reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Pytam tak, bo jestem ciekawa, czy mi też to gin zaproponuje - w sumie jestem w podobnym wieku i też pierwsza ciąża.

Anisen, ale widzę, że jak już spotkałaś tego jedynego, to nie marnujesz czasu :-D trzeci dzidziuś, pięknie!

a słuchajcie, czy na pierwszej wizycie trzeba podawać grupę krwi, itd. Bo jaj jak zwykle zapomniałam, a nie chcę się pytać mamy, żeby się nie domyśliła (dopiero w czerwcu chcemy wszystkim powiedzieć)

malinka, musisz mieć coś na potwierdzenie grupy krwi, np wynik badań lab. jeśli nie masz to niestety będziesz musiała wykonać badania.

Ja nie musiałam podawać - mam przynieść za tydzień wynik (bo ja zapomniałam wszystkich badań). A jak nie będziesz mieć na kartce to lekarz i tak CI zleci badanie.

Hmmm, mam gdzieś stare wyniki badań, ale chyba nie na każdej morfologii podają grupę krwi?

Tak w ogóle ta moja fasola troszkę daje mi się we znaki - zmęczyłam się dziś i zasapałam, jak wchodziłam po schodach, co dawno mi się nie zdarzało :-( coś czuję, że bez żelaza się nie obędzie, oby znów mi anemia nie wróciła (na razie odstawiłam wszystkie suplementy, które brałam, zobaczymy, co lekarz powie).

panna, badanie na przeciwciała robi się swoją drogą, ja miałam 3 razy bo mam rh-.

ja na morfologi nigdy nie miałam napisanej grupy. musisz mieć badanie na oznaczenie grupy

ja też mam rh- , jutro będę robić badania na przeciwciała. A grupa krwi była w osobnym badaniu vinga masz rację.
Po poronieniu dostałam w szpitalu zastrzyk w dupę, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok.

reklama
mój na szczęście ma dokładnie taką samą grupę krwi co ja, więc raczej nie powinny się żadne przeciwciała wytworzyć :) ale i tak trzeba chuchać na zimne

malinka, to nie jest ważne, mi powiedzieli, że tam oznaczona może być krew pępowinowa i to nie jest wiarygodne, musiałam robić jeszcze raz badania

Do góry