reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

witam po weekendzie :)

aha i dziewczyny nie jest tak ze jak dziecko od malego probuje wszystkich pokarmów to nie wyrasta na niejadka, jestem tego najlepszym przykladem, tzn moja corka, tez od 5 miesiaca miala wprowadzane pokarmy stale jako dodatek, i wszytko pieknie jadla, i zupki gotowane przeze mnie, i ze sloiczkow, stale wolala am, zreszta niezly pulpecik z niej byl, niestety ten czas szybko przeminal i po dzeicku ktore zjadlalo wszytko pozostal mi totalny niejadek, zjadajacy na sniadanie tylko np 2 plasterki kielbasy bez chleba
to teraz z mojego dziecka robi się mega niejadek. aż się martwię :-( rano śniadanie zjada, potem drugie... ale obiadu w żadnej postaci nie tknie po południu... i najczęściej od 13 do 20 zje owoc bo obiadu mimo kilku podejść nie chce tknąć :no:

Vinga!!!!! Kawa????? :D:D
.
już nie zdążyłam przed wyjazdem tego przeczytać :p następnym razem chętnie kochana ;)

Milusia, miłego wyjazdu!!!
zakupy nam się udały, kupiłam małemu pierwsze buciki i już w nich śmiga :) wczoraj tyle za rączkę chodził, że sama w szoku byłam ile on ma siły. z Ikei też obładowani wróciliśmy, praktycznie wszystko do pokoiku chłopaków kupiliśmy :) widzieliśmy piękną wykładzinę i pewnie też ją zakupimy. w ogóle, przed przeprowadzką to chyba dwoma busami się wybierzemy do Warszawy hehe, bo i płytki ładne i panele i kibelek i mnóstwo innych rzeczy.
teraz trochę sporo mam na głowie, mają nam w mieszkaniu posadzkę wylewać i szybko wszystkie zmiany trzeba zrobić i ścianę wyburzyć, wszystko jeszcze przed wylewką. także nie gniewajcie się gdy przez 2-3 dni będzie mnie trochę mniej na forum.
co do tycia/chudnięcia podczas karmienia... ja na początku bardzo szybko schudłam, wróciłam do wagi sprzed ciąży. waga ustała i nagle z powrotem zaczęłam tyć...

reklama
Pustiszi też stwierdzam ze te wózki są zdecydowanie za drogie :no: ale już wiem że na tym sprzęcie nie warto oszczędzać - no chyba że kupujemy używany... - Bo ja tak zaoszczędziłam na spacerówce którą kupiłam w hurtowni za bezcen bo była niefirmowa... super ale jak mi koła się rozkaraczyły to nawet nie miałam jak kupić zamienników :angry:

No ja się właśnie z małym szykuję do wyjścia i jedziemy sobie do lupka na jakieś zakupy dla maluszka i dla Konradka :-) Jak coś kupie to później się pochwalę!

cze baby!

juz kolejny dzień wstaję z pieśnią na ustach, nie że mi tak bosko, tylko chodzi za mną i chodzi. Dodatkowo jest to pieśń ucznia byłego, ma to pewnikiem swój wpływ:)
Romantycy Lekkich Obyczajów - Poznajmy Się - TELEDYSK - YouTube

Milusia - niech pogoda będzie zatem boska!

ja po poprzedniej ciązy miałam swoją wage po 6 tyg, młodość.....teraz zobaczymy:)

Elama - tatuś w szoku?:) gratulacje:)

o papierosach już pisałam, na pewno wrócę - znam siebie. Bardzo łatwo ulegam tego nałogowi

Fifka - znaczy że romantic wieczór był? jedno jest pewne - aktualnie dzieci nowych z tego nie będzie:)

Ikasia - festiwal pierogów? z owocami też były???

gratuluję wszelkich zakupów dziewczęta!

Haha Inomama a no nie! Na razie czekamy na Adriana!

A wiecie? Ja się chyba uzależniłam od starań... Jeszcze Adrian się nie urodził a mi po głowie chodzi trzecie dziecko... :-D:-D:-D:-D:-D Mój mąż chce ale go troszkę przeraża ze ja JUŻ o tym mówię :-) Ale wiem ze to sfera marzeń na razie bo najpierw muszę do pracy wrócić zebyśmy nieco finansowo oskoczyli i porobili remonty w domu.

inomama były ze wszystkim..nawet z bobem, feta I szpinakiem, brokułammi I mięsem....ale dla mnie najlepsze były z owocami...kupiłam do domu...50 sztuk:) będę miała co jeść....

No I kurcze...ważyłam się tam po tym jedzeniu I zleciałam z wagi kolejne 0,5kg...mam nadzieje ze waga się tam zepsułam, bo chyba pasuje już zacząć przybierac na wadze:p

Ikasia - to niezła wyżerka...mniam! wydrukuj sobie to, co napisałaś ostatnio i na lodówkę powieś. Za jakis czas nie uwierzysz, ze miałaś takie marzenie: kiedy ja w końcu przytyję:):):)

lkasia, jej zazdroszczę wyżerki bo ja kocham pierogi!!! chyba bym 2 kg większa wyszła z takiego festiwalu :)

mały usnął to i ja się z nim zdrzemnę :)

Wracam do żywych. No moze nie całkowicie ale wracam. od 10 wrześna l4 to bede wiecej.
Ślub fajnie :) udało sie mimo przeciwności i bylśmy szczęśliwi. Nawet teściowa nie popsuła ;)
Dopiero dzis ogarniam dom po gościach.
Jutro egzaminy poprawkowe w szkole a pojutrze wizyta ugina i USG połówkowe. W piątek plenarka a w poniedziałek pierwszy i ostatni dla mnie tydzień szkoły ;)
Jak nadrobie to coś wiecej napiszę
buziaki

Ja już po sprzątaniu - i w zasadzie dzień mógłby się dla mnie skończyć, bo ledwo żyję :-( A tylko nastawiłam pranie (nawet jeszcze nie rozwiesiłam), odkurzyłam podłogi i je pomyłam... Masakra jakaś! Na szczęście moja kochana Mami jutro zapowiedziała się z wizytą w celu uprawiania u mnie prasowactwa. Bo mój książę to się zachowuje skandalicznie - czasami to mam wrażenie, że to on jest w ciąży a nie ja ;-)
Muszę sobie teraz poleżeć, bo naprawdę chyba przesadziłam z wysiłkiem i cały świat mi wiruje... Chyba do sklepu po jedzonko jakieś na chlebek pojadę dopiero wieczorem...

reklama
taaa dla mnei tez ja tez juz wyodkurzalam wymylam podlogi i dziecko spac polozylam ;O
wiecie co mam okropny problem jestem wsciekla moje dziecko chodzi po meblach , to nei dziecko małpka jakas....wlazi na komody szafl=ki nocne, ja wchodze a ona tanczy na komodzie, podstawila sobie dzisiaj konika na biegunach i wlazla niewieze co ja mam same szafy w pokoju trzymac ;OOO???ktores wasze tez tak robi/lo?

vinga zazdroszcze mialas raj w ike , jabym tam zanocowala jak by mi karte bez ograniczen dali ;OOOOO
a co do pierogów to ja dostalam od babci 100szt ruskich bo mówilam ze mialam ochote to mówi ze uklepala tak na szybko :OOO, ona tyle lat w gastronomi robila ze hoho pierogi z zzamknietymi oczami a ruskie to moje ulubione hah ;))nawet mi pokzalaa jakie ciasto zrobic zeby bylo jak jej ;) hehe i jak mi sie skoncza to zrobie sama :))

Do góry