reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Vinga współczuje ale widzisz faceci szybko zapominają że ciężko jest ... kiedyś dałaś mu poczuć jak to jest... i co ... i jak szybciutko nie wyrobił z małym na zakrętach poddał się... już nie pamięta ?

no to mój tak samo nocy nie przesypiam w dzień latam jak kot z pęcherzem wieczorem mówie mu: jeny już pleców nie czuje parzy okropnie i nóg też nie czuje już :/ a ten do mnie: to powąchaj moje! bez komentarza... kiedyś choć przebrał żebym mogła spokojnie się herbaty napić albo wykąpać to nie... przynosi mi dziecko i mówi: mamo mamo przebierz mnie! eeeeh

reklama
Vinga ale my wlasnie taka sucga skurke przynajmniej tak to wygladalo na brwiach mielismy i czytalam na necie dzis ze tak zaczyna sie ciemieniucga...

Marika mi zawsze mowiono ze to hormony lub nadmuar tluszczu wychodzi przez glowe, a ja jak sciagam pokarm to sie oddziela wody na dnie reszta to mleczko wiec pewnie tluste jest... nie wiem jutro umowie sie do lekarza moze cos przepisze co tu dobrze dziala, choc chyba z Alexem mi nic nie przepisala... ehh zobaczymy jutro...

Dziewczyny wspólczuje Wam z tymi chłopami. Moj wady ma, oj ma, ale po pierwsze nie powiedział mi ze jestem gruba, brzydka albo cos podobnego. Raczej mówi w jakim np ubraniu mu sie podobam, albo jaką fyzurę mogła bym sobie zrobić bo mi do twarzy. jak jest w domu to i dziecko przewinie, ponosi, uśpi czy wykąpie bez proszenia ! Pranie ściągnie, podłogę umyje ;) albo zrobi kolacje. A do tego uważa to za najzupełniej normalne :)
Akuku nie iwem czy dobrze widzę ale mi to wygląda na zmianę alergiczną. Kuba miał podobne , zaczęło sie na buzi , potem brzuszek, zgięcia rączek i nóżek. Masakra była.

Kupiłam tą chustę, czekam na przesyłkę. zobaczymy co na to noszak.

W niedziele planuje sesje zdjęciową z małymi. W sobotę robie włosy , tzn farbuję żeby wyglądać ładnie. Mam już śliczną sukienkę do zdjęcia :) a Kuba dostał fajne ubranko małego meżczyzny :) Statyw tez już przygotowany :))

Znikam znów bo mi dzieci rozniosą pokój ;)
Buziaki

Jestem...i do tego wyrabana :) Dzis jade z dzieciakami do lekarza bo Kuba charla cieaz wiecej a do tego zilte gluciska po kolana wisza...Pol nocy przeplakal bo mu splywaly i sie dlawil. Do tego Emma tez kataru dostala i furczy caly czas i pokasluje...ehhh Probuje odciagac frida co jakis czas ale ciezko przez te malutkie dziureczki cos wyciągnąć.

Vinga- olej te komentarze chlop to tylko chlop. .Najpierw powie a potem pomysli niestety. Mój tez ma takie napady... Nawet pisac nie będę bo szkoda czasu...

Pustiszi- kochana wy dalej sie tak zmagacie z tymi kolkami? Kurcze niech ci ten pediatra w koncu doradzi cos madrego...trzymam kciuki &&&

Inomama- jeśli cię tak niepokoi to wszystko to jak najbardziej rob wszystko co uwazasz za konieczne zeby sprawe rozwiazac pozytywnie...i za to kciuki trzymam.

Akuku- kurcze nie znam sie na ciemieniusze ale zawsze myslalam ze to sie bardziej luszczy...
Kurcze nasza mala ma milion krosteczek na policzkach :( pytalam pielegniarki juz czy to alergia czy co...bo ja jem normalnie hak przed porodem bo tu tak zalecaja ale powiedziala ze to tradzik niemowlęcy. ..
Czy ktoras wie jak sie to rozróżnia? I czym sie ew. traktuje taki tradzik?

Hope- ja mam dokladnie to samo. Zreszta jak wiele z nas. Ale to naprawdę normalne ze czasem i nam nerwy puszczaja . Jestesmy tylko ludźmi :) Głowa do gory kobietko!!! Jestes super mama chocby dlatego ze probujesz naprawiac swoje bledy... Klapsy mogą sie wydawać niepotrzebne- jasne... Ale tak naprawde czasem już nic innego nie pomaga i trzeba to poprostu przezyc ze sie stalo i trudno...dalej do przodu!!! I TAK JESTESMY WIELKIE :)

Akuku takie wlasnie biale cos jakby skorka byla przesuszona to poczatek ciemieniuchy ... nam sie udalo zwalczyc wlasnie tym szamponem w powijakach ... u Nikosia mielismy taka zolta bleee na calej glowce u gory na brwiach i na czolku :| nameczylam sie z tym przeokropnie

zaobserwowalam u małej tera że jak zaspia to ma takie drżenie reki albo cala zadygoce,tak sporadycznie,cy to normalne??tak jakby takie drgawki ją wzięły przez 2 sek

Akuku moja Julia miała ciemieniuche i tez sie tak zaczęła jak Ty opisujesz bardzo szybko zamieniło sie to w gruba brązowa skorupe mimo rożnych oliwek i preparatów :( pól roku z tym walczyłam dopiero babcia mi kazała rozpuszczac masło i tym smarowac gruba warstwę założyć czapeczke na godz potem zmywac pielucha a na koniec wyczesac i tak przez 2 tyg robiłam wreszcie zeszło . Dodam ze niewiem czy to alergia na cos bo ja karmiłam mm ale słyszałam tak jak piszesz ze to tłuszcz !!!

Vinga współczuje :( moj ma czasem odchyly od normy ale nie az tak :(

pan zbadał , zarąbisty pan! bardzo kompetentny i sympatyczny, wszystko wyjaśnił i to po angielsku (uf:)
według niego kolka to nie jest, za dużo płacze, brzuszek inaczej napięty. znaczy kolka tez, ale ponad to jeszcze cos.
zatem jutro usg brzuszka (wykrakalam jakichs czas temu w zartach), a w pon do szpitala na 24 godz. beda sonde wsadzac i badac. a najlepsze ze ma byc od 6 nie karmiona, najwczesniej do 9! to ja im nie zazdroszcze krzykow i wycia...oj, nie. sama juz sie przyzwyczailam:) najwazniejsze, ze cos jest robione! dzieki kobialki, zdalam relacje i ide na puplpety:)

Ale mam hit w usypianiu malej. żólw projektor gwiazd z pozytywka Twilight Turtle, jest na allegro. Ma taka melodyjke z szumem morza. Mala odplywa i spi.
MAGSUS siostra wlasnie Bebilonem karmilw. Pielegniary na szczepieniu zjechaly ja, ze dzieckiem zajac sie nie umie. To bylo przy drugin szczepieniu. Lekarka wchodzi i w szoku, mowi ze to gigantyczna alergia i od razu Nutramigen
NISIAO Laura tez ma to drzenie. nie wiem czy to normalne
ANBAS duzo zdrowka
Moj syn mial ten tradzik. Policzki jak pizza. Polozna srodowiskowa zalecila diete glodowa. Przyszla lekarka mowila jesc bo to tradzik tylko. Pryszczyki z cypelkami bialymi i nie od razu byly biale
ANISEN moj to tylko w weekendy cos robi i mala ponosi do odbekbiecia. Kapieny wspolnie. Czekam na opinie na temat chusty
VINGA a jak macie cwiczyc te stopki? Jak sa ulozone? do srodka? bo u Laurki ta stopka na zewnatrz

reklama
Marika ja Julię karmiłam bebiko ha i mi ani lekarz ani położne ani pielęgniarki nie powiedziały ze to od mleka a jeździłam z nią kilka razy do ośrodka przez ta ciemieniuche bałam sie ze to wcale nie zejdzie i tylko doradzali jakie preparaty kupować i jak próbować sie tego pozbyć nikt nigdy nie mówił o alergii .

Do góry