reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

ja stosowalam hemorol i potem kilka razy masc procto hemolan.
czopki przez 3 dni 2x na dzien, potem tylko na noc do skonczenia paczki

Anisen, pokazuj fotki :) lubie szalone kolorki na wlosach

ja teraz odrostami swiece, boje sie farbowac tak mi wypadaja. Najgorsze ze na tych odrostach widac siwe! nie mialam pojecia!
i teraz dymemat, byc siwa czy zaryzykowac i byc lysa ;)
i chyba jednak pofarbuje jak moja mama przyjedzie, jakas farba bez amoniaku..a co tam, ladne peruki sa, pewnie nawet ladniejsze niz moja czupryna :D

Ostatnia edycja:
reklama
Bylam w koncu u gina. Wszystko ok. Na suchosc Mucovagin, mozna bez recepty kupic. Zapomnialam zapytac o cwiczeniach po cc, od kiedy mozna.
MIEJSKIBANDYTA czopki Proctis M. Drogie ale pomagaja szybko. Takie mi chirurg polecila. Poczytaj o nich

Hej,
Milusia dzięki za odpowiedz, Białystok mówisz... to niestety muszę poszukac jakiegoś specjalisty bliżej nas bo trochę daleko:tak:
Dona my tez skłaniamy sie za podcięciem tego wędzidełka ale lekarze karzą czekać i jeszcze nie znalazł sie żaden który by sie na to zgodził. Mąż miał podcinane jak miał 7 m-cy i wszystko ok. Wolałabym chyba szybciej bo przez to mieliśmy problemy z karmieniem piersią i polegliśmy w efekcie, z utrzymaniem smoczek w buzi.
Marika mi ginekolog powiedziało że po 6 m-cach mozna zacząc intensywniejsze ćwiczenia.I juz sie doczekac nie mogę, bo ostatnio pani w sklepie która mnie rzadko widzi powiedziała ..... "Jak pieknie Pani w ciąży wygląda":no:Fakt faktem mogłabym jakąś dietę zacząć, ale cóż począć jak uwielbiam słodycze ech.....
Mam do Was putanie bo moja Zuzia ma ostatnio ciągle zapchany nosek, nie ma kataru ale słychać że ciężko jej się oddycha. Pryskamy woda morską ale nic nie daje.

Milusia u nas wywoluja kupke wibracje w lezaczku i przedewszystkim noszenie przed soba plecami do mamy. I chodzenie takie po miszkaniu wywoluja u nas i jedno i drugie... Moze pomoże...

MILUSIA a mala cierpi z tego powodu? niektorzy termometr wkladaja, cos jak przy mierzeniu temp
PATI tak i ja czytalam, ze dopiero po 6 msc. Kup sobie pas neoprenowy, kosztuje grosze. Terax sie lenie i nie nakladam. Zakladalam na noc, najpierw jakikolwiek balsam i na to ten pas. A rano taki brzuszek fajny "zbity"
Odtyka nosek Nasivin. Laurze tak w nocy i nad ranem nosek sie zatyka

Milisia moj od wczoraj kupki zrobic nie moze tzn wczoraj tez nie robil..i juz noc byla slaba, dzien do bani bo steka i kweka...teraz tez jecze...nosilam pol dnia pedalowalam nozkami...i nic... chyba sprobuje mu rumianku dac ale nie mam glukozy ...a zwyklego nie wypije..probowalam. juz bylo dobrze to znowu cos sie dzieje..wrr.. jutro kupie glukoze i bede codziennie rano dawac mu rumianku...tylko ile dawac moge rano i wieczore. 50 ml ??

Dona no wlasnie ona o to sie boi ze to moze jakieś upośledzenie :( przegadalam dzis z nią ze 2 godz potlumaczylam troche i skoro tylu lekarzy w tym neurolodzy twierdza ze wszystko jest ok to tak musi byc !!! Wiecie doszłam do wniosku ze jej w głowie teściowa miesza bo ciagle powtarza a teściowa powiedziała a teściowa tak uważa :( to na koniec nerwy mi nie wytrzymały i kazalam teściowa zbadać u psychiatry !!!!

Kurde u nas kolka jak nic bite 3 godziny ryku jak na pastwisku Oliwia ryczała ja ryczałam i na koniec Julia :(

dzis cały dzien na dworze od 10 do 17 z jedna przerwa na mleko a tak to dziecko spalo pięknie :) no wiec zeby za dobrze matce nie było zakończyła dzien z przytupem a co !!!

Akuku dzieki:) i ja jej to poleciłam zeby rozpuścila troche dziecko jesli chce zeby mała domagała sie jej bliskości :)

inomama no dokładnie sama tak zaproponowałem hi hi mówię dawaj swoją na tydz a ja ci dam moja zobaczymy :) żart oczywiscie :) zreszta jej by Oliwia nie przeraziła bo starszy jej syn tak dał w kość dziewczynie ze szkoda gadać :(
pa co do wiesniary to w moim wygladzie to określenie za słabe strach na Wróble albo księżniczka tabaza osz fack porażka brzydka jestem jak noc listopadowa :) hehe mało tego jak chciałam cos poprawić to efekt był okropny ;) az sama sie przestraszylam dziwne ze lusterko całe bo ja na jego miejscu rozsypla bym sie w drobny mak :)

milusia końcówkę termometru delikatnie wsuń kilka razy i powinno pomoc jak nie zrobi znaczy ze nie ma kupy :) w ostateczności czopki glicerynowe sa dla takich maluszkow !

akuku ja daje ta herbatke hipp rumiankowa i tam jest napisane podawac w zależności od potrzeb nie ma konkretnie ile dziennie moze dziecko wypić .

mirka mam to samo ja mam 28 lat a siwe włosy zaczęły sie pojawiać w wieku 20 lat !!!! Teraz jestem pól na pól i farbuje mimo ze wypadają garściami kupuje farby loreal jak dla mnie najlepiej i najdłużej kryją siwki a najgorsza farba palet w moim przypadku oczywiscie :)

kamag moja Julia tak wózka nie nawiedzila wiec oswajalam ja z nim w domu dopiero po 3 miesiącach mogłam spokojnie pospacerowac :( Oliwia za to odrazu zasypia płacz tylko przy zakładaniu czapki i po 15 min spaceru śpi jak kamień nic jej nie ruszy ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia mój Wojtek normalnie robi co dwa trzy dni a w szpitalu 6dni nie robił i dostał czopek glicerynowy, bo doktor stwierdziła że antybiotyk mógł go zatrzymać. Po czym odkopać go nie mogłam - normalnie po pas wszystko brudne.

ja też chce do fryzjera na farbę i do kosmetyczki o ginie nie wspomnę - ale nie bo jak ten niewolnik w domu uwięziony. Niestety mój mąż zostaje z małym rzadko i krótko a jak płacze to ucieka jakby go coś ugryzło. Uuu masakra :(

Ostatnia edycja:
Do góry