reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Jej Fifka, to hormony nieźle u Ciebie szalały jak kolędy Cię tak rozłożyły:laugh2:

A ja się muszę pochwalić że mój maluch bardzo się dziś zmobilizował, zebrał chyba wszystkie siły i zasadził mi tak porządnego kopniaka że w końcu tatuś poczuł, pierwszy raz:-D Kurczę, taka mała rzecz a cieszy:-) Strasznie fajne uczucie to było, chyba nawet ucieszyłam się bardziej niż jak sama pierwszy raz poczułam;-)

reklama
Heloł!

Przekopiowałam te linki do probek i dodalam kilka nowych przysla nam to fajnie jak nie to trudno :)

Dzisiaj czeka mnie magiczny garowy dzień : zupa pieczarkowa, pierogi ruskie ( blue mam nadzieje ze ciasto wyjdzie :)), i drugie jakies alempewnie schoszczak dla mojego jak tylko z pracy przyjdzie aaaaaa i zakupilam wczoraj jablka budyn bedzie szarlotka :):)

Ale jeszcze troche poleze bo mały tak mi sie tam kokosi wścikudupcia moooja ze mi szkoda sie ruszac :)

Miłego dnia wszystkim mamom i dzieciaczkom mam tym w brzuszkach i troszke starszych :)

Fifka, ciebie kolędy rozczulały a mnie reklamy "Merci"... jaki ten człowiek w ciąży dziwny jest
Jaguś, gratuluję mega kopniaczków, też takie już chce!!! moja dzidzi tak się rusza że ja z ledwością go czuję, a co dopiero przez skórę.
my może będziemy jechać dziś do mieszkania, Nata zostawimy u moich rodziców a sami pojedziemy dziury po ścianach łatać :p

Pustiszi dzięki za linki na te darmowe próbki - zarejestrowałam się i teraz będę codziennie do skrzynki zaglądać:-)

Malinka i fifka - bardzo, bardzo was podziwiam z tymi studiami teraz w czasie ciąży i potem przy dzieciach. Ja miałam do opanowania studia, pracę i dom i nie raz sprzątanie musiało czekać bo się po prostu nie dało wszystkiego opanować. Nie kiedy miałam już dość, dlatego cieszę się że skończyłam i już 1,5 co weekend mogę coś zaplanować albo odpoczywać w domu albo jakieś porządki.

Anisen - jak pójdziesz na glukozę to zabierz cytrynę. Jest trochę bardziej znośna ta glukoza, ale i tak się bałam że zwrócę ( w końcu do końca 4-tego mc po każdym słodkim były mdłości albo wymioty) i kolejnego dnia pójdę znowu się męczyć

Ja wczoraj piekłam babkę na spotkanie ze znajomymi i odwiedziłam mamę dlatego mnie nie było.
Dzisiaj od rana wystartowałam do sklepu o 8 żeby śniadanko naszemu gościowi i mężowi zrobić i prawie w kolejce padłam - to była już granica wytrzymałości, jak zauważyła na koniec ekspedientka ale żadna ze stojących mnie nie przepuściła a pewnie większość też kiedyś była w ciąży, więc jak nie masz siły się kłócić to zero zrozumienia.

Hej dziewczynki pare dni mnie nie ma bo odpoczywamy o mojego rodzicow:)))) jak wrocimy to sie odezwe wiecej:)
Co do tego slubu... wiadomo, ze chcialabym :))) Bedzie ojcem mojego malego cudu:) Skoro zdecydowalam ze tak bedzie i powierzylam mu taka odpowiedzialnosc, to musze miec pewnosc ze to jest TEN:))) ALe wiadomo jak jest, sa teraz inne wydatki:) a ja chce miec slub jak ze snow:)) Chce zeby ten dzien byl tak wyjątkowy, jak wyjątkowy jest dla mnie moj S:))

Pozdrawiam was ciezaróweczki:*:))

Jaguś bo śpiwa się w tym czasie o noworodku... zwłaszcza "Lulaj że Jezuniu" mnie rozczulało bo wyobrażałam sobie mojego synka... :sorry2:

Vinga oj mnie wiele rzeczy rozczulało... wszytkie reklamy z dziećmi... ba! Nawet widząc małe dzieci potrafiłam się rozkleić...

Cleopatra
oj ja w ogóle dwójkę dzieci wychowuję na studiach... Konrad też nie dość że chodził ze mną w brzuchu na wykłady to potem po porodzie mąż na zmiane z teściem wozili mi go co 3 godziny na karmienie jak byłam w szkole... :-D Teraz powtórka tyle że będę pisać prace... a to już mnie bardziej przeraża... :-) Człowiek jednak się dostosowuję

Tina ślub nawet skromny jest zawsze mega wyjątkowy... to ogromne wydarzenie :-)

Ja mam dzisiaj dzień pod tytułem "WIELKIE PORZĄDKI"! :-D

Picia nawet 75 g sie nie boje aż tak jak tego siedzenia na dupsku 2 godziny bezczynnie :( chyba z tego wszystkiego kupie sobie jakąś nową ksiązkę taka ze by w 2 godziny przeczytać ;)

My dzis pieczemy tort na urodziny Kubunia a jutro je robimy. M stale albo na budowie albo w pracowni. miał dzis nie iśc to musi. Ja padam na ryjek a w domu sajgon. lece pranie iweszać, poskładać wyschnięte i choć kuchnie posprzątam bo mi dzieci robią jeszcze większy balagan.

100 lat dla Kubusia

moje dziecko od nocy wstalo z katarem zatykajacym nos i cieknacym z nosa i to jest koszmar bo od poniedzialku idzie do przedszkola i nie wiem czy jej paneui nie wyrzuca z grupy zaraz na poczatku

Dona zrob malej syropek z cebuli i wieczorem jak bedzie sie kompac to do miski jednej czy dwoch nawet ktople typu olbas oil, jakies mentolow i zalej to wrzatkiem. Najlepiej jak cala lazienka sie zaparuje i mala bedzie to wdychac. Dwa dni i po katarze. Ja daje tez paracetamol dzieciom dwa trzy razy dziennie (zalecenie lekarza) dziala to przeciw zapalnie i przeciw goraczkowo.
U nas po moglo ;-)
Mi juz tez pomaga ale ja to juz wszystko zawalone mialam, teraz juz gardlo nie boli (plukalam szalwia po kilka razy dziennie i ssalam tabletki)
Na noc mala mozesz posmarowac mascia mentolowa dla dzieci (nie pamietam jak sie nazywa)
Zreszta w przedszkolach wiekszosc dzieci zakatarzonych, przynajmniej u nas.

reklama
Do góry