reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

A u nas dzisiaj Adrian wywietrzył się za wszystkie czasy... :-) zresztą Konrad też... Noż taka była piękna pogoda... jak wyszliśmy o 10 to wróciliśmy do domu po 16 - raz tylko wróciliśmy się przewinąć i nakarmić :-D

Hope oj teraz to i mnie @ zaskoczyła... ale u siebie to ja zwalam na zastrzyk...

Współczuję wam tych kolek i bóli brzuszków... U Adriana jakoś dość szybko minął ten okres i już praktycznie nie wiemy co to kolka - no ale trzymam dietę dalej, bez dawania żadnych specyfików. Na razie jak próbuje cokolwiek innego zjeść to od razu widać reakcję.

A no i kolejna 4 w indeksie więc jestem mega szczęśliwa! Jeszcze tylko 3 wpisy i koniec roku...

reklama
Dziewczyny mojego kolegi znajoma urodzila 20 grudnia synka w 29 tc mial 800g rowno...dzis ma 1885g. Widzialam zdjecia i sa az troche straszne..szczegolwnie te pierwszy. Nie znam zadnych szcegulow, oby zdrowy byl.

A my znowy wysiedzielismy sie w domu, no pada...i my padamy na pyski bo dzieci w domu to jak psy na uwiezi... normalnie masakra jakas. Biegaja szaleja, budza Emila... Victor sobie prawe glowe rozbil ..ja chce ladna pogode !!!! Zeby nie padalo. Od jutra do szkoly. Uff
No i ja od jutro zaczynam cwiczyc!!!

Dzis zrobilam ciasto marchewkowe ;);) i puerwszy raz od porodu jadlam jajko, na miekko...jejku jakie smaczne hehe.

Emis dzis pierwszy raz sie tak obsrutal ze az na plecy poszlo, i to u Alexa na kolanach hahaha.

Vinga Fifka, czemu nie moge odpowiedziec w temacie cycowanie i butelkowanie ?? Pokazala sie na nim kludka...

Oj Akuku ja mam tylko jednego ale wiem o czym piszesz... jak pada lub jest zbyt zimno by wyjść to w domu sajgon.

Otworzyłam temat ale nie mam pojęcia czemu się sam zamknął :szok:

dziewczyny a moje dziecko dzisiaj przez caly dzien jak aniolek, taki oddech mialam po wczorajszym stalym placzu, ciekawe jaka bedzei noc

Wreszcie znalazłam chwilę, żeby napisać, czytam codziennie z telefonu, jak zasypiam, ale dziś odpaliłam kompa ;-)

Fifka my też dzisiaj byliśmy na dłuuugim spacerze ,codziennie wychodzimy, wiosna w pełni!:-D

współczuję Wam Dziewczyny tych problemów z brzuszkami, ja jakiejś super diety nie stosuję, jedyne co to smażonego na razie nie jem, kapusty, cebuli, czosnku, cytrusów to wiadomo, ale smażone powoli zacznę, i mam nadzieję, że smykowi nic nie będzie :tak: tym bardziej, że 8 marca robimy chrzciny i tak sobie myślę co ja będę jadła, wiec już wolę przyzwyczaić małego.
Co do spania to nie mogę narzekać, mój Tymuś zasypia około 20, śpi do 1-2, przewijanie, karmienie, odkładam do łóżeczka i pięknie śpi, potem pobudka o 4-5 , no i potem już od 6-7 rozpoczyna się dzień .

Witam :) moje szkraby śpią juz a raczej nareszcie Oliwia dzis dała czadu ale niewiem co jej było bo brzuszek miekki baków raczej nie było a marudzila strasznie tylko na ręce i to trzeba chodzić bo jak usiadłam to odrazu płacz !!!

fifka moja tez ma śluz w kupie i przy okazji wizyty powiedziałam lekarzowi jesli dziecko przybiera na wadze nic mu nie dolega to ten śluz moze sie pojawiać nic złego nie oznacza :)
ach no i ja gratuluje kolejnego wpisu :) !!!!!

Akuku moja Julia jak nie wyjdzie na dwór i sie nie wyszaleje to tez w domu wyczynia cuda !!!! Tak samo Oliwie budzi :(

wczoraj pierwsza wizyta w gościach z Oliwia i było nieźle :)

MAGSUS a moja lekarka mowi, ze sluz w kupie na MM to zly znak. Moze to byc nietolerancja bialka lub laktozy. Moze pojawic sie krew w kupce, jak tak dalej bedzie. Moja kolezanka karmila najpierw nan ha, pozniej bezlaktozowym i w koncu zwyklym bebilonem i tak 3 miesiace. Wyladowali w szpitalu z biegunka, juz w szpitalu pojawila sie krew. Wproeadzili Nutramigen i wszystko przeszlo. Juz do roku byli na nim, mial nietolerancje bialka mleka. Po roczku przeszlo i jadl juz normalnie.
A ten sluz jest sporadycznie? Czy co jakis czas? Masz takie 100% zaufanie do swojego pediatry?

reklama
czesc witam, u nas nocki sa juz super, podobnie jak u tamtusi zasnal o20.30, pobudka o1.00 i druga o4.30, takze mozna sie juz wyspac. Za to wczoraj wieczorem byla zielonkawa kupa, moze to po tym jak zjadlam brokula.

czekamy na tatusia zaraz bedzie w domku. A Dawid u babci urzeduje.

my tez dzis spacerowac bedziemy.

Fifka, gratulacje wynikow.

Ostatnia edycja:
Do góry