reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

dona - Ty odstawiłaś duphaston, dobrze pamiętam? jeśli plamisz po odstawieniu to jasne żę to zbyt wczesnie. Wg mnie, wybacz szczerość, ale już dawno powinnaś być na IP po receptę na hormony. nie czekać nie wiadomo na co, tylko działać. Plameinie teoretycznie groźne nie jest, ale zawsze powinno być jak najszybciej sprawdzone przecież

reklama
Hej my dzis spedzilismy dzien na plazy, mama dalej obrazona...

Anksen wszywtkiego naj, widze ze tesciowa sie nie popisala :/:/
ja tez nie pamietam bysmy na randki chodzili... Ehh

Ja nie mowie ze jak sie je mieso to cora a jak nie to syn.
Ja tylko mowie ze akurat z chlopcami w ciazy miesa nie jadlam, moje kolezanki tez a z dziewczynkami jadly i bardzo bym sobie zyczyla by u mnie sie to.sprawdzilo;-)
Ogolnie czuje sie brzydko w tej ciazy a w tamtych wrecz przeciwnie. Teraz mam jakies plamy na szyji z tylu i na dekolcie, i pryszcze na plecach:/:/
Brzuch rpsnie w odstraszajacym tempie :/:/ czuje sie jak w 5 miesiacu :/:/ masakra szczerze mowiac.
Chce juz styczen.

Zmeczona jestem wiec mykam spac.

Dzień dobry!
Wstaje ruszam głową w lewo ok w prawo dobrze podnoszę się no skakałabym pod sufit jakby ze 2 metry niżej był. Głowa leciutko ćmi :) śniadanko odrazu mojemu R zrobiłam, zjedliśmy (białe szaleństwo) teraz okupuje mój łazienkę i dompracy i znowu samotność... Ale nie w sieci :-)jak ja doceniam to że Was tutaj mam ;-)
a wiecie co ja z mięsem mam na przemian na początku mięso fu, później całkiem fajnie pachnie, znowu fu, teraz jak poczuję grilla na dworze to bym jadła także cholercia wie co to za osóbka się we mnie kryje :)

Bluelovi no wlasnie jeszcze daleko :p no ja tez sobie zycze corci ale teraz to juz po ptokach i nic nie zmienie chcbym chciala hehe.

Pustoszi milego dnia zycze :-)

My wczoraj na plazy bylismy, chcialam zeby dzieci troszke kolorku zlapaly i sie udalo, tyle.ze Alexa plecki bola (choc Viki sie bardziej opalil)
Ale Alex widocznie ma delikatniejsza skorke i teraz niedny sie meczy :-( ale ze mnie matka ehh...a kremy mam posmarowac moglam.

heloła radosne ślę do Was:)

od czwartku mamy gości na tydzień, cieszę się bardzo. Dziecięcie me bedzie miało 2 chłopaków do zabawy, ja koleżankę, a M kolegę:) tylko ja nie wiem czy męskie zabawy to ja przeżyję...:) plan był taki, ze pozwiedzamy razem, ale wtedy to ja w ciąży nie byłam...a teraz owszem i raczej leżącej...a Oni nie wiedzą - nie mówiłam specjalnie, bo by jeszcze nie przyjechali:) Na stówę pojadę do Paryża 14 lipca, bo zawsze chciałam paradę w ten dzień zobaczyć, a nigdy nie składało. A reszta...zobaczymy, jak czuć się będę ja i fasol. (p.s. dziś na ten przykład fasol zechciał rano błyszczyk nowy, tak więc to chyba baba...)

Pustiszi - Ramstein czy aby? mam nadzieję, ze dziś też bez cegłówki się uda:)

Justynaj - mądrze prawisz! nie można tylko rodziną żyć, bo na końcu i tak nikt tego nie widzi...

Dona - przecież miało być już dobrze...proszę sobie codziennie rano palić przez kilka minut świeczkę zieloną - na zdrowie ona jest. Nie zaszkodzi na pewno

Panna nikt- a ile lat ma Julka? bo zapomniałam:)

dzień dobry!
ja dziś rano na pobraniu krwi, bo w pt wizyta - normalnie aż mnie cała ręka boli - dobrze, że z lewej pobierała to jako tako funkcjonuje, bo praworęczna jestem;)
Justynaj: dobrze kombinujesz, my jak tylko mamy możliwość i przyjeżdża babcia to z mężem mykamy gdzieś razem we dwoje - może nie często, ale raz na dwa miesiące mamy jakieś wyjście we dwoje tylko:) najgorszy to ten pierwszy okres jak jest niemowlak na cycu. Uwiązanie wtedy większe, ale też się da wyjść na 2-3h:)
Akuku: każda teoria dobra dla podparcia marzeń;) po prostu u mnie w rodzinie ciąże bezmięsne = córa, a to przecież bardzo subiektywne i każdy może mieć inaczej - życzę córy:) u mnie póki co nikt nie widzi ciąży, czyli brzucha nie ma, choć ja delikatnie czuję, że ciasnawo się robi w pasie w spodniach, ale ciuchy te same noszę i daj Boże jeszcze 4 tyg. widać nie będzie za bardzo,bo się muszę poukrywać w pracy do urlopu chociaż...:)
pustiszi: żeby się coś ładnego udało znaleźć do mieszkania to się trzeba nachodzić:)
dona: ja bym skonsultowała z lekarzem te plamienia.
inomama: miłego czasu z goścmi:)
miłego dnia

dziewczyny ja bylam na izbie przyjeć, zrobili mi usg i powiedzieli ze wszystko z dzieckiem ok i kazali lezec i nic nie dali, kazali tylko wziac nospe i magnez

hej laseczki
ja dziś utknęłam w domu, bo jedno dziecie ma gorączkę 38,5 a drugie kaszel gruźlika. A ja do tego mam mega migrenę. Żyć nie umierać :confused2:

dona - masz szansę jechać do innego szpitala na IP albo do lekarza zadzwonić? Kurcze niewyobrażalne żeby z plamieniem Cię zostawili tak po prostu. Plamienie w tym czasie to często objaw zbyt małej ilości hormonów po prostu, duphaston czy luteina sprawę załatwiają. No chyba że się tym nie przejmujesz (ale mam wrażenie, że raczej Cię to bardzo niepokoi)...

reklama
Dona - trzymaj sie kochana. Odpoczywaj duzo. Dobrze ze masz wizyte niedlugo. Ale kurcze zgadzam sie z ivi ze chyba powinnas to sprawdzic na IP. Bo to plamienie moze byc I z tego polipa ale I rownie dobrze z tego odstawienia... Mowisz ze bylas na IP. To kurcze rzeczywiscie dziwne zeby Cie tak poprostu odeslali z nospa tylko... No nie wiem sama...ale tak bym chyba zrobila - pojechala jeszcze raz na IP - w koncu jestes w ciazy I masz do tego prawo skoro cie to niepokoi.

Ivi - to zdrowka dla dzieciaczkow I oby twoj bol glowy zelzal do "wytrzymywalnych" granic.

inomama - fajnie masz z ta wizyta znajomych. Az pozytywnie zazdroszcze :) Do nas to sie nik za bardzo pofatygowac nie chce :( za daleko im wszystkim wiec siedzimy tu sami jak palce :( Z tego powodu tez wyjsc gdziekolwiek we dwojke nie za bardzo mozna bo ciezko tego naszego urwisa gdziekolwiek zostawic...
Ale pocieszam sie ze w nastepna sobote zaczynamy nas dzluuuugo wyczekiwany urlop w polsce :) I mam nadzieje sie "odchamic" za wszystkie czasy :) kino, randka z mezulem itd :) I obie babcie zatrudnie na full time :))))

Do góry