reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

ja pitolę, co za beznadzieja za oknem! dziewczęta z Wysp, napiszcie, ze u Was ładnie, bo taka jest zależność, że jaka tam pogoda, taka u nas dnia następnego:)

Ikasia - a co nabyliście w Ikei? czas się pooszczędzać kobitko!

Czikusia, Anisen - kolejny raz...chylę czoło przed Waszą cierpliwością...na teściowe

Miejskibandyta - rachunkowość jest fajna???? o matko jedyna! za długo w szkole siedziałaś...:)

Akuku - boska łazieneczka:) malusieńka, ale wszystko pomieszczone!

Fifka - ciesze się, ze dajesz sobie pomagać! mądra dziewczynka:) myślisz, ze podadzą Laurce sterydy, jak będę nadal przeziębiona, czy w tył zwrot mi zarządzą?

Kaczuszka - będzie dobrze, bo musi być! daj znać tak szybko, jak będziesz miała wieści

Delewarre - my też będziemy kąpać w pokoju, bo wanienka jest z komodą razem. I zdrówka! nie choruj!

Blue - jak dziś u Cię???? trzymam kciuki, by było ok!

reklama
Ja pitole dusze sie dwa kroki przystanek robie, zmywam zaraz konam, wczoraj plakalam taki wycisk dostalam pod zebra ze leciutko klepalam w brzuch bo bym zeszla, chce jesc ... dwa gryzy i mam ochote to wypluc bo juz mnie dusi maaaasaakra tez sie tak szybko meczycie ja z pod prysznica wychodze jak po maratonie dobrze ze wczoraj maz depilator wzial i nogi ogolil moje bo ciagle leze tak mi ciezko oddychac buuuuu....

Pustiszi-nie jestes sama. Dzis moj maly tak sie uwzial na lewa strone brzucha,ze nie moge wytrzymac z bolu przy chodzeniu. Kopie,wypina sie i mi jakies nerwy przy pachwinie uciska maly lobuz. A jak bralam prysznic to brzuch mi sie napinal i szybko poszlam sie polozyc...i tak leze caly czas...

Blue super że jesteś nadal w dwupaku!

Anisen współczuje teściowej! Aha i gratulacje za asertywność

Podziwiam waszych mężów Donka i Inomama. Ja tego się właśnie boję że mój będzie od rana do nocy w pracy a ja sama zostanę z wszystkim tak jak teraz:-(.

Pustiszi odpoczywaj dużo i może daj sobie jakieś poduszki pod plecy żeby się lepiej oddychało - ja mam takie kanapy że ani nie siedzę ani nie leżę i to jest najlepsze na oddech (inaczej łapie zadyszkę jak coś opowiadam) i na żołądek żeby się nie wracało i na zgagę.

O to to pod prysznicem spina sie, kilka ruchow spina sie pachwiny tak bola jakbym miala jakies zapalenie czy co :(
Leze tak na pol siedzaco i doslownie po kilka minut z boku na bok bo piecze rwie parzy wszystko a to dopiero poczatek tych rozciagań w brzuchu a tyle juz sily szok a co pozniej sie boje normalnie

mój Antek tez niekiedy tak sie przeciaga ze az boli bo az wystawi jakąś kostkę przez skóre i mam nadzije ze ona mi pęknie

Cze Dziewczyny!
Ja ostatnio mało aktywna na forum jestem, bo ciagle coś się dzieje, ale podglądam i czytam ;)

Czikusia, Anisen – jak czytam Wasze przeboje z teściowymi, to ja choć pewnie grzeszę tym, to cieszę się, że mojej już nie ma :/ (wiem, wiem nie powinnam tak pisać, ale wiem że byłby cyrk z nią pewnie)

Miejskibandyta – fajnie, że podoba Ci się w szkole i że masz taki zapał do nauki ;)

Fifka – super, że masz pomoc, wykorzystaj to Kobieto i odpoczywaj sumiennie ;)

Kaczuszka – 3mam kciuki, będzie wszystko dobrze… Zobaczysz

Delewarre – ja kąpałam Julkę w pokoju, bo takie miałam wtedy warunki lokalowe, ale nie wspominam tego zbyt miło jeśli chodzi o logistykę przedsięwzięcia; teraz udało się miejsce wygospodarować w łazience, kupiliśmy używaną komodę kąpielową i mieści się idealnie, więc Lena będzie łazienkowana ;)

Blue – mam nadzieję, że dziś u Ciebie już lepiej
Anisen – co do wizyty gościnnej, to Ci powiem, ze wcale się nie dziwię, że chcesz w domu zostać. My wczoraj byliśmy u mojego brata na 40-tych urodzinach. Spędziłam tam 5 godzin – część za stołem, część polegując na kanapie i powiem Ci, że jak wróciliśmy do domu wieczorem, to padłam od razu, a dziś jak się obudziłam to ze zgrozą stwierdziłam, że jest 10.35! Tak mnie to wymęczyło! I na pewno, gdyby chodziło o teściową, to bym się tak nie poświęcała ;)
Jeśli chodzi o straszne majtasy po porodzie, to ja z Julką miałam te siateczkowe i bardzo byłam zadowolona i teraz też takie zakupiłam - 4 szt. Przepuszczają powietrze, nie cisną, jeśli dobierzemy odpowiednio rozmiar a dobrze przytrzymują podkłady poporodowe, szybko schną jak się przepierze... Dla mnie bomba :)

Ja dziś złożyłam wózek do kupy, żeby sprawdzić czy wszystko Ok i teraz co chwila zerkam na niego i tak mi jakoś cieplej na sercu, że to już tylko 2 miesiące.

Czesc dziewczyny u mnie dzisiaj lepiej nie wzielam dzisiaj ani jednej nospy lezalam bylo fajnie nie stresowalam sie i widze ze to duzo daje jestem odrazu lepeij nastawiona ;) i obliczylam ze zostalo mi do terminu 9 tygodni i dwa dni wiec za 6 tygodni i dwa dni moje dziecie nei bedzie wczesniakeim jaka jestem szczesliwa ze juz tak niedlugo ;);-)

reklama
Inomama u nas dzis pogoda sliczna wiec oby jutro byla taka u was.

M zdjac wanienke i przewijak, zostaly pulki od przewijaka w lazience bo jednak moj brzuch sie ledwo wciska i jak nie bedzie miejsca w pokoju na ten zestaw to wanienka wroci z przewijakiem do lazienki i tam bede myc dzidziola, w sumie fajnie bo mamfarelek zaraz nad przewijakiem wiec moge dzidziulkowi fajnie nagrzac. No jeszce sie zobaczy. Ciasno ale jakos sie pomiescimy...

Ja dzis bylam u znajomej ona robila obiad ja deser, m byl na rowerze z jen mezem i wzial alexa a kolega synow swoich...viki zostal ze mna bo nie chcial isc na rower. No i pojedlismy choc ja deseru nie zmiescilam hahaha pogadalismy, i wlasnie dzieci umylam o poszli do lozek uff...bo ja sama zmeczona dzisiaj bo dzidziol mnie do 4 kopal hehe.
Aaa moj m sobie cos z reka zrobil ..przewrocil sie na rowerze i mam nadzieje ze to nie zlamanie, ale wyprostowac nie moze, wiec jak do jutra tak bedzie to pojedzie na przeswietlenie...rok 2013 nam nie sluzy... wrrr...wszystko do bani ehh

Do góry