...

Papagu
nooo brawo dla malucha!!

Akuku
wiesz, bo ja durna porównuje... Konrad urodził się niewiele większy a rósł szybciej...i też był cycowy. No ale już tyle osób powiedziało mi ze wszytko dobrze z jego wagą więc postaram się nie myśleć o tym :-) oj.. 9 kg na roczek... będzie mikrus :-D

Marika
miałam to samo jak byłam w ciąży... Taki niby mały pies wybiegł na mnie i do kostki skakał... pogoniłam go butelką którą miałam w torebce inaczej by mnie dziabną. Byłam sama więc nic się nie stało ale tak opieprzyłam właścicieli ze szok... bo mogłam iść z Konradem i co wtedy? Nie odpowiedzialni są ludzie...

Magsus
to ładnie z twojej strony ze chcesz pomóc choć wyobrażam sobie jak ci ciężko...

A ja zaraz jadę do mamy i spadamy na zakupy :-) wiem że będzie ciężko bo maluchy pewnie nam pomarudzą ale z drugiej strony cieszę się ze wychodzę z domu - mąż pracuję od 10 do 20... więc miałabym perspektywę siedzenia samej caaaały dzień...

Hello :)

U nas piekna noc :) Mala spala od 21 do 5 rano bez zadnej pobudki :) Za to Kuba wstal o 5.15!!!! Ale ze mamy z m podział ze ja do malej wstaje a on do mlodego wiec ja nie narzekam hihihi. Emma wstala dzis i tak wyjątkowo wczesnie bo o 6.30 ale po 20min znow padla i dakej spi :)

Magsus- no to wytrwałości i cierpliwosci zycze a szwagierce dużo zdrowka i powodzenia!!!

Akuku czasem i mi nerwy puszczsja przy mlodym...no takie to uroki macierzynstwa :) A co do zastoju to delokatnie rozmasuj zebys kurcze z tego jeszcze zapalenia nie dostala.

Marika no to niezla przygode mialas...Ja jestem bardzo uczulona na ludzi ktorzy wyprowadzaja duze albo grozne psy bez smyczy czy kaganca. Moja mame kiedys zima zaatakowal taki pies i przewrocil ją tak niefortunnie ze zlamala reke w nadgarstku. Teraz to jak tylko by mi właściciel takiego psa pyszczyc zaczal to na bank bym na policje zadzwoniła.

Mikej soboty dziewczyny!!!

Wlasnie umylam 2 okna. Jeszcze 2 zostaly ale te noge z balkonu i nie musze otwierac.
Taka piekna pogoda i co by tu porobic.
A z tym Pitbulem to najgorzej, ze wlasciciel widzi w nim dalej malutkiego rozbrykanego szczeniaczka. A za bluzke nie podaruje. Powiem tez innym zaprzyjaznionym wlascicielom psow, zeby uwazali
AKUKU lipa z tym zastojem. Ja nigdy takiego czegos nie mialam, zadnych nawalow ani nic. Taka malo mleczna jestem ;)

ANBAS takie grozne psy sa dla madrych ludzi. Dorosly facet nie potrafi utrzymac

reklama
Mi sie zastuj zrobil przez sciagwnie laktatorem ...musialam za mocno lastikiem przcisnac I mleko lecialo I sie kumulowalo.. zrkbil sie z lewej strony prawej piersi..tak wewnatrz taki bolesny guzek..dzis juz troche lepiej.
Emil spi ja juz pocwiczylam... @ dostalqm dwa dni temu zaczelo sie od plamien a dzis juz leci ze mnie... wiec znowu plodna jetem hahaha.

Fifka moj Vuki tez byl malutki a urodzil sie 3250...az zajrze do ksiazeczki...a tu Viki mial rok...hehe

Załączniki

• 1396088112374.jpg
    1396088112374.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 55
Do góry