reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Donka, narazie tylko dorabiam do macierzynskiego, do pracy wracam we wrzesniu, nie mamy duzo zlecen, bo dopiero myslimy nad reklama, plkatami, ulotkami.

Nie wiem co zrobic na drugie danie...chyba po lososia skocze do lidla.

reklama
Dona wiem, że przesadzam pisząc, że niestety ale małemu też zdarza się przespać noc z jedną pobudką więc mnie po prosto do dobrego przyzwyczaił..:)
u ma wróciliśmy ze spaceru...pada:(

Papagu ja nie wiem czy sie gdzies dzisiaj wybiore z moja trojka.. co chwile pada snieg deszcz grad...masakra.
Ja musze isc obiad zrobic... mysle co z tego kurzaka zrobic..ja chce dietetycznie bo jednak zabralam sie za cwiczenia wiec I dieta sie przyda dla lepszego efektu... choc z drugiej strony nie chce miec problemow z pokarmem..wiec jak tylko maly zacznie sie czesciej budzic lub za malo pokarmu bedzie znowu znaczne wiecej jesc..ale cwiczyc musze. No I co zrobic z kurczaczka ?? Najlepiej na parze..no I co ziemniaki jesc ?? Ajj.

Fifka zazdroszczę wypadu do kina! My nie mamy z kim zostawić Zośki :( mama musi się opiekować tatą, teściowa ma psa który skacze wszędzie i nie zostawiam tam córki bo już kilka razy prawie polizał ja po twarzy a ja jestem na to strasznie NIE , przyszła mama chrzestna tak miała pomagać a się zawinęła do Irlandii będą się widywać 2 razy w roku, a moja siostra ma 2 dzieci w tym jedno 1,5 roczne więc ciężko jej ogarnąć 2 takich maluchów jak się nie jest przyzwyczajonym (zostawała kilka razy na 1-2 h ale ciężko jej :) )

Gratuluję przespanych nocek :) U nas o 20 jest 150 ml i dopiero o 6 wstajemy i kolejne 180 :)

Sylka współczuję kraksy! U nas też pada ale w końu ja mieszkam pod Wrocławiem więc taka sama pogoda :) A macie jakaś strone z tym co robicie?

I muszę pochwalić Zosiaka! Od 2 dni ciągnie głowę do siadania :D

Monika nie mamy zadnej stronki, zadnej reklamy jeszcze, narazie to co bylysmy to dzieki poczcie pantoflowej, glownie dzieci z przedszkola w ktorym pracuje, wlasnie chcialbysmy umiescic cos na stronie przedszkola, zeby to rozleklamowac.

A moj tez czasem do siadania ciagnie, jak go trzymam na rekach. A jak lezy to podpiera sie na nozkach i pupke podnosi do gory, Wasze tez tak robia?

Konika mysllam ze pytalas o cwiczenia haha... widac zmeczenie mnie dopadlo..

Wlasnie dzwonili z m pracy ze zamiawt na 22 ma byc o polnocy...wszystko fanjnie pieknie ale ja go musze zawiec...czyli co pojde spac o 1 ... no masakra jakas. Chyba ze na rowerze smignie bo ja nie moge caly dzien z dziecmi I jeszcze malo snu...a o 6 pobudka... tel obudzil emila I teraz spac nie moze wrr..

A I zrobil kupe tak duzo ze az na kosci bodrowe I uda mu weszlo hhehe.

Cześć:)

Jutro znów sama z dziewczynkami :( aż się boję bo Lenusia ma chyba znów skok to znaczy nie może w ciągu dnia zasnąć a jak już jakimś cudem się uda to budzi się po max 20 minutach. Dzisiaj przez cały dzień nie miała żadnej konkretniej drzemki! Do tego jutro mam do kontroli z nimi. Marti nie musiałabym brać ale lekarka chciała malutka zobaczyć bo u takiego malucha to o zapalenie płuc łatwo więc musi ja posłuchać a biorę obie bo nie mam starszej z kim zostawić. mam tylko nadzieję że nie złapią znów czegoś w tej przychodni!

Fifi możesz napisać jak przy tej pogodzie ubierasz Adriana pod chustę? Bo ja nigdy nie wiem i waham się. A jak jest bardzo wietrznie to też go bierzesz w chuście? Bo u nas ostatnie dni to słoneczne ale dość mocno wieje.

Lenka zasnęła dzisiaj szybko. Powiem Wam że u nas smoczek dużo dał odkąd go zaakceptowała to zasypia sama w łożeczku jak zaśnie smoka wypluwa i śpi słodko dalej:)

reklama
Hope zdrówka dla córeczek:)

Sylka moja też tak niekiedy podnosi pupkę ale nie jakoś bardzo często:-)

Papagu super masz te nocki:-) Chociaż ja też nie powinnam narzekać, Julka ma wbudowany zegar który budzi ją ok. 23, 1 i między 3 a 4 ale przynajmniej szybko zasypia:-) Dzisiejszej nocy się obawiam bo spała od 15.30 do 19 i po 10 minutach jedzenia padła znowu...

Akuku ja ostatnio testuję kurczaka na wszystkie sposoby;-) Nie wiem na ile sobie pozwalasz jeśli chodzi o przyprawy, ale dla mnie rewelacyjnym odkryciem był kurczak na soli - przyprawiasz jak chcesz, a bezposrednio przed włożeniem do gorącego piekarnika kładziesz na brytfance wysypanej woreczkiem soli - jak mam całego kuraka to piekę po 45 min z każdej strony:-)

Fifka super że wyszłaś do kina - fajnie się tak oderwać:-) Ja mam takie szczęście że prawie zawsze wybiorę jakiś marny film i potem słucham jak m zrzędzi więc chyba musi się on tym zająć;-)

Moja mała odkryła ostatnio że ma rękę (na razie tylko prawą) i bez przerwy ją ssie. Macie na to jakiś sposób?

Do góry