reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
jak ja mam rh- a mój mąż rh+ to dziecko przyjmuje grupę krwi ojca i tu się pojawia konflikt pomiędzy moją a dziecka grupą krwi. I właśnie robi się badania przeciwciał (ja dokładnie nie wiem o co chodzi), wiem, że jest dobrze jak się ich nie wykrywa.
Malinka a badań w ciąży będziesz robić mnóstwo. Nawet na HIV i kiłę :)

Vinga, my tez mamy ze starym te sama grupę b+, a mimo to mam przeciwciał sporo we krwi :)
Warto zrobić, przeciwciala mogą się pojawić po przetaczaniu krwi lub ciąży...

pierwsze badania w ciąży to przeciwciała, więc na pewno będą zrobione. mam nadzieję, że się nie wytworzyły ;)
michalina, ja na hiv nie miałam badania... to jest chyba w badaniach dodatkowych, kto chce to robi

tak? a mi powiedzieli, że muszę. robiłam w grudniu jak zaszłam w pierwszą ciążę. no to chociaż wiem, że nic nie mam złego :D

nie, mi nawet nie powiedzieli, że mogę, tylko na karteczce na tablicy w poczekalni wyczytałam. był właśnie spis badań i hiv jako dodatkowe
a kiła była jako obowiązkowe pod koniec ciąży

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojej "grupy wsparcia" :-)
11 maja zrobiłam test i ukazały się piękne dwie kreseczki :) druga jest nieco słabsza, ale niewątpliwie jest. Na początku obiecałam sobie, że za kilka dni powtórzę test dla pewności. Jednak wydaje mi się, że nie jest to już konieczne bo od dwóch dni walczę z porannymi mdłościami.
Tak się złożyło, że 12 maja obchodziłam z mężem pierwszą rocznicę ślubu, dostaliśmy najpiękniejszy prezent na świecie:happy2: Pozdrawiam!

reklama
Do góry