reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Monika, u nas na katar pomoglo oklepywanie pleckow 3 x dziennie, spanie na pochylym materacyku (pod materacem poduszka do ulewania ale dobre tez sa ksiazki pod nogami lozka), zakrapianie noska woda morska i odciaganie katarkiem (takim na odkurzacz). U nas tez frida sie nie sprawdzila, maly plakal bo trwalo to za dlugo - katarkiem 2 sekundy i po bolu, a wychodzi wszystko. A jest delikatny, choc brzmi strasznie ;)
I inhalacje 2 x dziennie po 10 min
3 dni i po katarze :)

reklama
Cześć
Zdrówka dla wszystkich chorowitych.. więc i dla mnie bo nadal coś gardło mnie boli
a u nas SUKCES!! mały po 3 razie załapał butelkę.. jeszcze z nim poćwiczę i może już niedługo w miasto będę mogła pójść:)

U nas tez szybko katarek przeszedl, my stosowalismy 2 x dziennie , 5 kropli witaminy C w kropelkach (juvit albo Cebion), 1,5ml wapna w syropie, inhalacje 1 mm soli fizjologicznej z 1 mm przegotowanej wody, oklepywanie, no i woda morka do noska i sciagnaie frida. Kazala tez duzo trzymac w pozycjei bardziej pionowej , zeby nie lezal za długo.

Czesc witam niedzielnie.
ja wczoraj bylam na szkoleniu udzielania pierwszej pomocy niemowletom i dzieciom..wiele przydatnych rzeczy o ktorych nawet nie mialam pojecia. Najbardziej utkwilo mi w pamieci drastyczne sceny filmikow , w ktorych gina małe dzieci nie zapiete pasami. Pamietajmy zawsze o tym, chocby dziecko mialo do przejechania 0,5km.

Pogoda sie u nas popsula od wczoraj zimno, deszczowo, wczoraj nie wychodzilam nawet z maluszkiem.
dzisiaj zobaczymy czy sie troche wypogodzi.

Ja chora..kaszel mam glownie rano..gardlo boli i juz ciemna zielenia pluje...sory za opis... kurde zawsze cos... ale skalpel juz zaliczylam bo do wieczora bym pewnie sobie wmowila ze jak chora..tudzież przeziebiona cwjczyc nie moge a tak to kolejny dzien za mna...i coraz blizej celu...

U nas nocki piekne...Emil spi od ok. 19 do 5 tylko kolo 2 sie przebudza i postekuje wiec mu smoka daje .. o 5 karmie i spimy do 7... ja dzis ide spac wczesniej obiecuje... bo jak chodze kolk polnocy to i tak niedospana jestem..a to przsz to ze jednak musze wstac by dac smoka ;)

Dobra zmykam pod prycha. Milego dnka

Dziewczyny trzymajcie mnie bo nie wytrzymam!! Kur** mać! Niektórzy ludzie to totalne zjeby! Wczoraj koło południa przyjechał do nas (a właściwie do teściów u których mieszkamy) brat mojego W z żoną i dwoma synkami- 2,5 roku i 14 miesięcy. i co? dopiero wieczorem szwagierka przyznała się że młodszy od dwóch dni gorączkuje po 38 stopni i wymiotował kilka razy. Aż zbladłam, ale myśle może to nie żaden wirus. Niestety w nocy u starszego to samo+ biegunka. Czyli wirus!! PO JAKIEGO ****A JADA Z CHORYMI DZIEĆMI W GOŚCI I TO DO DOMU, GDZIE WIEDZĄ, ŻE JEST 2,5 MIESIĘCZNY MALUSZEK??:realmad:

Laura nauczyla sie zasypiac przy cycu. Czy to zle czy dobrze to nie wiem. Cyce podmieniam na smoka. Chwile jeszcxe tak leze i uciekam. W nocy to spimy przytulone. Bo pobudki bardzo czeste
ELAMA starszak ostatnio w czwartek i piatek mial wirusowke. Juz skierowanie do szpitala dostalismy. Na szczrscie przeszlo. Laure dzieki cycy juz drugi raz ominelo

Akuku zdrówka dla Ciebie!
Elama, dla Twoich dzieciaczków też - ludzie myślą czasem tylko o sobie, też mnie takie bezmyślne zachowanie wkurza!
Lena też z katarem i czasami pokasłuje, ale na razie próbuje doprowadzić ją sama do zdrowia, wolę unikać przychodni bo tam jeszcze więcej chorób.

Elema jacy ludzie sa bezmyslni ;/:/... masakra. Ja jak mam chore dzieci to albo dzwonie ze nie przyjade a jak przeziebienie to informuje i wtedy druga strona decyduje...tego samego oczekuje s stosunku do mnie..

Akuku, a pamiętasz może jaki to gorset? Ja ćwiczyć mogę zacząć w czerwcu,bo jestem po cc, a do tego czasu hm trza sobie jakoś radzić
Elama,ludzie naprawdę potrafia działac na nerwy. Do nas tez ostatnio brat męża z 10 miesięczną córką przyjechał. Mała miała gorączkę, jeść nie chciała ale stwiedził, że to zęby a tu po dwóch dniach doszła biegunka i w efekcie szpital i rota wirus. Na szczęście Zuzia tego nie złapała ale stres był.
U nas dziś fajna noc, mała zasnęła po 21, przed 24 dostała butle na śpiku i spała do 8. A właśnie miała zaliczyć dłuższą drzemkę a tu juz po pół godzinie słyszę że już się budzi, zmykam....
Zdrówka dla wszystkich zakatarzonych !

reklama
Milusia udany Twój synek :):-D:tak:
Akuku no to ładnie obie idzie,na pewno widać efekty a wtedy to jescze bardziej mobilizuje,kurcze tez musze zaczac,ale nie wiem bo juz rozne zdanie sluszalam jak t po cc cieciu,mi lekarz powiedzial że po 2 miesiącach mogę.
Elama no jasny gwint,niepoważni jacyś :no:ryzykować tak i przyjeżdzac z chorymi :no:brak słów
Kurcze nadal nie mam @ nie wiem czy to normalne o cc :confused:

Wspólczuje Wam problemow z tym katarkiem,zdrowka dla Was i pociech

Do góry