reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ja tez jestem za takim wątkiem:)

Akuku tylko pozazdrościć ! :) No expresowy poród:) Co do pomylek to ja sądzę (i widzę z obserwacji u znajomych) ze czesciej sa pomylki takie ze ma byc dziewczynka a na koniec ciazy okazuje sie ze chlopak. W drugą stronę już tak czsto pomyłki sie nie zdarzają ale kto wie????

Fifka a wiesz mam podobne odczucia. Marzyłam o córce, zawsze chcialam miec panienke dla równowagi w rodzinie:)Bo syna juz mam . w tej ciazy mialam przeczucia i ogromne nadzieje na córke a tu okazuję sie ze syn. Pierwszy moment no szok lekki ale i radośc:) Teraz juz tak przywykłam do dwóch łobuzów, ze cięzko byłoby z dnia na dzien przestawić sie na dziewczynke. Juz tak sie nastawilam ze nie ze kocham fasolkę tylko kocham Filipka. I tak o dzidzi mowimy kupujemy pod kątem chłopca. Zdaje sobie sprawę ,ze płeć poznałam w 11t2d i to nie na 100% ale sie nastawiłam juz , po tym jak z tą wiadomością sie oswoiłam oczywiście/ Czasem mam taki moment,ze dopada mnie jakieś znów przeczucie chyba przez sny. Moja pprzyjaciółka snila ze poszlam na polowkowe i mowie moge zobaczyc Filipka? A dr Filipka? To baba jak sie patrzy:) no i mi 2 razy sie snila córka i moze z tego czasem takie wątpliwości.

A teraz pytanie? Kto to przeczyta:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
He he jak byscie zobaczyly opis mojego to nie ma konca. 3 dni czytania:-Dale moge sie podzielic waznymi spostrzezeniami, chetnie poradze co moge z wlasnego doswiadczenia i poslucham innych, bo oczywiscie to,ze 2 razy rodzilam to nie znaczy,ze teraz jestem expertem:-D.za kazdym razem chyba dowiadujemy sie czegos innego, bo kazdy pordod jest po prostu inny tak jak i ciaza.niesamowite, ze moze byc az tyle wersji:-)

Akuku fajnie mialas z porodem! U mnie bylo odwrotnie. Na 5 cm polozna mnie poganiala,zebym lepiej natychmiast zadzwonila po meza, bo teraz moze pojsc to b.szybko,on odwozil corke do rodziny. Przyjechal, a jeszcze 7 godzin trwalo zanim mala wyszla;-)

aj dziewczyny a o pieczeniu temat to uwielbiam. A w upaly to zwlaszcza cos na zimno. Ostatnio jadlam 'jablecznik pod chmurka', robi sie z przepisu z paczki, ale jedyne co jest z proszku to smietanfix i zelatyna. Reszta to juz swoje skladniki, jablka, bita smietana i biszkopty,przyprawione cynamonem.u kolezanki pol blachy zjadlam jak slowo daje.bede musiala znowu polski sklep obrabowac. To sie nazywa ' jablecznik pod chmurka'firmy winiary. Wstawia sie do lodowki na 2 godz. Jak slowo daje tak dobrego jablecznika na zimno jeszcze nie jadlam, no niebo w gebie.zrobie go napewno na urodziny i jak sadze nie tylko Polacy beda zachwyceni.a proste do zrobienia:-)

No u mnie jest to bardziej pewne bo potwierdzone w 15 tygodniu i lekarka powiedziała że nie ma wątpliwości... ale mimo wszytko wewnętrznie czekam na potwierdzenie :-D

Ja też mówię o maluchu Adrian i ten maluch stał się taki obecny w naszym życiu.. teraz jakoś jak myślę o dziewczynce to tak jakby ktoś mi Adriana zabierał. Śmieszne to jest... :-D

Blanka hehe a podobno do 14 tyg plec wyglada ident5cznie...stad duzo pomylek.

A ja wlasnie czytalam ze duzo dziewczynek ma opuchniete wargi srromowe i lekarz mysli ze to jajka a tu babka.
Moja znajoma do ostatniego usg przed porodem miala mowione ze na 100 % chlopak i sie nastawila anurodzila sie ania. Zycze sobie takiej pomylki, bo mimo ze nastawiam sie na chlopca, bardzo chcialabym dziewuszke.

Ale wiadomo jak bedzie synek to tez bede sie ccieszyc i juz przywyklam, choc wiem ze jakby nawet przy porodzie okazalo sie ze dzziewwusxka, cieszylabym sie hehe..gorzej jakby bylo na odwrot..hehe ze na usg dziewuszka a rodzi sie chlopiec.

O tak! Zgadzam sie Akuku !!! Tez o tym myslalam. Ze ciezko byloby sie przestawić jak wmawiaja córke, cala ciaze a tu w 9tym miesiacu czy przy porodzie syn:) Wszystko sie moze zdarzyć :) Ja Ci życzę by było po Twojej myśli:)

jejku przsetancie ja widzialam jajeczka dwa i fiutka łan powiedzial doktor ze milion procent i mam sie nei przejmowac.
blanka no wlasnie moze twoj synek to corcia takie przeczucia a ty bylas tak wczesnie ze wszytko wyglada prawie tak samo, zobaczymy pozyjemy ;))
fifka ,diablica zgadzam sie poród sn jest wdgl mnie bezpieczniejszy przecierz bozia przykazala nie ?:-)
a ja jem pizze guzeppe;)
dziewczyny nie bac sie pordów bo bedziecie jeszcze mialy blokade psyhiczna i nie bedziecie mogly urodzic haha :)
ja tez chcem watek o porodach ;)))) uwielbiam czytac ;))
pustiszi u mnie tez odrazu dyndal fiutek i lekarz mówi ze juz plec poznakl, nakierow usg na dolne czesci i mi pkzauje ;) hehe sama juz widzialan ;)

jejuuuuuuuuuuuu ale pospałam....jak ja kocham moje dziecie...dała mi pospać do 9.30 nie pamiętam kiedy ostatnio tyle spałam chyba przed przyjściem młodej na świat zdarzało sie....jak ja sie znów przestawie na chroniczny brak snu to ja nie wiem....będe płakać z nostalgii za całą nocką przespana.

no ale jestem...obiad mam z wczoraj wiec bez problemu mam wiecej czasu na BB...męza nie ma więc nikt nie bedzie biadolił "a ty znów przy tym komputerze" tylko córcia czasami uwagi sie domaga....poszłabym z nia na dwór ale gorąc taki ze aż strach .na słońcu ponad 50.

reklama
Witam sie niedzielnie:) pusto tu troszkę ,ale to jak zwykle w niedziele:) U nas tez upał koszmarny. wiec ja wynurzę sie dopiero po południu jak sie schłodzi! Milego dnia:)

Do góry