reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
to trafila ci sie okazja tak jak mi :D ja 270 z wysylka gwarancja do pazdziernika 2015 r.

a do tego koles wysle mi laktator za pobraniem wiec nie musze sie martwic ze wysle kaske a laktatora nie dostane:D

Ostatnia edycja:
Kamag a u nas właśnie takie odgłosy są jak ulewa czasem nawet same odgłosy i mieli buźką a na zewnątrz nie wylatuje, albo odgłosy i pojawia się czkawka to wiem że znowu refluks go męczy. My bierzemy debridad po tym jak raz podczas snu mu się wróciło ja siedziałam obok zaczął tak się dusić że nie dawał rady dopiero jak położyłam go brzuszkiem na moich kolanach tak że głowa wystawała za, postukałam rozłożoną dłonią po plecach to wypluł. Wtedy właśnie poszłam po lekarstwo, a tak w nocy to się nie zdarza raczej.

Ja dziś jestem wykończona psychicznie. Poszłam z małym do chirurga żeby mu na jąderkach zbadał wodniaka. Widziałam że ładnie zszedł ale tak na wszelki wypadek poszłam a ten bez ostrzeżenia, ani znieczulenia mówi stulejka naciągnął mu tego siusiaczka i coś tam przeciął. Mały tak krzyczał... A teraz krzyczy jak robi siku aż się trzęsie. Dostałam jakieś krople na uspokojenie i maść do smarowania a na wodniaka przecierać borasolem.

zadzwoniłam jeszcze i pytałam czy mogę go do wody wkładać żeby łatwiej mu było siku zrobić? Powiedział że ok.

jakiś czas temu pytałam rodzinnego czy tam dziecku się ściąga tą skórę i przemywa powiedział że do 3 roku życia nic się tam nie rusza a teraz tak go boli być może przeze mnie. Kiedyś i Tak pewnie by musiał mieć to zrobione a powiedzieli mi że im wcześniej tym lepiej ale poprostu nie spodziewałam się tego w tym gabinecie:(

Ostatnia edycja:
a mi wlasnie neonatolog powiedziala by nie skrzywdzic dziecka musze mu odciagac skorke bo bedzie mial stulejke.i tak robie. ale wiesz jak to jest co lekarz to inne przekonanie. sama niewiem czy ja to dokladnie tak robie jak powinnam
a reszta mam co wy na to?
mi ostatnio jak bylam u neonatolog tak mocno naciagnela ze malemu popekala skora po bokach.
jedni lekarze zalecaja odciaganie inni nie i wez tu badz madra.
a rez
a co do samego faktu ze im szybciej tym lepiej to prawda.
mialam praktyki na odziale urologicznym i widzialam 25 latka ze stulejka masakra. ale chlopak sie peszyl straszne to bylo a potem jak go bolalo masakra. ciagle prosil o leci przeciwbolowe

Ostatnia edycja:
Cleopatra lrkarz nie ma prawa nic naciagac bez twojej zgody... ja mam 2 braci zaden nie mial naciagane... moja mama ma 6 braci tez zaden nie mial... ha swoim chlopcim tez nie ruszalam..dziecko interesujac sie swoim ciałem samo sobie to robi tylr ilr moze bez bolu... tu w jak kolezanka naciagnela to lelarz na nia jak na glupia patrzala..doprowadzilabdo zakarzenia u synka i tez ani siku ani nic ; ( a potem taki twarozek z tego wychodzil... aj

Ogolnie to nie powinno sie naciagac ..zadko sie zdarza ze dziecko tego nie zrobi naturalnie ...

reklama
Wlasnie dzwonil do mnie facet laktator wyslal dzisiaj kurierem wiec jutro powinnam go miec. ehh zobaczymy jak zadziala.

Do góry