reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

nisia dobrze ze juz ok ;)
fifka ty 19 a ja 17 ;)) hehesuper ;)
gratuluje mamie czujacej kopniaczki :))!
justynaj niezle niezle ;))
anisen ladnie wygladalas!!! ;))))
kaha tak jak dziewczyny pisza zacznie sie naprezac to wyjmij zeby ci ktoregos dnia skora nie pekła, chociarz ja bym juz wyjela bo jak nie daj boze ci sie troche rozciagnie i skora i dostanie sie jakies zakazenie? moja matka zdjela w ciazy z moja siostra a pozniej przebila na nowo i jej sie ladnie przyjelo ;) ja tyle szczescia nei mialam za kazdym razem cos bylo nie tak i zrezygnowalam ;(
co do porodu po cc to zalezy moja sasiadka swietnie sie po tym czula i normalnie funkcjonowala i w dodatku dupa ja nie bolala ;) hehe tylko ze ten brzuch sie wolniej wchlania, ale slyszalm ze po drugim porodzie naturalnym macica tez ma z tym problem, tak powiedzieli mojej kuzynce ostatnio w szpitalu byla juz po drugim sn i miala brzuch jak by jeszcze jedno siedzialo ;O
ja wsumie nie wiem czy teraz bym chciaala miec sn czy cc zawsze mnie korcilo zeby sprobowac cc :)ale urodze tak jak mi bozia kaze ;). i niczego nie nalezy sie bac cc moze byc czasmai gorsze a czasami sie slyszy o takich porodach naturalnych ze nogi jak z waty .. ;( wiec jest róznie ;0

z gory przepraszam jesli o kims zapomnialam ale tyle zescie naskrobaly

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie powiedziałam mojemu Kropkowi że ciocia Blue dobrze pisze jak Bozia zadecyduje tak będzie. Kazałam mu spokojnie czekać do stycznia :)

Ja już nie wyrabiam miałam prasowac ale goraco goraco okna zasloniete i goroco ja na termometr w domu 32 a na dworze 36 w majtkach i koszulce latam wiatrak na obroty wieksze idzie sie ugotowac dobrze ze rano sie objadlam bo teraz ani mi sie mysli jesc...

Aaaaaa i jakies pol godziny temu chyba Niunia bok rozbolał i zmienił pozycje aaaaach bym go wyjeła wzieła ten buziaczek raczki nozki i wycalowala i wlozyla na miejsce.

Witajcie :)

Ja dzis byłam na badaniach, bo w czwartek wizyta:) Nie wiem, czy wam pisalam ale wzielo mnie na jedzonko dla niemowlakow .... I jem te bobowity prawie codzień:szok:

Niesiao dobrze, ze plamienia ustały....

Diablica super , gratuluje

Anna duzego bobasa urodziłaś, moj tez mial 59cm , z tym ze moj wazyl 4700

Co do porodu to ja starsznie boje sie cesarki drugiej:(
Myslalam ,ze bede naturalnie rodzic Nataniela i bardzo sie nastawilam na porod . Nie powiem,ze sie nie balam bo sie balam bardzo ale jednak cesarka wzbudzila we mnie wiekszy strach
Bez bólu dziecka sie nie urodzi, taka prawda. Kazdy inaczej przechodzi porod ale rownież i cesarkę . Moja znajoma szybko doszla do siebie po cc a ja i 2 inne kobitki na sali meczylismy sie okropnie. Po cesarce jak zejdzie znieczulenie, boli bardzo rozciachany brzuch , ale ma sie tez skurcze macicy. bo kiedys ta macica tez musi ssie obkurczyc. dostawalam kroplowki i zastrzyki ale niewiele pomagały.
Pustiszi ja kiedys tez myslalam,ze jak sie mozna bac cesarki?przeciez znieczulą wyjmą dziecko zszyja i z głowy... to nie takie proste:) ja bynajmniej ciecia nie wspominam dobrze

Milusia - dzielna jesteś! brawo! ja już wolę rodzić niż zeba rwać

Blanka - o kurde, takiej jazdy jedzeniowej jeszcze nie miałam:)

a ja dziś przejrzałam Kajkową książeczkę ciążową i tam jak wół toi, że pierwsze ruchy poczułam w 21 tyg, tak więc pierworódki kochane, nie macie się czym przejmować:)aaa, no i wagę taka, jak teraz w 15 tyg, to ja wtedy osiągnęłam dopiero w 18...

Inomama to tez zalezy jak dzidzius ulozony jest, moj np. Sobie siedzi z przodu, a z tylu za nim jest lozysko, dlatego ruchy juz czulam w 14 tyg, ale jak dzidzius jest gleboko to ..no wlasnie i 20 tydzien i pozniej;-)ale rozumiem dziewczyny,ktore chcialyby juz czuc, bo jak mam przestoje czasem, dzidzia duzo spi, nie czuje nic przez 2 dni, bo np. Tez latam w ta i z powrotem to tez robie sie nerwowa. W 2 ciazy chyba 8 miesiac to mialam gosci biegalam jak szalona, potem nie czulam wogole ruchow caly dzien i do szpitala na kontrole jechalam czy wszystko ok bo mi sie ryczec chcialo, a mala przez to kolysanie tak zasnela, ze polozne ja dobudzic nie mogly,ruszaly brzuchem, a ta chrapie....:rofl2:

aaa. Dziewczyny jesli chodzi o przenoszenie to tez tego sie najbardziej boje i juz wole,zeby sie nawet miesiac za wczesnie niz 2 tyg za pozno, blagam.tutaj czekaja do ostatniej chwili, potem lozysko juz coraz slabiej dziala,masakra.na szczescie druga dzidzia mamusi prezent zrobila i w dzien terminu przyszla.w szkole moze tez taka punktualna bedzie:-D

masaz szyjki na malutkim rozwarciu da sie przezyc, natomiast ja mialam masaz szyjki na 9 cm dwukrotnie, bo jest u mnie tak, ze po prostu rozwarcie nie chce sie zrobic na 10 i juz dwukrotnie uslyszalam, ze przec nie bede mogla i musza to masowac recznie.
w 1 przypadku dolargan mi dali,ale szczerze to zero pomocy z tego (to jeszcze w Polsce)
w 2 przypadku powiedzialam jej,ze tego nie wytrzymam, pogryze ja,albo uderze,wiec niech lepiej cos na bol wymysli. A w tym kraju oprocz zewnatrzoponowego nie daj nic. No ale trafilam na b.dobra polozna przyszla z igla na 15 cm i mi dala zastrzyk w okolice szyjki,to cos bylo oglupiajacego, bo na bol chyba nie pomogla.stracilam tylko pamiec na ten moment masazu i dowiedzialam sie od mojego jak bardzo sie wydarlam:-).sam zastrzyk nic nie bolal.
tym razem bede duzo z poloznymi rozmawiala na ten temat na moich wizytach.i moze ustalimy jakis plan,na ta okolicznosc, bo traume mam nie powiem.szyjke tez potem mialam mocno popekana, zla cytologie i tak o...

Milusia wiesz co ty dzielna jestes i to nawet bardzo!

Fifka moj facet ma takie wyrzuty sumienia, ze wczoraj myslal,ze go przez to rzuce, a dzis mi ciagle pisze czy juz lepiej. Opuchlizna na szczescie troche znika,ale jeszcze nie chce sie nikomu na oczy pokazywac:tak:no i boli nie mowie, warga od spodu fioletowo granatowa:szok:

Pustiszi, ale sie wzruszylam, baby w ciazy to chyba placzliwe sa bo mi sie ryczec znow chce.jak urodze ten ostatni skarb to chyba sie zaplacze ze szczescia. Tez musialam te 4d zrobic tak wczesnie i wszystko dokladnie widzialam, wiec po prostu sie czuje,jakby on byl juz na swiecie,sobie mysle o nim....:-)

Malinka ja z kolei jadłam już pare razy te kaszki ryżowe... boże jak mi one smakują... :szok:

Blue noooo! A i tak tej różnicy nie będzie wida miedzy dziećmi jak się już urodzą :-D

Oj to wy wielkie dzieci rodziłyście... Konrad miał 2800g i ledwo go wypchnęłam bo zahaczył o kość ogonową... (ale i tak poszło w pół godziny więc nie najgorzej) i właśnie dlatego się boję że jak Adrian będzie większy to nie ma szans na poród SN... Sama położna po porodzie powiedziała że większego dziecka bym nie urodziła sama...

Ja dopiero do domu wróciłam... byłam w przychodzi wypisać na nowo receptę bo od niedzieli mamy zapuszczać Konradowi krople do uczy i w środę mamy badanie oczek... :-( Będziemy w szpitalu a Konrada uśpią na czas badania... dużo formalności mamy teraz z tą narkozą choć chyba wolę tak niż jak koleżanka opowiadała na siłe trzymać... :-(

Matko , nie wiem czy ja Was dzisiaj nadrobie..tyle skrobiecie:p

My dzisiaj odebralismy po remoncie mieszkanie, super wyszło..teraz została kosmetyka, trzbea lampy wymioenic, drzwi I będzie gicior:)

U nas dzisiaj strasznieeee gorąco....:(:(:

I sie tez wkurzyłam, bo moj szef nic sobie chyba nie robi, ze dzisiaj jest 2 sierpnia I wypłata powinna była byc wczoraj....a dalej nie ma...;/....tego nie znoszę u prywaciarzy....w duzych firmach dzien wypłaty jest dniem swietym..;/

reklama
Do góry