reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej !
Znowu od 4 bawić sie dziecko chcialo akurat śpi od 9 wiec jakaś kawa śniadanie zaraz wstanie jeść i znowu zabawa ... Jest taki podekscytowany na rękach ale za to obiad nie robiony nie sprzątam nic ... Wiec chyba jak dzisiaj m nie zje znowu obiady to może kupi nam nosidełko bo chusty nie chce nosidełko przynajmniej będzie m tez nosił ;) jeny idę bo już sie pręży ciumcia nasz pan żabka

reklama
Hej

Justynaj wiesz ja nie chce zeby Viki czul sie poszkodowany...na kazde urodiny I jego I Alexa robimy torty zawsze taki jaki sobie zazczy..Viki teraz chce strazaczkowy hehe. Normalnie wszystko robimy sami nigdy nie ma chipsow ani nic takiego..

Hope my chodzimy z malym normalnie po sklepach... mowie o zwyklych zakupach a nie o spacerowanii po galeriach przez caly dzien.

A ja wlasnie karmie golego Emilka I licze na to ze uda mi sie jakies ladne zdjecia porobic ..

cze!

chyba jest gorzej z kazda noca...wczoraj wyspalo sie dziewcze od 20 do 23, a potem gdzie miala spanie, bo sie bawic czas! zaczepiala, stekala, az sie rozplakala strasznie...do 2 tak wyla...generalnie zasypia sobie jak je i luz, dopoki suta nie wyjme...wtedy ryk znowu...a mi jakby nie wygodnie spac na łokciu..co z tym zrobic??????????

ale! syropek pomaga! zatem nazwe podaje, moze uda sie znaleźc gdzies wam...ranitidine

sie mi cos y klawiatura stalo, bo yamiast y jest z i odwrotnie, jak to naprawic___________

Inomama wcisnij alt I ctrl rownoczeenie... to chyba to.
A na co ten syropek ?
Ja karmisz na lezaco to reke wez nad malej glowa a wobie podloz jaska pod glowe..ja tak spie.. choc ja jak karmie to dlugo zasnac nie moge bo boje sie ze sie zacznie krztusic..choc niby co stekniecie sie budze ale boje sie..za to jak tylko ciumcia to zasypia.

Emilek ma dzis miesiac a tak zdjecie z telefonu ..na lustrzance chyba ladniejsze... obsikal mi kape na lozko ale co tam hehe

Załączniki

• 1391766359170.jpg
    1391766359170.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 57
cześć!

na początek trochę po czasie gratulacje justynaj!!! bardzo ładną datę synek wybrał na koniec :)

calineczka zdrowka dużo!

olich wyczytałam i potwierdzone przez położną, żeby na czkawkę karmić - trochę błędne koło :]
do nas położna codziennie przychodziła badać bilurbinę. tyle tylko, że rano.. na szczęście po 3 dniach spadło, więc dobrze

ktokolwiek wspominał o ulewaniu przez nos, dziękuję. wyglądało ciut przerażająco, ale obeszło się bez stresu :]

z m doszlośmy do wniosku, że to samodzielna opieka nad noworodkiem to niesamowity wyczyn, bo my we 2 nie ogarniamy (przeprowadzka w 1 tyg po porodzie raczej nie pomaga!). a kąpiel też ledwo nam się udaje, więc tym większy podziw ania

a dziś w nocy kryzys, bo ja po 4 godzinach karmienia, odbijania i usypiania się poddałam - a m ponosił dziecko przez pół godziny - bez sutka ani smoczka i usnęła i to na ponad 3 godz! coś robię nie tak :/

akuku powodzenia z pieczeniem, też podziwiam! a fotka super! (ja póki co robiłam w pieluszce - mało odważnie :))

ja też mimo piersi kawkę piję tyle, że póki co bezkofeinową - smak wciąż jest.

i już zaliczyłyśmy pierwsze wyjście w chuście - szybkie, bo wiało. dziś pogoda ma być ciut lepsza, oby!

Akuku cudne' zdjęcie:) też muszę jakieś porobić. :)

Justynka jaki piękny ten Wasz Ronaldo:)

Sylka uroczy synek i jaki duży już:)

Hope zabieramy Adriana wszędzie, do urzędów, na zakupy do lekarza itp itd. Ja nie zmotoryzowana...mąż musi jechać ze mną a ani Konrada ani Adriana nie ma z kim zostawić... zresztą nie lubie tego robić...

Akuku
urocze zdjęcie :-)

Akuku
śliczne foto wyszło :)
SALLI super że problemy finasowe sie skonczylu z tym zusem no i teraz możesz się na spokojnie cieszyć macierzyństwem :)aż milo jak sie to czyta......

Wtedy ja się zastanawiam,czy u mnie bedzie zmiana....

DIEWCZYNY niech mu ktoraś cos powie w tym temacie bo dla mnie to juz czarna magia ,jak mam to zrobić?:confused:
Ostatnio bylismy u lekarza,okazalo się że malutka przybrala,ale jeszcze tak 50g powinna mieć na plusie.
No i nie wiem co się stało ale od tego lekarza jak wrocilyśmy z nakazem podtuczenia małej,czyli co 3 godziny ma pić 80 ml,to mała nie chce tyle,wypije czasem 60ml a tak to ciagnie z butli 40 i koniec,nie chce już.
W nocy wstaje ,budzę ja ,kolysze,przewijam,a ona sie pzeciągnie i w żaden sposob nie da się jej w nocy wybudzić no ale w dzien malo spala,wiec może to byla przyczyna.1,5 godziny ja wybudzałam i znajdla znowu te 40 ml i tyle.
Ja nie wiem jak mam w nia wmusic 80 ml i to o trzy godziny,musialabym na zawolanie karmić butlą to chyba nie bardzo.Poza tym jak zje wiecej to ulewa sie jej.

Nie wiem może ja cos źle robie,żle trzymam itp
Dajemy do picia NAN1 no i lekarka powiedziala że może być.
Mam też wrażenie ,że na poczatku mala chetnie cmokala z tej butli a teraz jakby dla niej byl to wysilek,czesto przerwy robi i wlasnie konczy na tych 40 ml.

Teraz na pupci zrobiło się malej takie chrosteczki czerwone,to odparzenia?czy uczulenie??
Lekarka pwiedziala z johnsona kosmetyki to nawet do stóp by nie użyła.
Ja teraz kupiłam z nivei.
Uzywam też dla malej maść Linomag i skąd te odparzenia??? takie wokół odbytu..

Ja już się zastanawiam,może mala jest chora,może coś jej dolega skoro tera tak je jak je :( :no:az sie boje wazenia w środę co to będzie...
Lekarka pewnie pomysli że glodze dziecko :no:
to może powinnam ja przestawic na jedzenie co 2,5 godziny?

Ostatnia edycja:
Nisiao mój maluch jak chcę go wybudzić to nie chce za nic pić. Robi dziubek i koniec. Jedynie jak go przewijam to się wybudza. Może podawaj częściej np co 1,5 h i zobacz czy chce...
Ja używam oilatum i bambino bo po nivea starszy miał uczulenie i ja słyszałam, że nivea, johnson to dla noworodków nie polecają...

Kurcze mój maluch notorycznie sika w trakcie przewijania, po kompieli w reczniku. Dzisiaj o 3 chciałam go szybko przewinąć w moim łóżku i zalał wszystko... :no: kurcze co tu poradzić?

Akuku fajne zdjęcie, mój maluch na golaska pewnie by osikał wszystko..

reklama
Nisiao da się jej podać całą porcję... ja miałam ten problem - a nawet jeszcze gorszy, jak urodziłam Adriana przedwcześnie... bo on w ogóle zjadał po 10-15ml a miałam mu dać 40-50ml i była walka.

Po pierwsze, najpierw daj jej tyle ile ona sama zje... jak nie będzie chciała dalej jeść - przewiń ją albo tylko rozbierz na chwilę zeby się rozbudziła. Po czym ubierz i daj znowu. Karmiąc nie owijaj w ciepły kocyk... spraw żeby nawet było jej za chłodno - nie będzie zasypiać. Kiedy przestaje jeść wsadź smoczka od butelki bo buzi - naciśnij na brodę a uchyli usta, w końcu nie ma siły więcej od ciebie.... - i masuj jej policzki lub miejsce pod brodą - to stymuluję odruch ssania....

Jak ulewa to rób przerwy... daj jej 40 i za półtora godziny znów 40... i tak w kółko. Aż się jej żołądek powiększy i będzie dała rade zjeść więcej.

Ja tak niestety bawiłam się prawie 2 tygodnie....ale musisz też to podjąć i troszkę "rozepchać" jej żołądek. Po paru dniach zacznie jeść coraz więcej bo jak ona będzie jadła jak mysz to nie będzie miała siły... wpadnie w anemię i będzie problem...

Ostatnia edycja:
Do góry