reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczyny czy wy stosowałyście lek na gardło Laryng up w ciąży? kurcze ja na poczatku zazywalam,lekarka mi przepisala a w sumie to pisze na ulotce że nie mozna.Mam nadziejeże nie bedzie z tego konsekwencji dla malucha złych.Dostalam te mentolowe i tak je ssalam niechetnie w sumie nawet mniej niz mialam.Mam nadzieje,że nic zlego sie nie stanie....tak jak mowie to bylo jakby na początku ciąży
płakać mi się chce bo jak zaszkodziłam tym maluchowi....:( niegdy sobie tego nie wyaczę,ale kurde zaufalam lekarzowi rodzinnemu.

reklama
Co do usg 4d to jak bylam w polsce robilam w rybniku I kosztowalo 200 z plytka wiec chyba ok.

Anbas, a pamiętasz gdzie dokładnie robiłaś? W Lift Medzie może? Ja właśnie tam chodzę do gina i ostatnio na chwilkę przełączył na 3d, dał nam zdjęcie buźki i następnym razem chyba poprosimy o nagranie płytki z 4d, w sumie jak jeszcze przy okazji stwierdzi jaka płeć to będziemy mieć fajny prezent na pierwszą rocznicę ślubu;-)

Justyna, Elama - ale macie romantycznych facetów... Mój jakoś nie lubi się w takie rzeczy bawić, chociaż ogólnie zastrzeżeń do niego nie mam;-) Przynajmniej mogę mu to od czasu do czasu wypomnieć, mimo że i tak się tym nie przejmuje bo wie że też zbyt poważnie nie mówię:-D

Nisiao, ale porównanie, tylko facet może coś takiego wymyślić:laugh2: Mój m na drugim usg stwierdził że mam w brzuchu jakiegoś predatora:-D

A jeśli chodzi o te lekarstwa to kiedyś dziewczyny pisały, że firmy farmaceutyczne na ulotkach to tak asekuracyjnie piszą że należy skonsultować się z lekarzem albo stosować tylko jeżeli zagrożenie dla matki przewyższa zagrożenie dla dziecka czy coś takiego i myślę że miały dużo racji i nie masz się o co martwić, maleństwo nie powinno na tym ucierpieć:)

Ostatnia edycja:
jaguś dziekuje,tk sie zeshizowałam naprawde,bo wiem że miałam zapisane te tabletki i teraz czytam że nie można,no to ja naprawdę wystraszona na maxa,czy nie zaszkodziłam maluchowi,co prawda wtedy mialam wyrażny stan zapalny gardla i jak by mi sie pogorszylo to mialam zakupic antybiotyki,czego juz nie zrobilam,leczylam sie naturalnymimetodami.zreszta gin tz powiedzial,że teraz na poczatku cazy lepiej wstrzymać się od antybiotykow.Teraz wiadomo już jestem dalej w ciazy,ale teraz to się zmartwilam czy nie bedzie uszczerbku na zdrowiu maluszka.

Natomiast ginekolog sie śmieje,że maluchy w tym usg zwylym to wygladaja jak piraci z karaibów,wszyscy faceci po jednych pieniądzach :)

jagus -tak robilam w lift medzie u dr grudnia. Super facet!!! To on wlasnie dawal nam gwarancje na to ze to bedzie dziewczynka :) Nawet sie smial ze moze certyfikat wypisac :) Teraz zaluje ze nie wzielam hihihihiih :)
nisiao- spokojnie...z tymi lekami tak juz jest ze na ulotce w 90% pisze nie stosowac w ciazy albo skonsultowac z lekarzem... Nie wiem czy bedziesz pamietac ale ja tez wczesniej pisalam ze mi gin pozwolil Sudafed w sprayu do nosa bo mam non stop obrzek sluzowki I nie umie oddychac...I poytem przeczytalam a tam pisze nie stosowac! I tak sie wystrachalam jak nie wiem co...bo to w koncu krople sterydowe sa. Ale poszlam do innego lekarza wlasnie we wspomnianym lift medzie I zapytalam o to samo I on mi dokladnie wytlumaczyl jak dziala ten lek I ze wszystko w porzadku I mozna spokojnie stosowac... Wiec jesli twoj lekarz mowi ze lek jest ok (no I oczywiscie wie ze jestes w ciazy) to z pewnoscia ma racje :) Mysle ze mozesz byc spokojna :)

oo dziewczyny zazdroszcze moj facet ma chyba bardziej meski mozg taki wiecie niedomyslny ;OO jak sie spytalam moze do kina bysmy poszli a on po co? a ja: no jak po co ostatnio bylismy jak luska byla w brzuchu w dodatku na samym poczatku :O

anbas, no właśnie zastanawiałam się czy wybrać dr Grudnia czy Skrobarczyka i jednak zdecydowałam się na tego drugiego, ale jest naprawdę ok i mam nadzieję że trafię na jego dyżur jak już bobas będzie pchał się na świat;-)
Nisiao nie martw się, jak na początku męczyły mnie mdłości to gin polecił lokomotiv, powiedział że jest bezpieczny a na opakowaniu i tak pisało że należy skonsultować z lekarzem (ogólnie coś w tym stylu że lepiej nie używać), ale stwierdziłam że lekarz wie co mówi:tak:

nisia, ja w 9 tygodniu brałam silny zastrzyk przeciwbólowy i gin powiedział, że oni piszą tak na opakowaniach bo tak naprawdę nie wiadomo, czy to w ogóle ma jakiś wpływ na dzidzię bo przecież nie robią badań na ciężarnych więc się tak asekurują, żeby potem w razie co nie było na nich... jeśli lekarz nie widział przeciwskazań, to ja bym się tego trzymała (tak zresztą zrobiłam bo inaczej bym wpadła w paranoję po tym moim leku, że zaszkodziłam dzidzi)

poza tym na samiuśkim początku ciąży to dzidzia jest bardziej chroniona i tak naprawdę nie wiadomo, co tam do niej dociera a co nie... w końcu łożysko się wykształca tak do końca jakoś w okolicach 12 tygodnia, dobrze mówię?

czesc dziwczyny

nisiao dziewczyny maja racę śpij spokojnie, dziecku na pewno nie zaszkodził lek

jezu nie wiedzialam ze w tej irlandii tak niebezpiecznie

randka z mężem, a co to takiego:)

reklama
moj lekarz twierdzi ze lozysko ksztaltuje sie do konca 16 tyg nawet... :)

donka- bodo tej pory nie bylo :( ...sama jestem w szoku :(

Ostatnia edycja:
Do góry