reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam Mamusie,

Vinga89 - ten rumianek to dobry pomysł, ja też jak zawsze cos jestem narażona i tak dla samej siebie otarcie itp. Stosuje clotrimasolum maść nie wiem czy dobrze napisałam.

Justynaj - do mojego R dzwoniła matka pyta się czy płeć znamy, no nie zawsześnie przecież .... A ona: ja dziewczyne chce...coś tam coś tam... Ja 4 chłopaków wychowałam mnie to nie obchodzi ja dziewczyne chce. A ja zdrowe dziecko. A i tak czuje chłopaka od samego początku :)

Ja nie wyrabiam dziesiaj zmuszona byłam łyknąć apap :( ciśnienie okej ale puls prawie 100, jestem podziębiona syrop z cebuli mleko z miodem stosuje ale z marnym skutkiem. Glłowa mi wrze wręcz, taki stuk łomot, przez co jeść mi się za grosz nie chce. Zaraz dołącze do mojego bo on już przysypia tylko dooglądam troszke siatkówke z kompresem na czole i mykam w pościel.
kooolorowych!!!

reklama
A ja wczoraj jadłam pizzę :) na szczęście to jednorazowy wybryk bo ogólnie mnie nie ciągnie do takich rzeczy, nadal też nie toleruję słodyczy.

Za to nakupiłam na bazarku owoców i szamię: maliny, jagody, porzeczki i czereśnie. Wyprodukowaliśmy też z mężowatym muffinki bo już nie wiedzieliśmy, co z tymi owocami robić :) pycha!

malinka ja na pizze patrzec nie moge jak u mnie w domu zamawiaja a owocow mam tyle od babci z działki ze moge sie podzielic bo tez juz patrzec nie moge , az kompotu musialam nagotowac ;-)

Vinga nie koniecznie musisz sie zarazić u mnie nie raz było tak że oboje rodzice mieli opryszczke i narzeczony jednocześnie a mnie nic nie ruszyło i nigdy w życiu opryszczki nie miałam:)
Dziewczyny cięzko mi was nadrobic tyle gadacie o płci a ja chyba trafilam do grona "oswieconych" we wtorek podczas genetycznego pokazał sie pindol:) w tym samym momencie kiedy pomyslalam ze to moze byc to (akurat nozkami ruszal i sie odslonil) ginekolog wyjechał z tekstem "nooo chyba mamy siusiaka" od początku ciazy mowilam o dziecku ON jakos podswiadomie:) ale uwierze na 100% podczas pozniejszego USG
Pytanie jeszcze do was jak to jest z tymi ruchami? mi brzuchol wywalilo strasznie szybko we wtorek wedlug usg wkraczam w 14tc czasami jak leze juz wieczorem czuje takie dziwne "cos" myslalam ze to jelita gazy ale to bardziej przypomina mala obślizgłą żabe wpuszczona do brzucha i ocierajaca sie hehe opis moze glupi ale tak to odczuwam(a to moja pierwsza ciaza)

Czikusia no to gratulacje ; )) jasne ze to moga byc ruchy ; ) ja tez juz czuje delikatne ruchy , niektóre kobiety bardzo umieja sie wsłuchac w swoje ciało a i dzieciaczki ruchliwe i szybko czuja ze to to :happy2:

Hej

Sylka no to ja mam tak samo tez pragne cory, ale jak bedzie syn to bedzie , wybrac nie moge. Mam juz 2 synow I wiem ze jak bedzie 3 to juz corki miec niw bede. Trud.o sie mowie :-)
Nie wiem dziewczyny, ale zauwazylam ze wiekszosc kobiet ktore sa w ciazy I nie moga jesc miesa, beda mialy synkow. Nie wiem czy to sie sprawdza, ale u mnie tak. Przy Alexie I przy Vikim nie tykalam miesa przez prawie cala ciaze, smierdzialo mi okrutnie.. Teraz wlasnie jem mieso, ojj jak bym chciala by to sie sprawdzalo :p
Dzis rozmawialam z kol. I ona przy synu jesc miesa nie mogla wlasnie a przy corce juz tak.
Ja zawsze chcialam miec syna I corke, ale moze.nie jest mi dane :p
Mam usg za 9 dni (od jutra 8) kto wie moze mi juz cos lekarz powie, choc watpie, a jak nie to w pl sie dowiem :-)

Vinga mam nadzieje ze opryszka sie nie zarazisz. Nie martw sie tak :-) bedzie dobrze :-)

U mnie dzis nastopilo przeladowanie...
Wracamy do domu po truskawkach, malinach I wybieganiu dzieciarni.
Prosilam mame by zrobila dzis pimidorowa, zrobila, ale nie bylo koncentratu, byly puszki z pomidorami. Umowilysmy sie ze jak bedziemy wracac to kupimy I sie wrzuci.
No I wracamy I widze ze mama idzie z pustym talerzem, wiec sie pytam milo I sympatycznie co jadlas ? (bo wiem ze zupa niedokonczona) a mama mowi :obiad
Ja: ale cos sam rosol , bo koncentratu nie ma.
M: yyy obiad yyy
a ja sie wkurzam szybko I wkurza mnie jak sie cos pytam to zamiast odpowiedziec zjadlam zupe pomidorowa na puszkach ale dodaj koncentratu, to sie glupio smieje I mowi yy obiad...
Wiec mowie ze sie zachowuje gorzej jak Alex I ze on sie od niej takievo zachowania uczy, bo jak sie ktos cos pyta to wypada grzecznie odpowiedziec!
Sie wkurzylam pikrzyczalam... Powiedzialam ze wracam do wlasnego domu I sie nawet zapytac czegos nie moge a mama zaraz ze no wlasnie Twoj domm.. Tak jak bym ja wyganiala:/:/
Jeezzzuuu czemu Ona nie potrafi normalnie odpowiedziec, ja nie jestem z zelaza ... Nie dam rady sie wszystkiego domyslac.
Ostatnio tez wracam skads do domu I przypomnialo mi sie ze musze pranie wywiesic.
I mowie :oo pranie musze powiesic
Mama:nic nie mowi.
Poszlam do pralki prania nie ma
Przychodze I pytam: wieszalas pranie?
Mama:nie
Ja:to gdzid jest
Mama: no powiesilam
Ja: na dworze?
Mama: nie
Ja:to gdzie , bo w salonie nie widzialam, poszlam do lazienki, prania nie ma
Wiec pytam gdzie pranie
Mama nic nie mowi
Mnie juz nerwica strzela I wtedy mowi ze juz zdjela przeciez... Po co ta glupia dyskusja ?
Nie rozumiem. Mam wrazenie ze specjalnie wyprowadza mnie z rownowagi :/:/

Mnie odpycha od wieprzowiny strasznie mi śmierdzi!!:/// ale podobno to mięso ma strasznie dużo mocznika i tak być może tylko nie każdy to czuje ja tez na dzisiaj jestem wykończona duzo atrakcji jak na jeden dzien dobranoc dziewczynki!!:)))))

Akuku widze ze straszny nerwus z ciebie ja bylam taka przed ciaza a teraz bez kija nie podchodz dla kazdego z rodziny kupie po orderze jak urodze:))))

reklama
Czikusia 2 ciaze bylam jeszcze gorsza, trzaskalam drzwiami itd...
Teraz to byl moj pierwszy wybuch, nie lubie jak mnie ktos poniza a tak sie poczulam :/:/
Ogolnie nawet jak mnie cos wkurza to staram sie uspokoic I trzymam to w sobie ale dzis juz wybuchlam :/:/

Do góry