reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Jagus ja czasem czuje to samo co ty :) ale ogólnie jest dobrze:-D

Marika moj zgagulec mały ostatnio też gorzej śpi, no chyba że z mamusią to ok :) póki co zganiam na ...zęby; bo pojęcia nie mam dlaczego gorsze te noce nam nadeszły.

Dzis Filip ma dzien marudzenia, a wieczór to już dosłownie masakra była. Dobrze, że w końcu spi;-)

reklama
dzickaczek spi, ja pocwiczylam zjadlam kolacje, teraz odpoczywam po calym tygodniu :) poczytam i ide spac :)

zeby u nas 4 zeby, same jedynki :)

Jagusia, moj tez calusnik jest :) sam jescze nie caluje ale nastawia glowe do calowania i czeka :) i oczywiscie zawsze sie doczekuje ;) tesc upomina mnie, ze chlopaka nie mozna tyle calowac, ale nie zamierzam przestawac :D uwielbiam calowac moje dziecko i bede az powie "mama nie przy kolegach" ;)

Ostatnia edycja:
Witam.
Sąsiedzi od tygodnia mają remont, ja przez nich i Laura to chyba padniemy. Dziś pobudka 6:30 i do godziny 20;30 spała 30 minut z rana, 10 min w samochodzie i ponownie 10 minut w samochodzie. Uspać jej się na wieczór nie dało, z 30 min z nią walczyłam. Noc była taka sama.

A kawę to piję z 2 płaskich łyżeczek na 350ml wody i pije taką cały czas, więc to nie od tego. Albo tak odreagowuje remont, albo gluten, albo zęby idą. A taką słabą kawę to mozna z 6 filiżanek na dobę przy KP. Rano chodziłam prosić, żeby choć z godzinkę nie wiercili. No to okna stare wyjmowali. Na jeden grom wychodzi

Alanowi kupiłam oststnio takie samochodziki Angry Birds GO. Bardzo na to czekał, zbierał pieniązki. Dzis w przedszkolu był dzień zabawek, on wziął jeden samochodzik. Jak go odbierałam to w płacz, ze go nie ma. Zabierałam go jednego z ostatnich, bo prosił mnie, zę chce dziś dłuzej się pobawić. Szukaliśmy w sali. ALe co do czego wychodzi na to, ze ktos ukradł. Koleżaka wypytała synka - przyjaciela Alana, maja taką samą wersję. Alan położył na stoliku pobiegł za kolegą, a po chwili juz go nie było. Nie powiedział dla pani, bo pani mówiła nie skarżyć na małe rzeczy :wściekła/y:. W poniedziałek powiem paniom, ale nie wierzę, ze się znajdzie. Przykre to, ze w wieku 5-6 lat dzieci już kradną. Ciekawe co pani robiłą, ze nie zauważyła nic. Alan bardzo płakał, przeżywał. Powiedziałam, ze nic sie nie stało, że mu kupię drugi i ze dla Pani takie rzeczy sie mówi i w poniedziałek porozmawiam z Pania

JAGUŚ całusy, ale fajnie. Moja to tylko mój nos łapie i chce odgryźć. A co do bólu, nie czuje, tylko te mrowienie. Nic się nie zmieniło, z tym, ze już bez wkładek latam

MILUSIA brzmi makowicie

NISIAO gratki z powodu ząbków

BLANKA u nas noce to zawsze minimum 5 pobudek w ciązgu tych 7-8 godzin, ale to co sie teraz dzieje, to przegięcie

Mirka ja tak samo uważam, dopóki się nie wstydzi to będę korzystać;)

U nas chyba będzie bujanie do 22 albo i dłużej, bo Julka sobie ucięła gpdzinną drzemkę do 20;)

Marika współczuje i dużo siły życzę, a czy to normalne to nie odpowiem bo każde dziecko inne. Mój Wojtek potrafi w dzień spać 30 minut potrafi też 2godz. Czasem ma dwie drzemki w ciągu dnia a czasem tylko jedną i popołudniu już nie chcę - wierci się a zasnąć nie może dopiero na nocne spanie około 20.

Marika napisalas o mocnej kawie :p wiec napisalam ze moze nie pomagac w zasnieciu :p

a u nas nocki nie chwalac nawet spoko ... zasypia ok 19:30 a wstaje kolo 6:30... czasem zdarzy sie ze jak sie przebudzi kolo 5 to wtedy daje jej cyca i spi do tej 6:30 ... a takto pierwszy cycus wlasnie kolo tej 6:30
a w dzien kolo 3 h spi do poludnia kolo 10 zasypia i spi do 12/12:30 a potem po poludniu na 30-60 minut

ale ja troche o to walczylam ... no i sie udalo ... jeszcze czasem przed spaniem sie broni ale coraz mniej

a co do zebow to u nas dalej szczerbatek :|

My po nocy. Ciężkiej jak zwykle. 20 razy to na pewno się budziła. Może i więcej. Alan został u babci. A my z Laura wstałyśmy o 9
KASIEŃKA kiedyś bardzo bolał mi żołądek od picia kawy na czczo. Od tej pory ilam taka z lyzeczki i to do śniadania. Teraz pije z dwoma lyzeczkami ;)

A może to gluten. Ja sama już nie wiem co jest

Witam
Niech mi ktoś powie, ze to zaraz się skończy. Tylko mocna kawa stawia jakoś mnie na nogi.

rozumiem :) ale to mozna roznie odczytac ... zalezy jaka kawa mocna dla kogo :) ja np pije pol lyzeczki rozpuszczalnej i polowa kubka jeszcze mleka ;P i mi wystarczy :p

41/42 tydzien to rozpoczecie kolejnego skoku ... moze to to ... a od kiedy wprowadzacie gluten ?

Ostatnia edycja:
reklama
KASIENKA no faktycznie mój mąż pije z 3 lyzeczke z wielkim czubem. Czyli z 6 moich lyzeczek ;)
Od 9 msc właśnie. Ciężko ją też uspac. Chce spać, płacze marudzi, oczy trze ale spać nie da się jej położyć

Do góry