reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam Mamusie,

Vinga89 - ten rumianek to dobry pomysł, ja też jak zawsze cos jestem narażona i tak dla samej siebie otarcie itp. Stosuje clotrimasolum maść nie wiem czy dobrze napisałam.

Justynaj - do mojego R dzwoniła matka pyta się czy płeć znamy, no nie zawsześnie przecież .... A ona: ja dziewczyne chce...coś tam coś tam... Ja 4 chłopaków wychowałam mnie to nie obchodzi ja dziewczyne chce. A ja zdrowe dziecko. A i tak czuje chłopaka od samego początku :)

Ja nie wyrabiam dziesiaj zmuszona byłam łyknąć apap :( ciśnienie okej ale puls prawie 100, jestem podziębiona syrop z cebuli mleko z miodem stosuje ale z marnym skutkiem. Glłowa mi wrze wręcz, taki stuk łomot, przez co jeść mi się za grosz nie chce. Zaraz dołącze do mojego bo on już przysypia tylko dooglądam troszke siatkówke z kompresem na czole i mykam w pościel.
kooolorowych!!!

reklama
A ja wczoraj jadłam pizzę :) na szczęście to jednorazowy wybryk bo ogólnie mnie nie ciągnie do takich rzeczy, nadal też nie toleruję słodyczy.

Za to nakupiłam na bazarku owoców i szamię: maliny, jagody, porzeczki i czereśnie. Wyprodukowaliśmy też z mężowatym muffinki bo już nie wiedzieliśmy, co z tymi owocami robić :) pycha!

malinka ja na pizze patrzec nie moge jak u mnie w domu zamawiaja a owocow mam tyle od babci z działki ze moge sie podzielic bo tez juz patrzec nie moge , az kompotu musialam nagotowac ;-)

Vinga nie koniecznie musisz sie zarazić u mnie nie raz było tak że oboje rodzice mieli opryszczke i narzeczony jednocześnie a mnie nic nie ruszyło i nigdy w życiu opryszczki nie miałam:)
Dziewczyny cięzko mi was nadrobic tyle gadacie o płci a ja chyba trafilam do grona "oswieconych" we wtorek podczas genetycznego pokazał sie pindol:) w tym samym momencie kiedy pomyslalam ze to moze byc to (akurat nozkami ruszal i sie odslonil) ginekolog wyjechał z tekstem "nooo chyba mamy siusiaka" od początku ciazy mowilam o dziecku ON jakos podswiadomie:) ale uwierze na 100% podczas pozniejszego USG
Pytanie jeszcze do was jak to jest z tymi ruchami? mi brzuchol wywalilo strasznie szybko we wtorek wedlug usg wkraczam w 14tc czasami jak leze juz wieczorem czuje takie dziwne "cos" myslalam ze to jelita gazy ale to bardziej przypomina mala obślizgłą żabe wpuszczona do brzucha i ocierajaca sie hehe opis moze glupi ale tak to odczuwam(a to moja pierwsza ciaza)

Czikusia no to gratulacje ; )) jasne ze to moga byc ruchy ; ) ja tez juz czuje delikatne ruchy , niektóre kobiety bardzo umieja sie wsłuchac w swoje ciało a i dzieciaczki ruchliwe i szybko czuja ze to to :happy2:

Hej

Sylka no to ja mam tak samo tez pragne cory, ale jak bedzie syn to bedzie , wybrac nie moge. Mam juz 2 synow I wiem ze jak bedzie 3 to juz corki miec niw bede. Trud.o sie mowie :-)
Nie wiem dziewczyny, ale zauwazylam ze wiekszosc kobiet ktore sa w ciazy I nie moga jesc miesa, beda mialy synkow. Nie wiem czy to sie sprawdza, ale u mnie tak. Przy Alexie I przy Vikim nie tykalam miesa przez prawie cala ciaze, smierdzialo mi okrutnie.. Teraz wlasnie jem mieso, ojj jak bym chciala by to sie sprawdzalo :p
Dzis rozmawialam z kol. I ona przy synu jesc miesa nie mogla wlasnie a przy corce juz tak.
Ja zawsze chcialam miec syna I corke, ale moze.nie jest mi dane :p
Mam usg za 9 dni (od jutra 8) kto wie moze mi juz cos lekarz powie, choc watpie, a jak nie to w pl sie dowiem :-)

Vinga mam nadzieje ze opryszka sie nie zarazisz. Nie martw sie tak :-) bedzie dobrze :-)

U mnie dzis nastopilo przeladowanie...
Wracamy do domu po truskawkach, malinach I wybieganiu dzieciarni.
Prosilam mame by zrobila dzis pimidorowa, zrobila, ale nie bylo koncentratu, byly puszki z pomidorami. Umowilysmy sie ze jak bedziemy wracac to kupimy I sie wrzuci.
No I wracamy I widze ze mama idzie z pustym talerzem, wiec sie pytam milo I sympatycznie co jadlas ? (bo wiem ze zupa niedokonczona) a mama mowi :obiad
Ja: ale cos sam rosol , bo koncentratu nie ma.
M: yyy obiad yyy
a ja sie wkurzam szybko I wkurza mnie jak sie cos pytam to zamiast odpowiedziec zjadlam zupe pomidorowa na puszkach ale dodaj koncentratu, to sie glupio smieje I mowi yy obiad...
Wiec mowie ze sie zachowuje gorzej jak Alex I ze on sie od niej takievo zachowania uczy, bo jak sie ktos cos pyta to wypada grzecznie odpowiedziec!
Sie wkurzylam pikrzyczalam... Powiedzialam ze wracam do wlasnego domu I sie nawet zapytac czegos nie moge a mama zaraz ze no wlasnie Twoj domm.. Tak jak bym ja wyganiala:/:/
Jeezzzuuu czemu Ona nie potrafi normalnie odpowiedziec, ja nie jestem z zelaza ... Nie dam rady sie wszystkiego domyslac.
Ostatnio tez wracam skads do domu I przypomnialo mi sie ze musze pranie wywiesic.
I mowie :oo pranie musze powiesic
Mama:nic nie mowi.
Poszlam do pralki prania nie ma
Przychodze I pytam: wieszalas pranie?
Mama:nie
Ja:to gdzid jest
Mama: no powiesilam
Ja: na dworze?
Mama: nie
Ja:to gdzie , bo w salonie nie widzialam, poszlam do lazienki, prania nie ma
Wiec pytam gdzie pranie
Mama nic nie mowi
Mnie juz nerwica strzela I wtedy mowi ze juz zdjela przeciez... Po co ta glupia dyskusja ?
Nie rozumiem. Mam wrazenie ze specjalnie wyprowadza mnie z rownowagi :/:/

Mnie odpycha od wieprzowiny strasznie mi śmierdzi!!:/// ale podobno to mięso ma strasznie dużo mocznika i tak być może tylko nie każdy to czuje ja tez na dzisiaj jestem wykończona duzo atrakcji jak na jeden dzien dobranoc dziewczynki!!:)))))

Akuku widze ze straszny nerwus z ciebie ja bylam taka przed ciaza a teraz bez kija nie podchodz dla kazdego z rodziny kupie po orderze jak urodze:))))

reklama
Czikusia 2 ciaze bylam jeszcze gorsza, trzaskalam drzwiami itd...
Teraz to byl moj pierwszy wybuch, nie lubie jak mnie ktos poniza a tak sie poczulam :/:/
Ogolnie nawet jak mnie cos wkurza to staram sie uspokoic I trzymam to w sobie ale dzis juz wybuchlam :/:/

Do góry