reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

katerinna u mnie sie nie sprawdzilo,, bo miala byc dziewczynka a juz po miesiacu moj ginekolog (inny niz na genetycznym) stwierdzil ze cos widzi i nie wyglada mu to na pepowine, no i faktycznie teraz sie potwierdzilo

co do lodówki tez jestem zdania ze lepiej poczekac, nawet dluzej niz 2, 3 tygodnie i kupic większą bo to juz na kilka lat robi sie zakup, a pozniej zwlasza jak bedzie dziecko, czy dzieci to miejsca potrzeba wiecej, a zamrazalnik tez mam na 3 szuflady i sobie chwale

Ostatnia edycja:
reklama
witam kochane!

Wpadam po urlopie sie przywitać. Odpoczęłam, podobno się opaliłam, poszło mi 2,5kg w 2 tyg. do przodu niestety, a dziś już w pracy siedzę i się oswajam, bo normalnie leń się włączył po urlppie neisamowity;) Chorwacja słoneczna i piękna, ale co dobre szybko się kończy, choć nie powiem 2,5 tygodnia to chyba nie tak mało urlopu:)

Małą rano do przedszkola odprowadziłam i się aż popłakałam, bo ona taka szczęśliwa, że prawie frunęła do tego przedszkola, stęskniona za przyjaciółka i za paniami, że musiała jak piesek wszystkie kąty zobaczyć:) a mi normalnie łzy w oczach, że rok temu pierwszy raz poszła, a teraz już taka duża, rok temu mówiła tylko pojedyncze zdania, a teraz buźka sie nie zamyka - wszystko opowiada w takich szcegółach, że nie wątpię, ze cąłe przedszkole będzie znało dokłądną relację z wakacji heheh

katherinne: mi nic nie mówili o płci, bo w 12tc nie chciała strzelać, a mówiła, ze to bardziej strzał niż realne prognozowanie:) tez mam połówkowe w czwartek, ale ja najbardziej się boję czy szyjka trzyma i na to czekam niż na info co tam w brzuszku rośnie, cokolkwiek czy chłopak czy dziewczynka i tak nie moge się już doczekać pachnącego niemowlaczka:)
dona: będziesz miała parkę - czyli model wymarzony przez większość jak zauważyłam, bo mi wszyscy chłopaka życzą heheh
justyna: kurki - matko ślinotoku dostałam, choć ja mam tylko jedną jedyna zachciankę w tj ciąży - naokrągło mogę nutellę jeść - aż wstyd normalnie takie paskudztwo niezdrowe, ze sobie dawkuję, ale odmówić nie mogę - nawet na biały ser kładę trochę nutelli:)

przeczytałam tylko dwie strony w tył, ale obiecuję być już na bieżąco od teraz;)
pozdrawiam stycznióweczki!!

Lodówka tylko wielka :) oj wiem wiem bo mam sama i cały czas mi sie zdaje ze za mała ;) a do domu kupię wielgachną dwu drzwiową z kostkarką ;) To moje marzenie. Za rok , moze dwa , zależy jak z kasą wyjdziemy :)

Trochę mi sie smutno dzis zrobiło. W tamtym tygodniu 2 dni mama pomagała i pilnowała córeczki brata bo mieli jakieś prace na działce, dzis jest u siorki jej pilnuje Leny żeby Gocha mogła dom sobie posprzątać i okna umyć. Jutro też będzie u Gochy. A ja ? no cóż ja muszę jak zwykle liczyć na siebie i tylko na siebie :( Trochę mi źle bo jak Gocha czy Sylwia były w ciazy to skakali wkoło nich jak na spręzynkach. A do mnie , no cóż wywalili z tekstem : nie ma sie co rozczulać.
Sorki wyżaliłam sie. Juz mi lepiej. Zborę sie w sobie i dam radę. Nie potrzebuje pomocy :)
Dzis pierwszy dzień na L4 :)

Agagsm - hej i zazdroszcze opalenizny ja jak cora młynarza :)

Pytanie mam :
Jak czesto miałyscie badanie cukru ale tak z palca ???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pustiszi ja tez mialam raz z żyły wówczas gdy robiłam wszystkie pierwsze wyniki badań, a nastepny bedzie z obciazeniem ale nie wiem kiedy

Acha ... Pytam bo ja sie tak zastanawiam nad ta mieszanka glukozowa bo mi za kazdym razem nakłuwa kobita palca zbiera krople krwi w taka igielke i wrzuca w jakis odczynnik i macha i patrzy... A nie wiem co to ale skoro ma cos to zwiazanego z cukrem to moze mnie oszczedza nic jutro poprosze mojego zeby sie zapytal czy to na cukier czy co to....bo tam z wypiciem przezyje przed kolonoskopia pilam juz masakre wiec dam rade ale tyle czekacna wynik buuu

reklama
udało mi się wejść na chwilkę:) Nat usypia więc mam moment wolny
Calineczka, też tak słyszałam :) ale widocznie mój będzie spokojnym chłopczykiem, chociaż muszę przyznać, że coraz bardziej go czuję, to może jeszcze się rozszaleje :p
siva, pierwszy dzień w szkole jest wzruszający i ciąża też swoje robi ;)
Katherine, mi się potwierdził chłopczyk

Do góry