reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

... Teraz 2 tygodnie już leżę, z czego 9 dni w szpitalu byłam z powodu dwukrotnego krwawienia. Mam wielkiego krwiaka, więc nic po za wstawaniem do łazienki robić nie mogę :(. Czy lekarz mówił Ci jaki jest powód tych wszystkich krwiaków? Też leżysz plackiem? Jakie leki bierzesz? Dobrze że jesteś dobrej myśli, ciesz się swoim stanem. Mi lekarz powiedział że najważniejsze jest nastawienie i determinacja mamy!

Podobno powodem tworzenia sie tych krwiakow sa jakies "niedomogi" hormonalne...czyli krotko mowiac zaburzenia. A te jak wiadomo moga byc spowodowane czymkolwiek.
Ale jestem pozytywnie nastawiona :) Moj lekarz jest bardzo "zdroworozsadkowo" nastawiony na wszystko i mowi mi ze nie musze lezec plackiem itd... Mam normalnie funkcjonowac tyle ze uwazac zeby nie przeginac np. z cwiczeniami fizycznymi, podnoszeniem ciezkich rzeczy i nie brac goracych kapieli w wannie. Poza tym - zyc normalnie :)
Jesli chodzi o leki to dostalam 8% progesteron w takich sztyftach - dopochwowo. Mieszkam w Irlandii i ten lek jest tu dostepny a do tego podobno baaaardzo dobry. Niestety w Polsce go podobno nie ma... Moj lekarz mowi ze sam sie dziwi dlaczego bo jest skuteczniejszy niz luteina czy duphaston no i praktycznie zero skutkow ubocznych bo dziala szybko i miejscowo :)
Ale jestem dobrej mysli bo w ciazy z mlodym mialam tych krwiakow wiecej i wiekszych i bylo ok...A tez praktycznie wcale nie lezalam. A teraz z niespelna dwuletnim bablem lezenie jest i tak praktycznie niemozliwe... ;-)

reklama
anbas, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. pozytywne myślenie przede wszystkim :) jej rączki i nóżki, ja dopiero sam pęcherzyk widziałam

tyle was nowych się porobiło, że nie mogę się połapać co i jak :-p

Vinga ja tez sie nie moge polapac :) no ale wszystko z czasem sie wyklaruje :) jak bedziemy juz wszystkie styczniowki :) moze te ktore jeszcze nie pisaly to napisza do Vinga zeby wpisala i zeby latwiej bylo pamietrac :)

Kasieńka, dokładnie, nowe stycznióweczki, dopisujcie się do listy mam :)
muszę jeszcze 4 zaległe dopisać ale to jak wrócę z małym od homeopaty... znów na odczulanie. a się wkurzyłam w ogóle na tego lekarza ale to później napiszę

mea jestem dobrej myśli, jak zapewne reszta dziewczyn. Trzymamy kciuki, żeby to było te 20%
Dzidziuś się nie da, Ty też się nie daj i nie poddawaj.

reklama
Do góry