reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Donka a teraz jak spi to mu nie swiszczy?? Bo wlasnie podczas spania jak oddech jest swiszczacy to zaplenie oskrzeli, moj Dawid ostatnio mial czesto i jak zaczynalo mu swiszczec to wiedzialam ze zapl.oskrzeli juz jest, a od zapal.oskrz do zapalenia pluc szybka droga tak samo. Trzeba obserwowac . Zdroweczka dla niego :****
A w ogole Dawid od 3 mscy poza katarem i kaszlem ogolnei wirusowką nie choruje, moze to wyciecie migdala rzeczywiscie pomoglo.

Za to dzisiaj moj luby wrocil zpracy połamany, zle sie czuł, i lezy pod kołdrą od 17.00, oby nas nie pozarazał.

reklama
Hej dziewczyny,
Milusia a ten lekarz gdzie przyjmuje? Jestem z kujawsko-pomorskiego? Bo coraz bardziej mi sie wydaje że może to byc refluks. Też miewa pleśniawki, czesto czkawkę, nie lubi leżec na brzuszki. Nie wiem już sama, bo lekarze to od razu jak słyszą że dziecko płacze to na pewno kolki.
Moja córcia wczoraj skończyła 3 m-ce, liczylam że jej płaczki odejdą jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ale dupa blada, teraz będą odliczac do ukończenia 100 dni a nóż widelec przejdą.
Kaczuszka moja mała też pieluchowiec tylko że ona to tą pieluche troche jak smoczek traktuje bo ją cycka. Smoczka kurczę nie potrafie jej nauczyć, ssie chwile i wypluwa, mama musiałaby byc cały czas i jej podawać . Moze to wina przyrośniętego wędzidełka ( ma to po tacie, ach te geny). Spotkała sie któraś z Wasz tym?

Donka- mój też tak świszczał przez kilka dni, nie nasilało się to ale w głowie mi siedziało i poszłam do lekarza-wszystko z nim ok tylko jakieś zapomniane gile w nosie:) a po za tym zapytał czy mały jest apatyczny lub nie chce jeść bo jeżeli zachowuje się normalnie to wszystko raczej ok:)
kamag- ale smoczek..:) zastanawiałam się jak pisać, że brzydki.. myślała,że przesadzasz ale najładniejszy to on nie jest:p
u mnie dzień super m w domu więc można było się trochę sobą zająć.. właśnie wróciłam z fitnessu-super sprawa od razu więcej sił:)
pytanie do doświadczonych mam- pracodawca proponuje,żebym wróciła po półroku do pracy a on zapłaci za niańkę tylko, że ja nie wiem czy tego chcę.. jak uważacie dziewczyny warto? czy lepiej patrzeć przez cały rok jak mały się rozwija? w sumie nie wiem czy wytrzymam rok w domu jak teraz czasem *******ca dostaję.. jak uważacie? sama nie wiem co zrobić

Kamag - haa! Włosy pierwsza klasa :D

Kurde... sentymenty mnie wzięły... Tęsknię za ciążą :( Bardzo! Zobaczyłam forum przyszłe mamy grudzień 2014 i ehh :(((( Tęskno!

W ogóle... czytałam kilka gazet dla mam i żadna mi nie siadła, szukałam jakiejś, która by mi odpowiadała i... mam! Gazeta "Dziecko" cholernie mi pasuje! Nie ma aż tak wielu reklam, a jak są to nie tak nachalne jak w innych gazetach, dużo ciekawej treści, merytorycznie dobra, i dział, który uwielbiam - jako zapalona czytelniczka książek wszelkiej maści od lat najmłodszych - dział "trochę kultury" gdzie można przeczytać krótkie bo krótkie, ale przydatne dla mnie, jako osoby kupującej nagminnie książki - recenzje. Dla dzieci zazwyczaj od 2 lat wzwyż, ale czytam Kajtkowi wszystko i dużo bo ewidentnie to uwielbia :D

Nic to, takie dwie refleksje. Post nie jest sponsorowany ;P

Obie babszylki śpią :)

kamag włoski cudne czupryna jak ta lala :) :) moja z przodu nie ma ale z tylu na dole główki mogła bym kiteczke zrobic ;)

smok śmieszny piękny nie jest ale wazne ze zassala :) tez gdzieś takie widziałam chyba w Tlc na porodówce :) tylko zielone ;)

Sylka zdrowia dla lubego niech tylko nie zaraza !!!!!

Dziwczyny mam proźbe potrzebuje opini !!! Czy wzbudziło by w was niepokój gdyby wasze dziecko od urodzenia praktycznie nie płakało Jadlo w dzien co 3 godz cała noc przesypialo tzn od 1 miesiąca leżało spokojnie gdzie by je nie położono nic by im nie dolegalo czyli takie co tylko je śpi leży nie płacze czasem uśmiechnie sie (rzadko ) czasem guga ( rzadko ) zasypia w każdej pozycji bez bujania kołysania nawet hałas nie przeszkadza !!! Jest tak jak by go nie było nawet jak głodne to nie płacze tylko troszke pojękuje !!! Lekarze twierdza ze ok wszystko to czy jest powód według Was do zmartwień ???? Oczywiscie to nie moje dziecko tylko siostry ciotecznej ma 3 miesiące ona do mnie wydzwania i płacze ze napewno cos nie tak !!!!! Ja uważam ze sa takie aniołki i tyle ale moze mylę sie :(

Magsus moja za kilka dni skończy 3 miesiące i jest prawie taka sama jak córa Twojej sis. Je co 4 godz, pada o 21 po mleku, karmię o 1- śpi dalej całą noc, budzi się koło 9 czasem nawet o 9.30. Jak położę w bujaku, to się zabawi sama, czasem jak mnie nie widzi długo to marudzi, daję smoka i się uspokaja, W dzień robi drzemki kilkuminutowe, ale lekkie, jako taki hałas jej nie przeszkadza (normalnie rozmawianie, telewizor), chyba że coś bardzo się zatłucze to wtedy się wybudza. W nocy bomba może wybuchnąć i jej nie ruszy po prostu śpi twardo. Ale śmieje się dużo, tylko mnie zobaczy i od razu zaciesz robi, guga ale mało, może to dlatego, że dopiero w sobotę zaczęła. Dotyka zabawki przy bujaku, zauważyła rączki, tzn na razie jedną, wyciąga ją by dotknąć zabawkę lub wkłada ją do buzi. Jeszcze o zasypianiu napiszę, jak leży w bujaku to usypia sama, jak karmię na noc (21) to usypia podczas jedzenia na rękach, ale też nie bujam ani nie nosze specjalnie by zasnęła. Moim zdaniem nie ma powodu do zmartwień :-)
Dodam jeszcze, że ni była taka cały czas, jak się urodziła były problemy z brzuszkiem przez około miesiąc, później skoki rozwojowe, na rzęsach chodziłam, o cały dzień chciała być na rękach. Dopiero jak się już wszystko unormowało to taka się zrobiła grzeczna.

Ostatnia edycja:
Hej hej!

No i po pleśniawkach nie ma śladu :-) Kupiliśmy Aphtin i już tego samego dnia było widać poprawę. Na razie stosuję jeszcze do poniedziałku a w we wtorek do lekarza - mamy szczepienie. Więc oceni czy zdrowy, czy da coś jeszcze.

Taka u nas piękna pogoda że chyba dzisiaj całydzień spędzimy na dworze! :-D Ale najpierw śniadanko i KAWA!

Komag
mały ma BOSKIE WŁOSKI!! Zakochać się można :-D A smoczek komiczny! :-D

Akuku
hehe no Adrian też siada... ja się boje o jego kręgosłup bo nie dość ze on często w chuście, często w leżaczku i jeszcze skubaniec się podciąga.,. Ale Konrad też szybko siadał.

Sylka
kochana zdrówka dla was :*

Bandyta oj ja za ciążą nie tęsknie... zdecydowanie... ale nie powiem.. z sentymentem wspominam ten czas :-) Co do gazet ja dostalam ogromne pudło i tak jest MNÓSTWO różnych tytułów i w ciąąy uwielbiałam M jak Mama a teraz faktycznie "dziecko" jest bardzo fajne.

Magsus jak dla mnie coś jest nie tak... ale nie jestem lekarzem. Ja bym przeszła się do neurologa.

Właśnie! Jak włoski waszych skarbów? Wytarły się? Konradowi pamiętam strasznie się wytarły i miał łyską plamę z tyłu. U Adriana leciutko się przerzedziły ale czupryna jest dalej gęsta (bardzo mu się włosy rozjaśniają dlatego wygląda że jest ich mniej niż w rzeczywistości)

reklama
Ania no wlasnie ale Maja jest taka od urodzenia !! Ja jej nie widziałam na żywo bo 700 km nas dzieli tylko zdjecia :(

fifka niewiem u jakich lekarzy siostra była ale podobno u rożnych pediatrów zadzwonie zapytam czy była u neurologa . Ja w sumie znam taki jeden przypadek aniołka ale jak to dziecko głodne to darlo sie w nieboglosy no i nie spalo 24 na dobę a maja śpi na około najdłużej czówa 30 min i zaraz pada :( moze i rzeczywiście cos nie tak :( wiem ze badania krwi moczu i ogólne rozwój prawidłowy ( wedłóg lekarzy ) a mimo to mama jej czuje ze cos nie tak ona ma synka 7 letniego ktory był rozdarty i jest do tej pory :) jako niemowle kolki okropne refluks alergia pokarmowa i wiele innych !! Moze dlatego siostra tak sie martwi myślała ze wszystkie dzieci powinny byc jak Maciek :(

Do góry